Interviu Online

Interviu online cu Vasile Zelcă, preşedintele SNPPC - Biroul Teritorial Constanţa „Angajatorul încearcă să determine poliţiştii să presteze serviciul de permanenţă fără a fi remuneraţi“

Anul 2018 a început cu mai multe modificări legislative, în special legate de salarizare, măsuri care îi afectează inclusiv pe poliţişti. Zilele acestea au fost acordate salariile aferente lunii ianuarie, astfel că putem discuta concret despre cât de mult au fost afectaţi oamenii legii de schimbările legislative.
 
Ministrul Carmen Dan a anunţat public, săptămâna trecută, cum vor fi afectaţi poliţiştii de modificările legislative şi a oferit mai multe explicaţii, care nu au fost pe placul oamenilor legii.
 
Am discutat despre aceste aspecte cu Vasile Zelcă, preşedintele Biroului Teritorial Constanţa al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, vineri, 16 februarie, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
 
Întrebările redacţiei:
 
Suntem la jumătatea lunii februarie, deci poliţiştii au primit deja fluturaşii de salarii şi au putut observa cât de mult au fost afectaţi de schimbările legislative. Aveţi informaţii referitoare la aceste aspecte?
 
Aşa cum am anunţat de nenumărate ori în ultimele opt luni, schimbările legislative au afectat poliţiştii şi personalul contractual din IPJ Constanţa. Avem date concrete că sute de poliţişti au venitul diminuat cu sume cuprinse între 300 şi 800 de lei. Aceste schimbări au acţionat pe două planuri:
a. creşterea cu 25% a salariului, trâmbiţată cu atât aplomb de către politicienii care guvernează ţara, creştere care a fost pur şi simplu anulată de transferul de contribuţii. Pe acest plan, nu am identificat încă diminuări;
b. încetarea plăţii permanenţei la evenimente, care a dus la diminuări ale veniturilor cu sume cuprinse între 300 şi 800 de lei.
 
Ce semnale aţi primit de la colegii din judeţ după primirea salariilor aferente lunii ianuarie?
 
Membrii SNPPC şi nu numai sunt foarte nemulţumiţi de politica financiară a guvernului în ceea ce priveşte familia ocupaţională din care facem parte. Aceştia solicită organizarea de pichetări, proteste, mitinguri, greva foamei şi soluţii legale de blocare a sistemului (poliţistul nu este obligat să stea la dispoziţia angajatorului în afara orelor de program, în prezent neexistând cadru legal în acest sens).
 
Ministrul Afacerilor Interne a fixat un termen de maximum două săptămâni pentru ca Poliţia Română să prezinte soluţii privind organizarea programului de lucru, astfel încât să asigure atât respectarea obligaţiei continuităţii serviciului poliţienesc, cât şi respectarea timpului liber necesar recuperării poliţiştilor după serviciu. Cum comentaţi acest fapt?
 
În calitate de preşedinte al SNPPC BT IPJ Constanţa, am participat la şedinţa de comandă care a avut loc pe acest subiect. Ţin să precizez că IGPR a solicitat soluţii pentru asigurarea unui serviciu poliţienesc permanent şi de calitate, cu respectarea drepturilor poliţiştilor. Concluzia principală a fost că în condiţiile actuale de încadrare a resursei umane, cele trei condiţii nu se pot asigura cumulativ, ci numai două câte două.
 
În prezent, organizarea serviciului poliţienesc se face în cele mai multe subunităţi de poliţie cu respectarea caracterului permanent şi a drepturilor poliţiştilor, în detrimentul calităţii. Problema noastră este că unii şefi confundă caracterul permanent al serviciului poliţienesc cu prezenţa permanentă a poliţistului la muncă. Atrag atenţia că acest „caracter permanent“ este o caracteristică a instituţiei poliţiei, şi nu a individului poliţist. O primă soluţie ar fi acoperirea deficitului de personal, urmată de o reevaluare a organigramei şi o adaptare a ei la realităţile şi nevoile actuale ale societăţii, dacă ţinem cont că această organigramă este una stabilită acum câteva zeci de ani, când situaţia operativă era de câteva ori mai mică. Am avut neplăcuta surpriză să identificăm situaţii cu şefi profesionali care ameninţă voalat cu reclamaţii penale la adresa poliţiştilor ce refuză „munca forţată“.
 
Ministrul Carmen Dan a susţinut că în anul 2017 s-au încadrat în jur de 6.000 de noi angajaţi în Poliţie, iar în 2018 vor urma alţi peste 7.000 de oameni. Câţi poliţişti au fost angajaţi la Constanţa? Ce ne puteţi spune despre deficitul de personal cu care se confruntă IPJ Constanţa în acest moment?
 
Din datele noastre, anul trecut la IPJ Constanţa au fost încadraţi aproximativ 60 de poliţişti. În ianuarie au mai încadraţi 19 poliţişti. Asta în condiţiile în care anul trecut s-au pensionat peste 150 de poliţişti. În prezent, IPJ Constanţa, conform datelor noastre, se confruntă cu un deficit de cadre de 28%. Aproape 1/3. Foarte mult. Suntem la limita asigurării caracterului permanent al serviciului poliţienesc .
 
Tot ministrul Dan a susţinut că în acest moment venitul minim net al unui agent debutant este de cel puţin 3.000 de lei, fără a mai pune la socoteală drepturile pentru ture de noapte sau pentru munca în zilele libere sau la sărbători legale. Acesta ar fi cel mai mic venit al unui poliţist, adică acel poliţist ieşit direct din şcolile de agenţi. Este adevărată această informaţie?
 
Nu. Din păcate, este o manipulare, ca să nu îi spun minciună. În prezent, un poliţist debutant încasează un venit de 2.600-2.800 de lei. Dacă scădem normele de hrană şi echipament, care sunt indemnizaţii, şi nu venituri (hrană - 990 de lei, echipament - 240 de lei, în medie), constatăm cu stupoare că poliţiştii încasează un salariu de... 1.300 - 1.500 de lei. Cunosc poliţişti care încasează şi 1.150 de lei. Doamna ministru manipulează opinia publică adunând la venitul realizat şi cele două indemnizaţii menţionate mai sus şi aruncă în spaţiul public afirmaţii neadevărate (tehnică simplă: minte prin omisiune). Ruşinos este faptul că în martie 2017, printr-un comunicat, doamna ministru „se lăuda“ că peste 60% din personalul MAI beneficiază de creşteri salariale prin aducerea salariului de funcţie (de bază) la nivelul salariului minim pe economie. Va daţi seama că doamna ministru recunoaşte că 60% din personalul MAI este remunerat cu salariul minim pe economie?
 
Cât de mult au fost afectaţi poliţiştii după decizia de a se renunţa la sporul de 40%, pentru care, de la 1 ianuarie 2018, nu a mai fost găsită bază legală? Câţi poliţişti din judeţul Constanţa au veniturile scăzute, ca urmare a renunţării la acest spor?
 
În prezent, aproape toţi judiciariştii, criminaliştii şi poliţiştii din mediul rural sunt afectaţi de această încetare a plăţii permanenţei la evenimente. Cred că sunt cel puţin 300 de poliţişti afectaţi. Aceştia pierd sume cuprinse între 300 şi 800 de lei, pe care le încasau în funcţie de planificarea serviciului de permanenţă la evenimente. Culmea este că angajatorul, pe ici, pe colo, încă încearcă să determine poliţiştii să presteze acest serviciu fără a fi remuneraţi. Aduc la cunoştinţă public, cu această ocazie, că munca forţată este ilegală şi le sugerez acestor şefi profesionali să citească cu atenţie art. 42 din Constituţia României.
 
Ministrul Carmen Dan a menţionat că în bugetul MAI sunt alocate sumele pentru voucherele de vacanţă pentru anul 2018. Aveţi informaţii legate de modul în care se vor acorda acestea?
 
Da. În prezent, legea spune că trebuie acordat voucherul în valoare de 1.450 de lei. Pentru a mai face ceva economii la buget, Guvernul are intenţia de a nu ne acorda aceste vouchere, invocând faptul că identităţile celor din familia ocupaţională „Apărare, ordine publică şi securitate naţională“ ar fi clasificate. Prin urmare, ar intenţiona să facem noi cheltuiala pe concediu şi ulterior să deconteze aceste cheltuieli în sumă de 1.450 de lei. Este o găselniţă inventată cu scopul precis de a face economii, pentru că se vor face regulamente destul de stufoase şi interpretabile şi vom avea situaţii în care nu vor deconta aceste sume fie în tot, fie în parte. Noi am venit cu două soluţii: card nenominal pe care să se vireze contravaloarea voucherului sau achitarea efectivă a acestei contravalori pe cardul de salariu. Este una dintre doleanţele noastre, care, dacă nu se va rezolva, ne va scoate la proteste.
 
Am înţeles că în cursul zilei de 13 februarie SNPPC şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au depus la Guvern şi la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale un set de amendamente la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ce prevăd aceste amendamente?
 
Sunt amendamente la Legea 153/2017, aşa-zisa lege unică, care este unică în felul în care s-a aplicat şi se aplică: politicienii au primit deja tot ce prevede această lege pentru ei, apoi câteva familii ocupaţionale au primit o bună parte din drepturile salariale prevăzute pentru dânsele, iar familia ocupaţională din care şi noi facem parte, a primit… NIMIC. Prin amendamentele depuse am solicitat să ni se aplice şi nouă parte din această lege, astfel încât şi noi să simţim în buzunare o îmbunătăţire a venitului, dar să şi rezolvăm dezechilibrele salariale din sistem.
 
Pentru luna viitoare pregătiţi o acţiune amplă de protest în Bucureşti, chiar de Ziua Poliţiei Române. În ce condiţii veţi renunţa la această acţiune?
 
Este adevărat că pregătim o acţiune amplă de protest. Din datele noastre, vom ajunge la Bucureşti să sărbătorim Ziua Poliţiei alături de doamna ministru şi de Guvern, aproximativ 15.000 de poliţişti şi personal contractual. Renunţăm la acţiune numai dacă Guvernul acceptă amendamentele noastre la Legea 153/2017, soluţii concrete de diminuare a deficitului de personal, plata orelor suplimentare efectuate în cursul săptămânii şi acolo unde situaţia o impune, plata permanenţei la evenimente până la rezolvarea deficitului de personal.
 
Mai sunt probleme mari cu legislaţia actuală a pensiilor militare de stat, pe care Guvernul a modificat-o în rău şi a instituit, în opinia noastră, o dublă impozitare şi plată a contribuţiilor. Cu această ocazie, încurajez poliţiştii să citească cât mai mult legislaţia sindicală, să îşi cunoască şi să îşi ceară drepturile care li se cuvin.
 
De asemenea, anunţ faptul că pentru protestul organizat de Ziua Poliţiei la Bucureşti aşteptăm cât mai mulţi poliţişti/personal contractual constănţeni, indiferent dacă sunt sindicalizaţi sau nu. Noi vom organiza transportul şi le vom asigura toate drepturile prevăzute de lege cu ocazia deplasării. Pot veni poliţiştii/personalul contractual care sunt liberi de drept, liberi după serviciu, în concediu de odihnă sau suplimentar. Precizez că, în situaţia în care nici acţiunea de protest nu va avea efect, vom trece la acţiuni mai radicale, cum ar fi greva foamei sau blocarea sistemului cu propriile sale arme. Profesionalism. Dreptate. Onestitate.
 
Întrebările cititorilor:
 
anon1888: Bună ziua! Este adevărat că poliţiştii sunt presaţi, chiar şantajaţi, să asigure permanenţa, însă fără a mai primi sporul?​
 
V.Z.: Este adevărat faptul că avem cazuri în care poliţiştii sunt în asemenea situaţii. Pe această cale, le aducem la cunoştinţă că planificarea permanenţei este ilegală în prezent, din cauza faptului că nu mai există prevedere legală care să stabilească condiţiile de organizare a acestui mod de lucru. Solicităm tuturor poliţiştilor aflaţi în asemenea situaţii împotriva voinţei lor să ne contacteze şi îi asigurăm că acest abuz va înceta imediat. Atragem atenţia şefilor profesionali care încă nu fac diferenţa între caracterul permanent al serviciului poliţienesc şi prezenţa permanentă a poliţistului la muncă sau la dispoziţia angajatorului să îşi reconsidere poziţia care, în opinia noastră, este trecută de limita legii.
 
anon1888: Premierul Viorica Dăncilă a declarat că este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei Române, după ce, anul trecut, instituţia s-a confruntat cu unele cazuri „grave“ care au pus în pericol încrederea cetăţenilor în instituţie. Ce credeţi că ar trebui să se schimbe?​
 
V.Z.: Ne trebuie un statut modern şi adaptat realităţilor actuale. Legislaţie puternică de partea instituţiei poliţiei, care să îi asigure bună funcţionare, dar şi protecţia poliţistului atunci când acesta îşi face treaba.
 
anon1888: Ce se va întâmpla cu poliţiştii de la posturile de Poliţie Rurală? Va creşte rata infracţionalităţii în aceste zone?
 
V.Z.: Poliţiştii de la posturile de poliţie din mediul rural sunt într-o situaţie foarte dificilă. Singura soluţie ar fi, în opinia noastră, redimensionarea schemelor de personal la cel puţin 5+1 la fiecare post de poliţie, bineînţeles, cu creşterea numărului de poliţişti în funcţie de situaţia operativă.
 
anon1888: Care sunt problemele cu care se confruntă poliţiştii constănţeni şi câte şi-au găsit rezolvarea până în prezent?​
 
V.Z.: Problemele cu care ne confruntăm sunt multiple şi sunt generate de factori obiectivi, dar şi subiectivi. Până în prezent, şi-au găsit rezolvarea foarte puţine, cum ar fi combustibilul pentru autospeciale, dotarea autospecialelor cu anvelope de sezon, birotică. Mai sunt destule însă legate de dotare, parc auto, uniformă neadaptată nevoilor din stradă, salarizare, deficit de personal.
 
anon1383: Ce părere aveţi despre poliţiştii care fac de ruşine uniforma? Exemplul poliţistului pedofil.​
 
V.Z.: Poliţiştii care fac de râs uniforma au fost, sunt şi probabil, din păcate, vor mai fi. „Pădure fără uscături...“. Cu toate acestea, Poliţia Română este una din cele mai curate instituţii, dacă analizăm statisticile procentuale şi pentru anul 2017, chiar la bilanţul IGPR de astăzi s-a menţionat că această instituţie se bucură de încrederea a 55% din populaţia României.
 
anon1609: Ce părere aveţi despre testările psihologice pe care sunt nevoiţi să le treacă poliţiştii? Ajută la descoperirea unor comportamente deviante?
 
V.Z.: Fiecare poliţist este testat conform reglementărilor în vigoare. Acesta testări (părere neavizată şi personală) pot conduce la identificarea comportamentelor deviante, dar nu pot conduce la identificarea de afecţiuni psihice.
 
anon2839: Vreau să vă întreb acum dacă poliţistul are aceleaşi drepturi sindicale ca şi, să zicem, muncitorul dintr-o fabrică, precum ceferistul sau petrochimistul?​
 
V.Z.: Nu. Poliţistului îi este interzis prin lege să facă grevă. Sindicatul este cel care prezintă realitatea din sistem exact cum este ea. Un contribuabil corect informat va şti să aprecieze la adevărata valoare munca depusă de poliţişti dacă va cunoaşte şi neajunsurile din sistem.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Geta

17 Mar, 2018 16:06

Au dreptate că să își ceară drepturile.Sunr destui huligani care le pun viața în pericol atunci când se duc la intervenții.

Articole asemanatoare

Interviu online cu arhidiaconul Iulian Dumitru, dirijorul Coralei Ortodoxe „Armonia“ Rezultatele spectaculoase ale celui mai bun cor bărbătesc din lume

14 Nov 2018 1215

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1224

Interviu online cu Luminița Scarlat Icoane reproduse pe colivă. Ce minunății se pot face cu doar câteva ingrediente (galerie foto)

03 Nov 2018 1299

Interviu online cu Cristian Crăciun, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi - Sucursala Constanţa „Reprezentăm interesele a 2.000 de veterani, militari în activitate, rezervă şi retragere“

27 Oct 2018 1511

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 1370

Interviu online cu Inga Postolache, dirijor al fanfarei „Muzica Apelor“ „Viața este prea scurtă și prea frumoasă ca să stai pe loc“

13 Oct 2018 2404

Interviu online cu Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis „Ţelul meu e să ajung în top 10 ATP“

06 Oct 2018 2862

Interviu online cu Alexandru Nicolcioiu, consilier al directorului general al KMG International „Rafinăria Petromidia este una dintre cele mai moderne din România şi din Europa Centrală şi de Est“

25 Sep 2018 2211

Interviu online cu Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști „Legislația privind Corpul SGP s-a îmbunătățit. Am obținut drepturi la care doar visam“

22 Sep 2018 8877

Interviu online cu Tudorel Dogaru Poliția Locală Constanța va avea un număr de telefon scurt

15 Sep 2018 4353

​Interviu online cu Florin Timofte, directorul tehnic al Institutului „Grigore Antipa“ Constanţa „Algele trebuie protejate, chiar dacă turiştii nu sunt încântaţi de prezenţa lor“

08 Sep 2018 1649

Interviu online cu Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic „Marea Neagră“ „Plaja Terapeutică din staţiunea Mamaia este o plajă senzorială, o zonă adresată simţurilor umane“

30 Aug 2018 1136

Interviu online cu Anca Constantin și Irina Sodoleanu, fiica, respectiv nepoata istoricului Adrian V. Rădulescu „Precum Pitagora, considera că dușmanii sunt de fapt prieteni rătăciți“

17 Aug 2018 2545

Interviu online cu Maria Tomescu, specialist al Centrului Meteorologic Dobrogea „Vara îşi reintră în drepturi, vremea va fi însorită, iar temperaturile, numai bune pentru plajă“

03 Aug 2018 1956

Interviu online cu directorul Serviciului Creşe Constanţa Alimente bio, mai multe locuri pentru copii şi reguli noi la înscriere

26 Jul 2018 3304

Interviul online cu inspectorul-şef teritorial din cadrul ISCTR, George Emil Costea, nu a avut loc. Motivul şi cine nu a fost de acord (documente)

21 Jul 2018 2066

Interviu online cu Leonard Manta, campion la gimnastică aerobică „Sunt mândru să îmi reprezint ţara în întrecerile internaţionale!“

07 Jul 2018 2409

Interviu online cu Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, inspector ITF România Despre viaţa marinarului, problemele navigatorului român şi pregătirea acestuia. Mai este meseria de navigator atractivă?

30 Jun 2018 1983

Interviu online cu prof. Irinela Nicolae, inspector şcolar Despre înscrierea copiilor la grădiniţe, locuri rămase libere şi noul curriculum naţional pentru educaţie timpurie (document)

23 Jun 2018 2177

Interviu cu Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa Consacraţii scenei româneşti, la Festivalul „Miturile Cetăţii“ - Marcel Iureş, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu

16 Jun 2018 1366

Interviu online cu Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa Tema este - A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii“

14 Jun 2018 1422

Interviu online cu Elena Georgescu, director general al Direcţiei de Proiecte din cadrul CJC „După şase ani sabatici în care nu se mai semnase niciun proiect, banii europeni pot fi şansa judeţului Constanţa!“ (document)

08 Jun 2018 3994

Interviu online cu lect. univ. dr. Liliana Naclad, coordonatorul Stenali Center - Baby Genius & Genius Children’s Academy „La mulţi ani copiilor, dar şi acelui copil pitit în sufletul adulţilor! Doar prin el putem înţelege copilăria"

01 Jun 2018 3005

Interviu online cu Constantin Grosu, preşedintele CNSLR Frăţia - Filiala Constanţa „Avem sindicalişti din toate categoriile socio-profesionale“

24 May 2018 2470

Interviu online cu Adrian Ionescu, avocat în Baroul Constanța Se schimbă legea! Ce trebuie să știi dacă îți cumperi o mașină

12 May 2018 2688

Interviu online cu atletul Bogdan Ofiţeru. Despre istovitoarele ultramaratoane „Cursa în sine e o aventură. E ca un drog, un rău necesar“

05 May 2018 2357

Interviu online cu Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa „Fiecare an este bun dacă avem spectacole cu săli pline, dacă putem încă să funcţionăm“

28 Apr 2018 1974

Interviu online cu lt. col. Daniel Ferencz, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“ Constanța. Jandarmii vor fi la datorie în minivacanța de 1 Mai

21 Apr 2018 3349

Interviu online cu Adriana Arghirescu, consilier local PNL în CLM Constanţa „Atitudinea primarului Făgădău este una de superioritate faţă de consilieri. Nu are deschiderea necesară să putem comunica!“

14 Apr 2018 2491

Interviu cu profesor doctor Olga Duțu „Este cunoscută condiția modestă a personalului didactic, care trebuie să înfrunte aroganța milionarilor și a pruncilor lor“

22 Mar 2018 2248

Interviu online Constantin Ban, viceprimarul comunei Tuzla, despre exploatarea gazelor din Marea Neagră

15 Mar 2018 3509

Interviu online Colonelul Constantin Dima, inspector-şef al IJJ Constanţa - „Punem în executare, în medie, 300 de mandate de aducere pe lună. Aici am avut şi cazuri speciale“

10 Mar 2018 2543

Interviu online cu atleta Ioana Manoliu, multiplă campioană naţională „Am vrut mereu să mă autodepăşesc şi să stabilesc recorduri“

02 Mar 2018 2122

Interviu online cu Mitică Iosif, președinte al SLSIP Constanța „Costul standard per elev nu este calculat corect și nu pleacă de la nivelul nevoilor unităților de învățământ!“

10 Feb 2018 1903

Interviu online cu Mitică Iosif, preşedinte al SLSIP Constanţa Tema este - De ce ameninţă sindicatele din învăţământ cu greva generală?

08 Feb 2018 2294

Interviu online cu Kristina Mutiş, purtător de cuvânt al Casei de Pensii Constanţa „Procedura de obţinere a ajutorului de înmormântare pentru angajaţi este aceeaşi cu cea pentru pensionari“

03 Feb 2018 2381

Interviu online cu prof. Petrică Miu, inspector şcolar general Iată ce crede despre revenirea prof. Gabriela Bucovală!

29 Jan 2018 5114

„Agenţii de circulaţie din Casa Domnului! Aşa se face, mamaie!“ Interviu online cu părintele Dănuţ Bertea - „De ce trebuie să mergem la biserică?“

25 Jan 2018 3635

Interviu online cu preotul militar Dragoş Ciobanu „Am participat la misiuni internaţionale. În Afganistan şi Irak. Preotul oferă sprijin moral şi sufletesc militarilor aflaţi în teatre de operaţii“

12 Jan 2018 3709

Ilie Floroiu. Omul, sportivul, conducătorul CS Farul „M-am implicat întotdeauna cu responsabilitate, cu pasiune şi, de ce nu, cu patriotism“

23 Dec 2017 2903

Interviu online cu Drăguţ Encică şi Dan Baltag, şefii Direcţiei Poliţia Locală Constanţa „De anul viitor vom fi mai prezenţi în stradă, după angajarea celor 100 de persoane în serviciile de ordine publică“

16 Dec 2017 4101

Interviu online cu Ghiulfer-Aisun Ismail, avocat în cadrul Baroului Constanţa Ce şanse de scăpare au victimele violenţei în familie

16 Nov 2017 3711

Interviu online cu Teodora Calipetre, avocat în cadrul Baroului Constanţa Legea 10/2001, privind retrocedările de terenuri, pe înţelesul tuturor

13 Nov 2017 3155

Interviu online cu Constantin Dancu, inspector-șef al IPJ Constanța „- V-ați bucurat când ați fost numit a doua oară în această funcție? - Categoric, da! Mă onorează!“

04 Nov 2017 7048

Interviu online cu Adrian Liviu Petrovici, vicecampion al României în campionatul Moto RC „Orice cursă terminată pe motocicletă este una câştigată“

21 Oct 2017 4356

Interviu online cu actorii Teatrului de Stat Constanţa Ileana Ploscaru şi Dan Cojocaru „Spectatorii de teatru nu trădează teatrul. Vă aşteptăm la «Bătrâna şi hoţul»!“

14 Oct 2017 3193

Interviu online cu Laura Diaconu „Atunci când am dorinţa de a fi protejată, îmbrac o cămaşă românească“

02 Oct 2017 3569

Interviu online cu Andreea Ana, dublă vicecampioană mondială „Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice şi să câştig o medalie“

23 Sep 2017 4075

Interviu online Lavinia Dumitraşcu a rememorat revolta pe care a simţit-o când lui Gheorghe Dumitraşcu i-a fost refuzat de penelişti titlul de cetăţean de onoare al Constanţei

14 Sep 2017 5299

Colaborare ZIUA de Constanţa Ionuţ Druche, directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului, despre istoria contemporană a vieţii bisericeşti din Dobrogea

14 Sep 2017 3665