Interviu Online

Interviu online cu Mircea Dobre, candidat PSD Constanţa pentru Camera Deputaţilor "În guvernarea PSD românii au simțit creșterea economică în buzunar, vrem să continuăm acest lucru prin modificarea sistemului de impozitare pentru IMM-uri"

Social-democratul Mircea Titus Dobre candidează, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pentru un mandat de deputat din partea PSD. Dobre face politica PSD din 1999 şi candidează pentru al doilea mandat de parlamentar. Are 49 de luări de cuvânt în Parlament şi 88 de propuneri legislative iniţiate, dintre care 20 sunt deja legi. Candidatul PSD Mircea Titus Dobre a vorbit în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.,despre proiectele pe care le are în vedere în mandatul 2016-2020. 
 
Întrebările redacţiei: 

1. Candidaţi pentru al doilea mandat la Camera Deputaţilor. De ce vă doriţi încă patru ani în Parlamentul României?  

Primul mandat de parlamentar a însemnat pentru mine o perioadă de acumulări, dar și de foarte multă muncă. Cel puțin un an trebuie să înveți ce să faci, care sunt procedurile, ceea ce trebuie să faci în privința Regulamentului celor două Camere. Am avut reușite, despre care probabil că vom vorbi ceva mai târziu, dar am și foarte multe proiecte pe care doresc să le duc la bun sfârșit. A fost o experiență din care am înțeles multe despre ceea ce înseamnă activitatea în Parlamentul României. Am lăsat în urmă încă 40 de proiecte care sunt pe procedura parlamentară și pe care doresc să le duc la capăt.

2. Care sunt cele mai stringente probleme pe care le-aţi identificat în judeţul Constanţa după patru ani de mandat? 

Lipsa unei strategii pentru transport multimodal -  nu utilizăm la capacitatea reală ceea ce avem la capitolul infrastructură (port și canal, aeroport, cale ferată, autostradă).
Lipsa unei strategii de formare profesională, promovare și dezvoltare în domeniul turismului.
Lipsa parcului logistic și a parcurilor industriale.
Lipsa unei politici unitare a Guvernului în domeniul energetic.

3. Turismul ocupă un loc important în agenda dumneavoastră de deputat de Constanţa. Sunteţi iniţiatorul legii impozitului specific, o lege de impact pentru investitorii din turism şi alimentaţie publică. De ce era necesară această lege?

Menţionez faptul că turismul este declarat prin lege ”domeniu prioritar al economiei naţionale” şi pol de dezvoltare economică în cadrul diverselor strategii elaborate la nivel național, precum Strategia Naţională pentru Competitivitate aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.775/2015, Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1460/2008.

Consider că reglementarea unor măsuri de stimulare sectorială, cu preponderenţă ȋn turism, este nu doar justificată ci şi necesară pentru eficientizarea sistemului fiscal ȋn Romȃnia şi crearea premiselor de dezvoltare a domeniilor  prioritare, cu atȃt mai mult cu cȃt turismul este sectorul care printr-o corectă gestionare, prin eradicarea evaziunii fiscale - oferindu-se șanse egale ”jucătorilor” din piaţă, prin simplificare și relaxare fiscală, poate deveni,  ȋntr-un registru relativ scurt de timp, unul dintre cele mai importante sectoare ȋn economia naţională.

Avȃnd ȋn vedere sinergia turismului cu alte ramuri economice, investițiile în sectorul turismului au rol multiplicator, susținând creșterea economică în sectoare precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, determinând apariția unor oportunități multiple și diverse pentru dezvoltarea de noi afaceri mici. O industrie a turismului eficientă poate aduce multiple beneficii, precum crearea unei baze economice solide, sprijinirea serviciilor publice și a infrastructurii de transport, beneficii financiare pentru zonele rurale, sectorul agricol, cel artizanal, protejarea patrimoniului cultural.

4. Consideraţi că acest normativ poate fi corelat, de exemplu, şi cu un altul care să vizeze, de pildă, restructurarea anului şcolar pentru prelungirea sezonului estival?

Nu se poate realiza un proiect de lege în ceea ce privește restructurarea anului școlar pentru prelungirea sezonului estival deoarece structura acestuia se realizează printr-un ordin de ministru dar asta nu înseamnă că nu se pot găsi soluții pentru ca cei care au diverse examene să termine anul școlar mai devreme.

5. Firmele mici nu se încadrează în sfera impozitului specific, legea se adresează strict celor care plătesc impozit pe profit, deci nu microîntreprinderilor. Cum pot fi sprijinite IMM-urile de un guvern PSD din punctul de vedere al taxelor şi impozitelor?

În cazul în care cetățenii ne vor încredința votul și Partidul Social Democrat va ajunge la guvernare vom modifica sistemul de impozitare pentru IMM-uri. De la 1 martie 2017 vom crește plafonul cifrei de afaceri de la 100.000 euro, cât este în prezent, până la 500.000 euro iar impozitul va fi de 1% pentru companiile care vor avea maxim 9 angajați. Adică, un IMM va plăti un impozit de maxim 5000 eur/an dacă se încadrează în condițiile enumerate mai sus. Tot de la 1 martie 2017 TVA-ul pentru vânzarea de locuințe va fi zero iar cel pentru publicitate va fi de 9%. De la 1 ianuarie 2018 vom anula impozitarea dividendelor, care acum este de 5%, și va fi zero iar TVA-ul va fi de 18%.

Cu toate că intră la categoria activităților independente și nu la IMM-uri trebuie menționată propunerea de relaxare fiscală pentru aceste activități (cabinete individuale, PFA, DDA etc.,  medici, artiști, scriitori, jurnaliști, sportivi, avocați, arhitecți, notari, consultanți, contabili, evaluatori, taximetriști, etc.) și anume:  dacă veniturile din aceste activități sunt mai mici sau egale cu 24.000 lei/an atunci impozitul pe venit va fi de 0% iar dacă acestea vor fi mai mari de 24.000 lei/an atunci impozitul pe venit va fi de 10% din suma care depășește 24.000 lei. Totodată, pentru aceste activități, CAS-ul și CASS-ul vor fi de 0% începând cu 1 Ianuarie 2018.

6. Care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, domeniile prioritare pentru Constanţa următorilor patru ani?

Educația, Sănătatea, Turismul și Agricultura.

7. Programul pe care PSD îl propune electoratului la aceste alegeri parlamentare vizează, printre altele, creionarea unei clase de mijloc. Cum şi când vor putea resimţi românii creşterea economică şi în buzunare, pentru că a devenit frustrant s-o privim doar în statistici?

Cred că în perioada guvernării PSD românii au resimțit această creștere economică în buzunare deoarece nivelul consumului a crescut. În anul 2016, Guvernul Zero, susținut de PNL și USR, a blocat ca această creștere economică să se vadă în buzunarele românilor deoarece au fost și sunt împotriva eliminării celor 102 taxe dar și a creșterii salariilor din educație și sănătate cu 15%.

Aș dori să trec în revistă o parte din măsurile pe care guvernarea PSD le-a luat în timpul mandatului din anii 2012-2015. Am crescut salariul minim brut pe economie de la 700 lei la 1050 lei (creștere de 50%), a crescut salariu mediu brut pe economie cu 35,4% de la 1980 lei la 2681 lei, am crescut salariile bugetarilor cu 66%, am crescut pensiile cu 19% prin majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 871,7 lei. Prin politicile de relaxare fiscală am redus TVA-ul general de la 24% la 20% iar cel pentru alimente și apa potabilă de la 24% la 9%. Am redus CAS-ul cu cinci puncte procentuale.

De la 1 martie 2017 vom crește salariul minim brut pe economie la 1450 lei și garantăm intrarea în vigoare a legii salarizării unitare pentru salariații din sistemul public începând cu 1 Iulie 2017. Pentru seniori vom crește punctul de pensie de la 871,10 lei cât este în prezent, la 1000 lei începând 1Iulie 2017.

Începând cu 1 Ianuarie 2018 salariile brute și pensiile brute mai mici sau egale de 2000 lei nu vor mai avea impozit pe venit, adică nu vor mai fi impozitate cu 16% așa cum sunt în prezent, aceeași măsură va fi luată pentru toți medicii și IT-iștii indiferent de salariu. Pentru cei care vor avea salariile brute și pensiile brute mai mari de 2000 lei vor plăti un impozit pe venit de 10% din suma care depășește această valoare. Pentru pensionari vom elimina CASS-ul indiferent de marimea acesteia începând cu 1 Ianuarie 2017.

Veniturile obținute din chirii, arendă, dobânzi, cedare bunuri, venituri agricole etc vor avea din 1 Ianuarie 2018 un impozit pe venit de 10% iar CASS-ul va fi 0% față de 5,5% cât este în prezent. Tot de la 1 Ianuarie 2018 impozitul pe terenul agricol va fi 0 lei/ha față de 46 lei/ha cât este în prezent  iar impozitul pe autoturismele cu o capacitate cilindrică mai mică de 1600 cm, motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport marfă etc. va fi 0 lei.

Sunt foarte multe de spus deoarece programul de guvernare al PSD pentru perioada 2017-2020 acoperă toate domeniile de activitate și ceea ce este foarte important sunt cifrele reale din acesta preluate de la Institutul Național de Statistică și Comisia de Prognoză.

8. Unul dintre proiectele dvs. este cel privitor la transmiterea stadionului „Farul” din Constanţa de la Ministerul Tineretului şi Sportului în domeniul Public al Municipiului Constanţa. După cum bine ştim, echipa Farul se află în faliment, iar, în prezent, SSC Farul este singura echipă constănţeană de fotbal, deocamdată semiprofesionistă, şi care joacă în Liga a IV-a a judeţului Constanţa. Îşi va putea asuma municipalitatea sau Consiliul Judeţean susţinerea unei echipe în Liga 1?

Da. Cu o nouă lege a sportului, una clară și care să permită autorităților locale finanțarea sportului de masă, dar și a performanței.

9. Multe familii de români îşi doresc cu disperare copii. Din păcate, în unele cazuri, singura soluţie este fertilizarea in vitro, care, alături de analizele şi tratamentul ce însoţesc această procedură, înseamnă, de multe ori, costuri extrem de mari, care nu pot fi susţinute din salarii. Aş vrea să oferiţi câteva detalii cititorilor noştri şi despre proiectul de lege privind decontarea serviciilor medicale pentru fertilizarea in vitro şi embriotransfer.

Această inițiativă legislativă propune includerea acestor servicii în categoria serviciilor decontate din Fondul Național unic al asigurărilor sociale de sănătate, astfel încât cheltuielile aferente să fie preluate de sistemul național de asigurări sociale de sănătate, garantând astfel accesul tuturor pacienților care suferă de infertilitate să beneficieze de serviciile specifice acestei dizabilități, pe care statul român s-a obligat să le asigure odată cu semnarea Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități și ratificată de Parlamentul României prin legea 221/2010. Prin acest proiect de lege urmărim îndeplinirea a trei obiective majore, și-anume:  stimularea natalității în România, echilibrarea pe termen lung a sistemului de pensii din România și îndeplinirea obligațiilor asumate de țara noastră prin ratificarea Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

10.Ce doriţi să le transmiteţi alegătorilor dvs., electoratului social-democrat?

Partidul Social Democrat a mai reuşit să ridice România, guvernarea nostră pregătind accesul României în Uniunea Europeană. Mai târziu, în guvernarea 2012-2015, am reușit să readucem țara pe creștere economică și să creștem nivelul de trai al românilor. Salariile şi pensiile au crescut iar România a ieşit din criza economică. Cu lideri adevărați şi cu experienţă putem să readucem România pe creştere, pentru a fi mai puternică în arena internaţională şi pentru ca tinerii şi generaţiile care vin din urmă să rămână acasă şi să îşi construiască viitorul aici. Partidul Social Democrat vine în fața românilor cu proiecte realizate de oameni cu experienţă, proiecte menite să ajute firmele românești, proiecte pentru un viitor mai bun. Împreună, îndrăznim să credem în România!

Conversaţia Chat: 

invitatZIUA: Buna ziua
invitatZIUA: Sunt deputatul Mircea Ttius Dobre si astept intrebarile dumneavoastra.
invitatZIUA: Va multumesc
anon0738: buna ziua. asteptam cu interes raspunsurile!
invitatZIUA: Pentru raspunsuri avem nevoie de intrebarile cititorilor
anon0738: as vrea sa stiu ce veti face CONCRET pentru tineri? Ma refer aici la locurile de munca. Cum credeti ca poate trai un tanar cu un salariu sub 1000 de lei? Cum pot fi determinati angajatorii privati sa acorde salarii mai mari?
anon0738: cum pot fi stimulatii angajatorii pentru a face mai multe angajari? Stiti care e rata somajului in Constanta? Stiti ca in Constanta, fenomenul muncii la negru e in continuare in floare în timpul sezonului estival? Cu toate controalele ITM-ului?
anon0738: Ce veti face concret? ce ati facut in primul mandat pentru asta?
anon0738: de ce totusi va mai doriti un mandat?
invitatZIUA: Prin programul operational regional 2017-2020, dorim sa realizam pentru 450000 de tineri,cu varste cuprinse in 16 si 24 de ani, urmatoarele facilitati: alocatii pentru finalizarea studiilor, in valoarea de 350 de euro de persoana, beneficiari 60000 de tineri;
anon0738: dar, ce veti face pentru pesroanele tercute de 35 de ani? de 40 de ani?
invitatZIUA: alocatii pentru terminarea gimnaziului, cu o valoare de 400 de euro de persoana, beneficiari 60000 de tineri
invitatZIUA: pentru tinerii din familiile sarace, elevi, un sprijin de 250 de lei pe luna pentru continuarea studiilor de catre acestia;
anon0738: De ce numai pentru 450.000 de tineri? nu vorbim aici de discriminare?
invitatZIUA: pentru tinerii cu studii superioare, licentiati, propunem un ajutor de stat din bugetul national, pe o perioada de patru ani, cu un impact anual de 180 de milioane de lei, o subventionare de 50% din cheltuielile angajatorului in primii trei ani, dar cu mentinerea angajarii pe 5 ani.
anon0738: 250 de lei pe luna pentru continuarea studiilor? stitzi cat costa un dictionar? 50 de lei. Dex-ul, daca nu mai mult!
anon0738: nu mi-ai raspuns la intrebarea: de ce totusi va mai doriti un mandat? ce va recomanda? de ce ar trebui sa va votez?
invitatZIUA: Stagii pentru absolventi cu studii superioare in 20-24 de ani: propunem pentru patru ani de zile, programe de stagii pentru experienta profesionala, cu un impact de 80 de milioane de euro, beneficiari 52000 de tneri
anon0738: Totul ce spuneti, pare ireal. de unde veti gasi atitia bani la buget?
invitatZIUA: In ceea ce priveste tranzitia de la scoala la munca, PSD va oferi angajatorului care are mai putin de 50 de salariati, si angajeaza minim 5 ucenici pentru minim doi ani, un ajutor de 500de euro pe an de ucenic.
invitatZIUA: Prin programul POCU si bugetul de stat vom finanta acestea programe. In primul rand din fonduri europene, programul capital uman.
loredana: buna ziua!
invitatZIUA: Pe programul de guvernare pentru cei patru ani, din calculele pe care le avem de la Institutul National de Statistica, Comisia de prognoza si fondurile europene, acesta este numarul de tineri, exemplificati in raspunsurile de mai sus.
loredana: am o intrebare: de ce mai platim contrubitia la sanatate, daca se da spaga la medici? cum se poate contracara acest viciu al societatii noastre?
invitatZIUA: Pentru propunerea de stimulare a angajatorilor, avem urmatoarele solutii: pentru IMM-uri, care au cifra de afaceri de maxim 500000 de euro, si au maxim 9 angajati, vor plati doar 1% impozit
invitatZIUA: Impozitul pe profit pentru Centrele de cercetare si dezvoltare, va fi 0% pe 10 ani
invitatZIUA: In primul mandat am fost unul dintre initiatorii legii voluntariatului, unde prin aceasta voluntariatul reprezinta vechime in munca
loredana: bravo0, pentru legea voluntariatului!
loredana: sa urmeze si altele
invitatZIUA: #Loredana: Pentru medici, ca sa putem stopa acest viciu al societatii, propunem ca de 1 ianuarie 2018, orice medic care are salariul mai mic sau egal cu 2000 de lei brut, sa aiba 0% impozit pe venit. Iar cei care au peste 2000 de lei brut, sa plateasca un impozit de 10% fata de 16% cat este acum. Tot de la 1 ianuarie 2018, scadem CAS la 25% si CASS la 10%, restul de contributii (somaj, concedii, creante salariale, risc si accidente) se vor elimina
loredana: multumesc de raspuns
invitatZIUA: Candidez pentru nu nou mandat, pentru ca in acest moment am 40 de proiecte de lege in procedura parlamentara, pe care doresc sa le duc pana la capat. Sunt legi in domeniul sanatatii, administratie publica locala si legi privitoare la societatile comerciale.
maria: va salut, domnul Dobre! in luna premergatoare Craciunului, ce faceti? Mergeti la vreun azil? Orfelinat? Cui intindeti o mana de ajutor?
invitatZIUA: #Maria: De fiecare data cand am facut aceste lucruri pe care le enumerati, nu am facut publicate si nu ma intereseaza sa promovez aceste lucruri.
maria: veti continua proiectu cu fertilizarea in vitro? mai ales ca multe famiili, care isi doresc un copil, nu au sumele necesare pentru a recurge la aceasta procedura?
anon9875: apopo, cat costa ceasul de la mana?
anon9875: stiti ca aveti o colectie de ceasuri in declaratia de avere
invitatZIUA: #Maria: Proiectul a fost depus in 2015, a fost respins de catre Senat, fara o motivare anume, este un punct de vedere negativ de la guvern, dar numai in sensul ca nu vor sa deconteze contravaloarea aceastei proceduri de fertizare in vitro din bugetul fondului national de asigurare in sanatate. La ora actuala, aceasta procedura face parte dintr-un subprogram national.
invitatZIUA: Valoarea colectiei este cea declarata.
invitatZIUA: Pentru cititorul care doreste sa afle cum intentioneaza PSD sa sprijine persoanele intre 35-50 ani, raspunsul il gasiti la intrebarea nr.7 din Interviu Online.
anon9169: multumesc
anon9169: ce la transmitei constantenilor inainte de alegeri? dvs unde votai, apropo?
anon9169: votati
invitatZIUA: La aceste alegeri parlamentare, nu se voteaza nominal, se voteaza o lista de candidati, iar PSD are un program de guvernare bazat pe cifre reale, si am demonstrat in perioada 2012-2015, prin reducerea anumitor taxe si impozite, si prin reintregirea salariilor, ca programele noastre sunt reale.
invitatZIUA: Voi vota la o sectie din cartierul Palazul Mare
mazere: de ce trebuie sa va voteze lumea? ce va recomanda?
invitatZIUA: Inainte de alegeri, le transmit constantenilor multa sanatate, sarbatori fericite si si sa se prezinte in numar cat mai mare la vot!
invitatZIUA: #Mazere: am raspuns mai sus.
mazere: multumesc, amice
eu: buna ziua! stiti ca Constanta nu are echipa de fotbal? Intentionati sa faceti ceva in acest sens?
eu: V-aţi gândit, veţi colabora cu reprezentanţii celorlalte partide pentru a vă promova proiectele în Parlament?
invitatZIUA: #eu: va rog sa consultati raspunsul de la intrebarea nr 8 din cadrul Interviu Online
anon9584: Despre ce reintregire salariala vorbiti, stimate domn? Stiti cate persoane lucreaza cate 14 ore pe zi si au contract incheiat cu 2 ore de munca? Pe acesti angajatori cine-i verifica daca respecta legea?
invitatZIUA: #eu: am colaborat si voi colabora cu orice parlamentar de la orice partid politic, pentru orice lege care este in interesul cetatenilor.
eu: foarte bine veti face
invitatZIUA: #anon9584: PSD poate vorbi doar de intregirea salariilor din sistemul public. In ceea ce priveste angajatii din sistemul privat, ITM-ul este cel care are baza legala pentru a repara aceste greseli si chiar va incurajez sa va prezentati la aceasta institutie pentru a face o reclamatie.
anon0327: Se tot vorbeşte despre transparentizarea totală a cheltuielilor publice, indiferent dacă vorbim de ministere sau dacă vorbim de o primărie. Trebuie să recunoaştem, rezultatele sunt încă firave în domeniul transparenţei.
invitatZIUA: #anon0327: Sunt de acord cu dvs si cred ca este obligatia institutiilor statului sa afiseze public cheltuielile respective.
invitatZIUA: Va multumesc pentru intrebari si va asteptam sa vot pe 11 decembrie, deoarece oamenii mai mult. #indraznestesacrezi
anon0327: dar ce spuneti de primaria constranta? este transparenta?
invitatZIUA: Nu este in totalitate dar s-au facut pasi importanti din iunie pana in prezent.
invitatZIUA: va multumesc
anon0327: multumesc


 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegaţii PSD Constanţa la Congres susţin candidaturile stabilite în cadrul Comitetului Executiv Naţional

10 Mar 2018 1336

Ce spune fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, despre Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa (document)

08 Mar 2018 749

Este stabilitate în PSD Constanţa. Ce oameni importanţi din fruntea organizaţiei spun asta

08 Feb 2018 1525

Revista presei locale

31 Jan 2018 732

Bilanțul activităților Ministerului Turismului la finalul mandatului fostului ministru Mircea Titus Dobre

30 Jan 2018 568

Surse. Trei miniştri s-au retras din funcţie

26 Jan 2018 487

Organizaţia PSD Constanţa merge în continuare pe mâna lui Felix Stroe la Transporturi şi a lui Mircea Titus Dobre la Turism!

25 Jan 2018 1705

Surse politice Mai mulți miniștri își vor da demisia odată cu Mihai Tudose. Cine a alimentat acest zvon. Nume și de la Constanța

16 Jan 2018 1981

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, mesaj de susținere pentru premierul Mihai Tudose. Ce a transmis acesta

13 Jan 2018 743

O nouă rundă de discuții între Ministerul Turismului și ANPC. Ce subiecte au fost dezbătute

12 Dec 2017 589

Anunț important de la Ministerul Turismului. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2018

11 Dec 2017 655

Ministrul Turismului, întâlnire cu reprezentanții ANPC. Ce subiecte au fost analizate

11 Dec 2017 428

România – Portugalia, Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul turismului

21 Nov 2017 1026

În bugetul pentru 2018 vor fi incluse voucherele de vacanţă. Ce spune ministrul Turismului despre acordarea acestora

08 Nov 2017 1056

Social-democratul Mircea Dobre părăsește Consiliul Local Constanța. Ce alte proiecte au mai validat aleșii locali

31 Oct 2017 1089

Ministerul Turismului organizează ședință operativă în urma cazului Omnia Turism

20 Oct 2017 608

Cazul Omnia Turism schimbă legislația în domeniu. Agențiile de turism nu vor mai putea vinde pachete turistice mai devreme de 12 luni de la data plecării

18 Oct 2017 1173

Cazul Omnia Turism. Ce a declarat ministrul turismului şi care este situaţia românilor păgubiţi

18 Oct 2017 1101

Ministerul Turismului caută soluții pentru mai multe probleme în cazul Omnia Turism. Măsura, după sinuciderea patronului societății

17 Oct 2017 1116

Cabinetul Tudose II - trei miniştri de la Constanţa Mircea Dobre la Turism, Ionuţ Mişa la Finanţe şi Felix Stroe la Transporturi

14 Oct 2017 3832

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, se află în perioada 25-28 septembrie 2017 la Bruxelles, pentru a participa la o serie de acțiuni de interes comun în domeniul turismului

28 Sep 2017 1427

Astăzi este Ziua Mondială a Turismului. Ministerul lansează Ghidul Turistului Responsabil

27 Sep 2017 676

Se doreşte înfiinţarea unei noi structuri de ordine publică - Poliţia Turistică!

27 Sep 2017 1044

Clasificarea unităţilor turistice, în sarcina Consiliului Judeţean Proiectul Legii Turismului introduce dreptul de preempţiune pentru hotelieri privind închirierea plajelor (galerie foto)

26 Sep 2017 824

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre participă la Constanța la o dezbatere publică a proiectului Legii Turismului (document) (galerie foto+video)

25 Sep 2017 1311

Proiectul Legii Turismului se discută şi la Constanţa

25 Sep 2017 750

Delegație condusă de ministrul Mircea Dobre la cea de-a 22-a Adunare Generală a Organizației Mondiale a Turismului, Chengdu, China (galerie foto)

15 Sep 2017 597

România a preluat funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. Ministrul Dobre felicitat de premierul Mihai Tudose

13 Sep 2017 929

România, noul membru al Organizației Mondiale a Turismului Mircea Titus Dobre a susținut candidatura României în cadrul OMT

11 Sep 2017 864

Ministrul Turismului a declarat că Portul Diamant va fi amenajat la granița dintre Constanța și stațiunea Mamaia. Ce alte investiții vor avea loc pe litoral

30 Aug 2017 703

Bugetul.ro Premieră în România! Ce post nou va înființa Ministerul Turismului

12 Aug 2017 1618

Instituțiile publice pot acorda vouchere de vacanță, în 2017, dacă le cuprind în buget la rectificare. Ce se întâmplă cu acestea din 2018

02 Aug 2017 869

Angajații Primăriei Constanța vor primi vocherele de vacanță în 2018

31 Jul 2017 842

Staţiunea Mamaia ar putea avea primărie? Cine a lansat ideea şi ce spune prim-ministrul Tudose (video)

20 Jul 2017 8475

Investiţie de milioane de euro Prim-ministrul Tudose, Liviu Dragnea şi ministrul Turismului au tăiat panglica hotelului de cinci stele Phoenicia Royal, al lui Mohammad Murad (galerie foto)

20 Jul 2017 2821

Liderul comunist Liu Yunshan‎ a decolat de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

18 Jul 2017 1160

Delegaţie chineză la Primăria Cumpăna Primarul Mariana Gâju a înmânat lui Liu Yunshan o ie românească, un ştergar şi cheia comunei (galerie foto)

17 Jul 2017 1664

În plin sezon estival, hotelurile Unirea şi Naţional din Staţiunea Mamaia au fost închise de Ministerul Turismului

07 Jul 2017 3911

Voucherele de vacanță pe ultima sută de metri. Când vor fi oferite angajaților

30 Jun 2017 990

Shhaideh, Mişa şi Dobre CV-urile, averile şi interesele miniştrilor constănţeni din cabinetul Tudose (documente)

29 Jun 2017 4746

Cine este Mircea-Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului

28 Jun 2017 1821

Mircea Dobre şi Sevil Shhaideh ar fi primit note de trecere la evaluarea lui Dragnea!

14 Jun 2017 1417

Mircea Dobre susţine că are o colaborare excepţională cu Dragnea și Grindeanu

06 Jun 2017 874

Vinul.ro va cere zi liberă națională pentru gastronomia și vinurile din România, la prima ediție a Congresului de Gastronomie și Vin

06 Jun 2017 2546

Wall-street. Ministrul Turismului Nu văd cum se poate face exportul nămolului din Lacul Techirghiol, cred că este o temă falsă

04 Jun 2017 3210

b1.ro Ministrul Turismului - „Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare“

30 May 2017 1232

Vinul.ro Ministrul Turismului crede într-o Zi Națională a gastronomiei și vinurilor

30 May 2017 3419

Legea turismului şi legea tichetelor de vacanţă intră în dezbatere publică

22 May 2017 1701

Ministerul Turismului a organizat workshop-ul cu tema „Master planul de investiții în turism”

15 May 2017 768

Proiect privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului. Modificări de organigramă şi desființarea reprezentanțelor externe

03 May 2017 947