Interviul on line cu vicepreşedintele demisionar al PDL Constanţa, Gheorghiţă Corbu s-a terminat Tema discuţiei a fost “ PDL Constanţa se prăbuşeşte . Cine îl mai poate salva?”

image001.jpgCu mai puţin de 7 procente şi în cele mai optimiste sondaje, PDL pare să se prăbuşeacă în fiecare zi. Măcinată de dispute interne şi de inepuizabila ciolaniadă faza pe deconcentrate şi Colegii, organizaţia democrat liberală cu senatorul Mircea Banias la timonă pare să-şi fi pierdut definitiv direcţia. Alegeri contestate, conduceri paralele, scrutinuri aranjate, numiri în funcţii pe bază de cotizaţie şi colaborări ulterioare reciproc avantajoase, dosare penale, primari disperaţi, electorat umilit, niciun orizont - acesta este tabloul general al neputinţei, auspiciile sub care democrat-liberalii păşesc în anul preelectoral 2011. Despre vinovaţi şi victime, despre orgolii nemăsurate, despre lupte şi interese mafiote, despre cum poţi ajunge director PDL al unei instituţii reprezentate în terioriu, despre cât costă votul membrului de partid adus cu arcanul la alegeri dar şi despre viitorul "luminos" al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa vorbeşte în direct, joi de la ora 10.00 la interviu online prin intermediul chat-ului pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro, vicepreşedintele demisionar şi fost director general al Sapard România, Gheorghiţă Corbu.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro .

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

1. PDL este prins între criză de putere şi reformă între false probleme si probleme reale. Care sunt în aceste momente priorităţile partidului în plan naţional ca principal partid de guvernământ şi pe plan local, ca formaţiune care conduce majoritatea instituţiilor statului cu reprezentare locală?

GC: Prioritatile vizeaza o guvernare eficienta. In plan local, stabilitate si concentrare pe guvernare, precum si pregatirea partidului pentru alegerile ce urmeaza.  

2. Vorbeam de deconcentrate, pe ce criterii au fost numiţi şefii acestora susţinuţi sau care provin din rândurile PDL?

GC: Criterii de competenta profesionala si apoi sustinerea PDL. Nu stiu sa-si fi platit posturile. Poate au mai scapat si unii care nu au avut sustinerea partidului - domnul Learciu de la CJASm de exemplu.  

3. De ce nu v-aţi calificat pentru un post de director de deconcentrată, având în vedere experienţa anterioară de la SAPARD?

GC: Am fost la dispozitia partidului, nu mi-am dorit un post la deconcentrate, daca colegii m-ar fi considerat potrivit pentru o functie as fi acceptat. A fost o propunere pentru functia de secretar de stat dar Constanta nu a reusit s-o obtina.  

4. Există o mişcare anti- Mircea Banias în interiorul PDL Constanţa? Ce-i reproşaţi senatorului în acest moment? Cum se manifestă această grupare înafara declaraţiilor făcute în presă?

GC: Exista o majoritate a BPJ constituita intr-o miscare anti-metode utilizate de Mircea Banias de a conduce organizatia PDL Constanta. De patru luni de zile nu s-a mai intrunit cvorumul necesar desfasurarii lucrarilor BPJ. Este o miscare de protest la adresa presedintelui Banias.  

5. La un moment dat, în interiorul organizaţiei se conturase un grup care aclama faptul că în conducere şi în deconcentrate : „Sunt promovaţi incompetenţii". Funcţionează tot vechiul sistem: pile, cunoştinţe şi relaţii?

GC: Cu exceptia propunerilor facute de senatorul Banias, celelalte propuneri au trecut prin filtrul partidului. Conducerea APC si fratele domniei sale sunt exemple concrete. Eu nu mi-am adus rudele sau prietenii.  

6. Când aţi devenit incomod pentru PDL, pentru actuala conducere?

GC: Am devenit incomod cand le-am reprosat colegului Banias in BPJ ca nu respecta principiile dupa care ar trebui sa functioneze organizatia si incearca sa abuzeze de pozitia de presedinte interimar. De exemplu: numirile la institutiile deconcentrate. Au fost practic doua liste: una a BPJ si una a senatorului care era si cea finala. Vezi CJAS, unde impus a fost acest Learciu.  

7. Voalat, liderul PDL Constanţa, Mircea Banias Mircea v-a arătat uşa partidului. Cum comentaţi?

GC: Eu nu plec pentru ca am venit in PDL din convingeri, nu din oportunism. Atunci cand organizatia din care fac parte imi va cere sa plec,ma voi gandi. Am intrat in PDL la invitatia unor colegi primari - Mugur Mitrana, Florin Mitroi, Traian Cristea, oameni cu care am colaborat de-a lungul timpului si au vrut sa le fiu alaturi si in partid.  

8. PDL Constanţa a devenit o stână fără stăpân. Filiala a intrat în derivă. De aproape cinci luni de zile, vă chinuiţi să vă găsiţi un lider la municipiu, un altul la judeţ, fapt care a pornit o luptă care a facilitat accesul la conducerea filialei a unor paraşutaţi, persoane expirate în propriile filiale, care vor să-şi asigure un mandate, eventual de parlamentar la alegerile din 2012. Unde şi când a început războiul din PDL Constanţa?

GC: PDL e la mana PSD care a devenit prea puternic astazi si noi nu avem lideri care sa reziste ofertelor sau tentatiilor pe care PSD le propune. Va dau un exemplu: sunt singurul consilier judetean nevalidat de majoritatea din CJ. Ma intreb oare de ce? de ce Zanfir Iorgus nu a fost nici el validat? De ce Ion Popescu nu a fost validat? Oare erau voci incomode pentru actuala administratie locala? Banias m-a trimis la Nicusor Constantinescu sa negociez cu el validarea in functia de consilier judetean. Si nu m-am dus.  

9. Secretarul executiv al PDL Elena Udrea a declara cu prilejul alegerilor de la Bistriţa, că reforma în PDL înseamnă împrospătarea echipei şi aducerea tuturor celor care vor să se implice, "să dea ceva partidului", astfel încât acesta să fie mai puternic şi mai unit în 2012, fără să cerşească nimănui parteneriate. Daţi-ne 2 exemple de oameni noi, de forţe proaspete care să poată da ceva partidului în contextul alegerilor locale din 2012?

GC: Avem parlamentari foarte buni care-si pot asuma o functie publica in administratie locala in 2012. Practic toti pot candida si pentru primar al Constantei si pentru CJ. Sunt directori de deconcentrate care pot candida. Chiar si actual prefect ar fi o solutie pentru 2012.  

10. Domnule Corbu, dacă s-ar aplica principiile de integritate propuse de Monica Macovei în organizaţia PDL Constanţa, câţi aţi mai rămâne?

GC: Nu stiu, chiar le astept sa se aplice.  

11. Comisia de Statut, Etică şi Litigii a recomandat BPN, dizolvarea BPJ şi anularea alegerilor de la municipiu. De ce nu s-a luat în discuţie această propunere? Nu cumva vinovaţi pentru situaţia de fapt de la Constanţa este chiar Bucureştiul care a tolerat situaţia şi nu a tăiat în carne vie, nu a separat apele, lăturile?

GC: Nu pot nega faptul ca Bucurestiul se afla intr-o oarecare complicitate cu actualul presedinte Banias, intrucat pana acum trebuiau luate masuri. La recomandarea CSEL, BPN nu si-a asumat un vot politic pe recomandarea comisiei prin care trebuiau anulate alegerile de la municipiu, dizolvat BPJ si numita CODA.

12. PDL Constanta s-a rupt în două. Cum şi din vina cui aproape că nu mai contează. S-a ajuns într-un moment critic, ce va fi de acum înainte?

GC: Nu cred ca s-a rupt in doua. V-am spus anterior, cred ca PSD Constanta e prea puternic. Alegerile interne din partid vor spune ce e de facut: in urma lor PDL ori va ramane in continuare in zona de influenta a PSD Constanta ori va fi scos definitiv.

13. Pe orbita prezidenţiabililor s-a lansat vicepreşedintele Paul Brânză. De ce îl susţineţi? Ce-l recomandă pentru a deveni preşedinte al organizaţiei judeţene? Daţi-mi voie să vă spun că din punct de vedere politic, domnul Brânză nu s-a remarcat cu nimic deşi face politică de foarte mulţi ani.

GC: Paul Branza este o persoana integra, un vechi membru de partid, care a demonstrat ca poate lucra in echipa. Avem nevoie de un mediator in fruntea unei echipei, personalitate poate deveni atata timp cat presedintele viitor indeplineste un set de criterii morale, profesionale.

14. Credeţi că Paul Brânză spune adevărul când declară că înşuşi preşedintele Traian Băsescu i-a cerut să candideze? Vă întreb pentru că am mai avut experineţe cu alţi colegi de-ai dvs care se făceau că vorbesc la telefon cu Elena Udrea iar timpul a demonstrate că au minţit.

GC: Nu comentez. Stie dumnealui mai bine ce spune.

15. Şi dacă ar fi aşa şi presupunem ca Paul Brânză devine preşedinte s-ar spune că noua conducere a PDL e o mână de oameni la dispoziţia preşedintelui Băsescu?

GC: Nu comentez.

16. Credeţi că până în luna februarie a anului viitor există posibilitatea să mai apară şi o a treia alternativă, dincolo de candidaturile anunţate deja de Mircea Banias şi Paul Brânză?

GC: Da, sunt convins. Doar in situatia in care Paul Branza nu va dori sa-si asume pana la capat aceatsa candidatura, voi sustine alt candidat, altul decat Banias.

17. Câţi dintre colegii dvs s-au îmbogăţit de când PDL este la guvernare? Câţi au sărăcit?

GC: S-au imbogatit cu o experienta unica. Aceasta guvernare reprezinta cel mai greu moment istoric din ultimii 20 de ani. Este posibil ca unii dintre ei sa-si fi scapat degetele in borcan mai mult decat ar fi rezonabil.

18. PDL Constanta, în gafe, momente şi alte schiţe. " PDL Constanţa se prăbuşeşte . Cine îl mai poate salva?"

GC: PDL Constanta nu  trebui sa se prabuseasca si nu cred ca se prabuseste fiindca trebuie sa existe alternative la actuala administratie publica locala cu bune si cu rele. Noi putem salva partidul si populatia Constantei care isi mai doreste si alte formatiuni politice in judetul Constanta. Oamenii din colegii ne cer sa eliminam factorii de scandal din organizatie.

19. Aţi cerut demisia de onoare a senatorului Banias după ce au apărut informaţii că ar fi implicat în scandalul rambursării de TVA de 60 de milioane de euro, o sumă imensa. Dânsul neagă orice implicare. Îl credeţi pe cuvânt?

GC: Am cerut demisia atunci cand am considerat ca imaginea PDL Constanta poate fi afectata si cand un magistrat al ICCJ a iesit cu acuzatii publice, spunand ca Mircea Banias are calitatea de faptuitor in dosarul rambursarii de TVA. De asemenea, presa nationala mai comenteaza si cum se pierd milioane de euro de catre Romania in zona portuara. E normal sa-mi pun semne de intrebare si sa iau atitudine. Mai ales acum cand mediul de afaceri se afla intr-o situatia delicata din cauza lipsei de finantare si de proiecte.

20. Cui faceţi jocul domnule Corbu prin declaraţiile cu care aţi iesit în ultima perioadă? Paul Brânză, Maria Stavrositu, vi s-a promis vreun post, funcţii, bani?

GC: Nu personalizeze niciun joc. Cred ca e momentul adevarului in PDL si trebuie sa ne trezim cu totii. Nu mi s-a propus niciun post. Demersul meu nu are la baza niciun aranjament. Voi candida pentru o functie in Biroul Permanent judetean, nu m-am decis pentru ce functie.  

21. De când sunteţi în politică? Care este palmaresul dvs? De ce mai rămâneţi???

GC: Din 14 aprilie 2007 am devenit membru PDL. Nu am facut politica. Palmaresul meu se oglindeste in rezultatele de la alegerile locale 2008 si prezidentiale din 2009 - 20000 de voturi pentru Traian Basescu.Raman in politica pentru ca inca mai cred intr-un proiect politic ca alternativa la actuala administratie locala condusa de PSD.  Lui Mazare si Constantinescu le reprosez afectarea profunda a mediului de afaceri si utilizarea bugetelor CL si CJ in interesul clientelei politice pesediste.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

anghelescu

19 Dec, 2010 20:37

Cum raspunde PDL constanta la intrebarea :de ce un membru PNL care nici nu a intrat la interviu , luand sub nota 2 la examen este jn continuare Director ? Sponte Adrian a luat 9,60 si a fost dat deoparte ! ce face PDL cu membru vechi care a muncit pt partid si in PLUS este si capabil !!! vezi diferenta dintre cei 2 !!!!!!!!!!!!Ce rusine pt PDL Constanta !!!!!!!!

a

16 Dec, 2010 15:16

ce parere aveti depsre frateasca complicitate dintre dina (dsp), capatina (scju), learciu (cjas)?

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:11

@ptr Corbu:Poate fi un gest de onoare sa-mi inaintez demisia din functia de vicepresedinte si sa ma disociez de toate provocarile la care organizatia a fost supuse de persoane care nu au legatura cu partidul. Ma refer la angajati ai APC, porturi, etc.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:09

@Port:Nu am luat si nu am pretins nicio suma de bani, ba din contra am sustinut financiar toata proiectele PDL din Colegiul 3. Daca stiti pe cineva de la care am luat bani il rog sa vina cu dovezi. Proiectele au fost oricum costisitoare.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:07

@Adriana: Am raspuns anterior, Adriana.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:06

@Corbu Ghe.: Nu sunt o persoana indispensabila pentru PDL, dar circul l-au generat altii.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:05

@PDL neinteles:Nu m-am gandit la o candidatura, dar consider ca sunt mai potrivit pentru lucrul in echipa care sa propuna un proiect politic pentru Constanta.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:03

@Viorel: In CJC, membrii PDL isi pot exprima votul si atunci se pot pronunta pe cine sustin si pe cine dau afara!

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:02

@Un excroc: de aici porneste si nemultumirea noastra, ca membrii ai PDL, de la lipsa de proiecte politice pentru administratia publica locala.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:01

@Avatafului: Nu stiu daca neaparat PDL e in criza, e afectat de actul guvernarii dar sunt convins ca pana la alegerile locale din 2012 partidul isi va reveni la un procent electoral care sa-i permita castigarea alegerilor.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 10:00

@Ponta2: Pana la momentul Consiliului Judetean de Coordonare se mai pot anunta si alte candidaturi. Si Bocai ar putea fi o varianta din cate aud.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 09:59

@DNA: Ar fi un gest de onoare din partea lui Mircea Banias sa se autosuspende si sa nu se mai inscrie in cursa pentru functia de presedinte la judet.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 09:58

@Partidul Democrat: Nu am fost membru PSD, dar am fost sustinut de guvernul PSD pentru functia de director general al Sapard Romania, ca profesionist. Am fost invitat sa particip la sedintele PSD Constanta ca director al Sapard.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 09:56

@Branza e membru UNPR: Nu este membru UNPR, este membru vechi al PDl cu experienta politica suficienta pentru a-si asuma functia de presedinte a organizatiei judetene Constanta.

Ziua de Constanta Interviu Online

16 Dec, 2010 09:55

@Corbu:Nu mi-am dorit nici functia de prefect si nici de subprefect dar daca partidul mi-o cerea mi-o asumam cu maxima responsabilitate.

Anonim

15 Dec, 2010 21:33

Domnul Corbu este adevarat ca v-ati inceput cariera ca tractorist???

CORBU

15 Dec, 2010 21:30

Aspirant la un post de secretar de stat pe care nu îl va prinde, pedelistul Gheorghiţă Corbu (fost pesedist, fost şef SAPARD) o duce bine. Atât de bine încât zice că nu mai vrea nici o funcţie, nici măcar de subprefect sau de prefect.

Branza e membru UNPR

15 Dec, 2010 21:29

Candidat de profesie, Branza Paul o va fura din nou ca doar e invatat sa piarda chiar si atunci cand candideaza singur. Dar mai e membru PDL? ma gandesc ca o candidatura ca aia de care se vorbeste in articol ar trebui pregatita si sustinuta de colegi din partid. Sau nu e nevoie ca deja....E gata lista pentru unpr ?

Partidul Democrat

15 Dec, 2010 15:59

Cine este Gheorghita Corbu? Ce calitatea mai are acest pesedist in partid ca sa faca declaratii, altele decat in nume personal?

DNA

15 Dec, 2010 14:03

Banias , daca esti anchetat de procurorii de la DNA pt. evaziune fiscala mai poti avea functie de conducere in partid? Cei din conducere de la Bucuresti spun ca nu,tu crezi altfel?"

Ponta2

15 Dec, 2010 14:03

Nu stiu de ce va agitati atata, nici Banias nu are sanse nici Branza, ar trebui luat in calcul si micutul Bocai, la varianta asta nu v-ati gandit? Dupa cum il cunosc e un invingator, e tanar si daca se va hotari sa candideze sigur va castiga si eu il sustin cu tot sudul Dobrogei!

Avatafului

15 Dec, 2010 14:01

PDL-ul este in cadere libera. Dupa inca 2 ani de criza, nu stiu daca mai atinge pragul electoral.

Un excroc

15 Dec, 2010 14:00

Ultima solutie,inc-o revolutie. JOS BANIAS!!!!!! nu ai facut nimic pt. judet.nu te-a interesat decat de tine si de cateii tai. Jos Banias!

viorel

15 Dec, 2010 14:00

afara din partid cu banias,avatafului ,chiru si ionut anghel atunci lucrurile vor intra in normal

PDL NEINTELES

15 Dec, 2010 09:38

EU ZIC CA AR FI FOARTE BUN PT FUNCTIA DE PRESEDINTE AL BPJ IN LOCUL LUI BANIAS . LA FELI DE BUNI SINT FL CONSTANTIN SI VALI ZEICU ZIC EU. SA VEDEM CE VA FI. DE CE NU CANDIDEAZA CORBU SI IL SUSTINE PE BRANZA CARE E UN ZERO POLITIC? SAU II E FRICA CA ARE PEDEEGREE DE PSD-IST?

Corbu Ghe.

15 Dec, 2010 09:36

Mda si Corbu a luat parte la acelasi circ dar organizat de tabara Stavrositu. Merge organizatia si fara Corbu...

Jos Banias

15 Dec, 2010 09:36

Ultima solutie,inc-o revolutie. JOS BANIAS!!!!!! nu ai facut nimic pt. judet.nu te-a interesat decat de tine si de cateii tai. Jos Banias!

Adriana

15 Dec, 2010 09:35

Da ce sa mai spunem Corbu a fost unul din generatorii scandalului....

port

15 Dec, 2010 09:16

Ce onoare la Corbu, un mincinos, in tot colegiul a luat bani de la mai multe persoane si nu i-a folosit decat pentru propria persoana. Acum face pe lupul moralist. Dar dosarele de la Sapard? Cand si le rezolva?

ptr Corbu

14 Dec, 2010 20:20

Gestul lui Gheorghita Corbu de a demisiona a fost unul de onoare, cum rar mai intalnesti astazi. Nu mai doreste sa-si lege numele de o organizatie condusa de un om de o asemenea factura, ca banias. Dar gestul sau are si o nota de disperare: probabil s-a saturat de abuzurile lui Banias si, ca si cei ce fac greva foamei, dansul face un gest suprem, de "greva politica", in speranta ca acest lucru va atrage atentia celor de la centru pentru a lua, in sfarsit, o atitudine referitor la acest distrugator de organizatie de partid, numit Banias.

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2593

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3173

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3349

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3408

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3741

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6164

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2635

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5158

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2961

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 2987

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 2977

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2628

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2725

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2733

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2731