Interviul online cu fostul lider liberal de la Mangalia, Viorel Oleniuc s-a terminatTema a fost „Subordonarea politică, bugetul local şi interesul public"

01.jpg Sinteza Oleniuc:

Oleniuc despre excluderea din PNL: „Nu voi face parte dintr-un PNL condus de PSD Tusac sau PSD Constanta. Sunt mai mult decat impacat cu decizia fostilor colegi. Afirm acest lucru deoarece nu voi mai fi obligat sa votez proiectele propuse de USL Constanta pe care nu le consideram favorabile orasului nostru. Nu as fi plecat din PNL daca nu s-ar fi infiintat USL".

Oleniuc despre USL:"Este o Uniune contra principiilor ideologice si liberale si social-democrate, care creeaza confuzie in randul populatiei si in special in randul membrilor celor doua formatiuni. Am declarat public ca nu este posibil creearea unei astfel de Uniuni cu un si jumatate inainte de alegeri, numai pentru scopul de a castiga puterea. Sunt convins ca nu va avea viata lunga. Chiar si demisia viceprimarului, Sorin Andrei confirma ca dorinta conducerii centrale a USL de unitate la toate nivelurile intre membrii PSD si PNL nu este decat o himera, o iluzie, in fapt, in teritoriu sunt oameni care de zeci de ani sunt adversari politici din partide diferite. Nu poti trece cu vederea ca atunci cand ai de a face cu un personaj politic gen Tusac, poti duce compromisurile la extrem. Consider ca PNL a pierdut si va pierde din aceasta Uniune, dovada ca pana in acest moment la nivel judetean si national, cei care au fost exclusi din partid au fost numai membri PNL".

Oleniuc despre calitatea de consilier local: „Nu voi reveni in pozitia de consilier local indiferent de demersul prefectului Palaz pentru ca nu ar fi moral fata de respectul legii. Invalidarea mea din CL la nicio luna de la excluderea din partid, inaintea celor doi consilieri, fosti PDL, care sunt in aceeasi situatie de sase luni, confirma ca proiectele propuse de Tusac sunt in dispret total fata de lege. Pentru invalidarea mea s-a convocat prima sedinta ordinara din acest an. Faptul ca pe ordinea de zi nu s-au introdus si proiectele privind invalidarea celorlalti doi, constituie infractiune si care a fost sanctionata cu plangere penala depusa de organizatia PDL si prin atacul in contencios al prefectului! Tusac a convocat o sedinta ordinara doar pentru a ma da afara si cand am avut proiecte importante pentru oras a refuzat convocarea de sedinte ordinare pentru ca acestea sa nu treaca prin comisiile de specialitate".

Oleniuc despre situatia economico- socială din Mangalia :"Mangalia a devenit un oras asistat, cu societati si oameni considerati incapabili sa efectueze lucrari sau servicii prin contracte cu primaria Mangalia. Copacii sunt toaletati cu firme din Constanta, pasajele pietonale sunt vopsite de firme din Galati, intamplator din noianul de firme infiintate de primar, bordurile si palmierii - ingrijite tot de firme din afara orasului, salubritate - de Polaris, culminand cu desfiintarea Rominservices si transferul pachetului majoritar unei societati cu un singur angajat cu capital social de 200 de lei. Lipsa de investitii, lipsa dezvoltarii sectorului industrial la nivel de IMM-uri, accentuarea lipsei locurilor de munca, disconfortul infrastructurii urbane, starea trotuarelor, situatia strazilor care au fost prost plombate, lucrari de mantuiala, lucrari inutile care deranjeaza pe contribuabil, lipsa de transparenta a modului in care sunt cheltuiti banii publici, starea politieneasca si aplicarea metodelor securiste pe care le practica primarul Tusac fata de cei care au alte opinii, aşa arată Mangalia în acest moment".

Oleniuc despre Iorguş: „Din cei 12 ani in care Iorgus a fost primarul Mangaliei , eu am fost consilier 6 ani. In toti acesti ani am fost in alianta si nu in opozitie fata de Iorgus. Nu mi s-a facut nicio oferta sa intru in PDL domnul Iorgus. Ar fi mai bine pentru mine sa fiu pro- tusacian sau pro-iorgusism?"

Oleniuc despre bugetul Mangaliei:"Referitor la discutia pe marginea bugetului vreau sa fac urmatoarele precizari: in calitate de consilier local nu am cunoscut niciun cont de executie a bugetului din 2008 si pana in prezent. In lipsa acesta este greu sa previzionezi un alt buget. Supraevaluarea facuta de Tusac a fost facuta cu buna stiinta, pentru a-si putea incadra cat mai multe capitole de executie si a dirija banii dupa bunul plac. Este modalitatea prin care de 3 ani in Mangalia nu s-a intamplat nimic, nicio investitie, au fost doar spoieli pe trotuare, palmieri de 58 de milioane bucata si ciubare de un miliard de lei. Eu as intreba Curtea de Conturi de ce nu face un inventar al acestor palmieri si daca exista undeva in lume ca un palmier ca cei din Mangalia sa coste 2000 de euro. Curtea de Conturi a constat sa prejudiciul in 2010 este 40 de miliarde de lei vechi pentur intervalul 2008-2009, practic jumatate de an, motiv pentru care a facut plangeri penale la Parchet si la DNA. Am speranta ca lucrurile se vor rezolva pentru ca tot ce inseamna ban public nu se prescrie timp de 10 ani. Ultima rectificare de buget s-a facut prin adaugarea unei sume de aproape de 20 de milioane, suma justificata prin majorarea de taxe si impozite locale. Bineinteles ca din cheltuielile suplimentare la spatii verzi merg 1150000 de lei, la activitati, asociatii , ONG-uri - 600000 de lei, de ce? , pentru ca printre aceste asociatii exista si Asociatia Sudul Litoratului, a caror fondatori, sunt numai PSD-isti - care au primit la ultima sedinta de CL 250000 euro. Si acest fapt poate face obiectul unei plangeri penale pentru ca nu poti da pur si simplu bani unei asociatii profesionale care se ocupa de promovarea turismului".

În data de 20 mai 2011, conducerea PNL Constanţa i-a retras lui Viorel Oleniuc, sprijinul politic şi prin urmare mandatul de consilier local ca urmare a nesubordonării faţă de PSD, partid cu care liberalii se află într-o cumetrie politică şi mai ales faţă de interesele primarului Claudiu Tusac care trec cu mare uşurinţă prin Consiliul Local. După înfiinţarea USL, la Mangalia consilierii liberali au fost obligaţi să voteze orbeşte orice hotărâre propusă de primarul Tusac de dragul noii construcţii politice. Printre proiectele care au trecut ca prin brânză în CL Mangalia, Oleniuc a dat vot de blam creşterii abuzive a taxelor şi impozitelor locale precizând că banii se vor duce către contul de campanie electorală şi în niciun caz nu se vor întoarce în proiecte pentru cetăţean. Viorel Oleniuc vorbeşte la Interviu Online despre dirijarea fondurilor din bugetul local spre destinaţii necunoscute, despre trecerea unor terenuri importante din Mangalia în domeniul privat, despre falimentarea agenţilor economici prin presiuni exercitate de administraţia locală şi despre o eventuala candidatura la primăria Mangalia, ca alternativă la haosul existent!

Vineri de la ora 10.00 , Viorel Oleniuc vă dă întâlnire la Interviu Online în direct pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro .

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

1. Anul trecut afirmaţi că preferaţi să fiţi exclus din PNL decât să fiţi nevoit să-l mai susţineţi pe Claudiu Tusac. În acest context, decizia excluderii din partid bănuiesc că nu v-a luat prin surprindere?

V.O.: Am confirmat afirmatia facuta acum un an. Nu voi face parte dintr-un PNL condus de PSD Tusac sau PSD Constanta.

2. În acelaşi context afirmaţi că "O să fiu mai liniştit şi mai împăcat cu mine însumi dacă o să fiu exclus din PNL". Sunteţi împăcat cu decizia foştilor dvs colegi?

V.O.: Sunt mai mult decat impacat cu decizia fostilor colegi. Afirm acest lucru deoarece nu voi mai fi obligat sa votez proiectele propuse de USL Constanta pe care nu le consideram favorabile orasului nostru.

3. Plecarea din PNL ar fi avut loc şi în condiţiile în care nu ar fi existat USL? Ce s-a vrut să se demonstreze prin excluderea dvs?

V.O.: Nu as fi plecat din PNL daca nu s-ar fi infiintat USL.

4. Apropo de Uniunea Social Liberală cum vedeţi asocierea liberalilor cu pesediştii PNL, ce înseamnă ea în primul rând pentru valorile autentice liberale?

V.O.: Este o UNiune contra principiilor ideologice si liberale si social-democrate, care creeaza confuzie in randul populatiei si in special in randul membrilor celor doua formatiuni. Am declarat public ca nu este posibil creearea unei astfel de Uniuni cu un si jumatate inainte de alegeri, numai pentru scopul de a castiga puterea. Sunt convins ca nu va avea viata lunga.

5. Cum aţi colaborat de-a lungul timpului cu liderii locali ai PNL, tandemnul Puiu Haşotti -Gheorghe Dragomir?

V.O.: Foarte bine, inclusiv cu intregul Birou Judetean caruia ii posrt respect in continuare.

6. Victor Manea, declara zilele trecute că PNL a făcut tot ce se putea pentru ca la Mangalia protocolul USL să funcţioneze şi ajungea la concluzia că nu dvs aţi fi fost problema ci primarul Tusac. Se crează prin tipul acesta de declaraţii premizele unei reveniri în PNL?

V.O.: Voi interveni oricand in PNL, cand acest partid nu va mai face parte din USL.

7. Şi colegul Sorin Andrei a renunţat la funcţia de viceprimar al Mangaliei? Există deci probleme serioase, dincolo de anumite declaraţii făcute în presă de o parte şi de alta a baricadei. Cum le-aţi traduce?

V.O.: Demisia viceprimarului confirma ca dorinta conducerii centrale a USL de unitate la toate nivelurile intre membrii PSD si PNL nu este decat o himera, o iluzie, in fapt, in teritoriu sunt oameni care de zeci de ani sunt adversari politici din partide diferite. Nu poti trece cu vederea ca atunci cand ai de a face cu un personaj politic gen Tusac, poti duce compromisurile la extrem. Consider ca PNL a pierdut si va pierde din aceasta Uniune, dovada ca pana in acest moment la nivel judetean si national, cei care au fost exclusi din partid au fost numai membri PNL.

8. Există o bârfă urbană dacă vreţi că la nivel de judeţ, PSD ar fi dispus să cedeze câteva posturi importante chiar şi la nivel de primar, în schimbul susţinerii tandemului Mazăre(primăria Constanţa) - Constantinescu(Consiliul Judeţean). Se vorbeşte de Mangalia, Medgidia şi chiar Năvodari, deşi acolo primarul Matei a spus clar că nu-şi va schimba echipa...

V.O.: Cu siguranta la Mangalia, candidatul USL va fi Tusac. PNL Mangalia nu mai are timp fizic sa prezinte un candidat care sa aiba in sondaje mai multe procente decat Tusac in aceste momente. Probabil PC va merge singur in alegeri, Minca declarand ca nu-l va sustine pe Tusac la candidatura din partea USL.

9. Aţi reprezentat timp de 20 de ani, portavocea liberalilor în Mangalia. Ce veţi face acum cu activitatea dvs politică?

V.O.: Experienta mea politica va fi folosita cu siguranta in interesul concetatenilor mei si ma va feri sa mai fac greaseala din 2008.



10. Ce şanse există să vă duceţi mandatul de consilier până la capăt? Vă întreb acest lucru deoarece îmi vine în minte o afirmaţie a prefectului Palaz care spunea că sunteţi "un consilier valoros şi veţi rămâne în funcţie până în 2012, chiar dacă vă veţi pierde calitatea de membru de partid. Bănuiesc că prefectul se referea la faptul că orice hotărâre votată ilegal, va fi atacată în contencios. Ilegal este faptul că în acest moment în CL Mangalia votează şi două persoane excluse din PDL (n.r.- Dan Moldovan şi Nae Negrea).

V.O.: Nu voi reveni in pozitia de consilier local indiferent de demersul prefectului Palaz pentru ca nu ar fi moral fata de respectul legii. Invalidarea mea din CL la nicio luna de la excluderea din partid, inaintea celor doi consilieri, fosti PDL, care sunt in aceeasi situatie de sase luni, confirma ca proiectele propuse de Tusac sunt in dispret total fata de lege.


11. Cei doi cum au reuşit să rămâne consilieri în timp ce pentru ridicarea mandatului dvs se convoacă şedinţe extraordinare?

V.O.: Pentru invalidarea mea s-a convocat prima sedinta ordinara din acest an. Faptul ca pe ordinea de zi nu s-au introdus si proiectele privind invalidarea celorlalti doi, constituie infractiune si care a fost sanctionata cu plangere penala depusa de organizatia PDL si prin atacul in contencios al prefectului! Tusac a convocat o sedinta ordinara doar pentru a ma da afara si cand am avut proiecte importante pentru oras a refuzat convocarea de sedinte ordinare pentru ca acestea sa nu treaca prin comisiile de specialitate.

12. Sunteţi unul dintre adversarii politici cei mai vehemenţi ai primarului PSD de Mangalia, Mihai Claudiu Tusac. Dincolo de subiectivismul filonului politic pe care îl reprezentaţi fiecare, ce vă desparte iremediabil?

V.O.: Refuz sa fiu comparat cu Tusac. E departe de lumea mea si de ce reprezint eu ca om.

13. Mi s-a întâmplat ca în discuţii cu diverse persoane să mi se pună că de fapt Primăria la Mangalia înseamnă doar o adunătură de indivizi, al căror singur scop sunt banii bugetului local. Totuşi vorbim despre un municipiu. A învăţat Tusac repede lecţia şefilor lui politici ?

V.O.: Confirm ca singurul scop al primarului si al adunaturii de indivizi care il inconjoara sunt banii bugetului local. Precampania si campania electorala va demonstra din plin acest lucru.

14. Haideţi să detaliem. Ce înseamnă în acest moment bugetul Mangaliei, cum s-a transpus el în afaceri pe bani publici şi cât s-a întors în comunitate?

V.O.: Mangalia a devenit un oras asistat, cu societati si oameni considerati incapabili sa efectueze lucrari sau servicii prin contracte cu primaria Mangalia. Copacii sunt toaletati cu firme din Constanta, pasajele pietonale sunt vopsite de firme din Galati, intamplator din noianul de firme infiintate de primar, bordurile si palmierii - ingrijite tot de firme din afara orasului, salubritate - de Polaris, culminand cu desfiintarea Rominservices si transferul pachetului majoritar unei societati cu un singur angajat cu capital social de 200 de lei.

15. Care este situaţia datoriilor la Rominservices?

V.O.: Firma Calatis Therm va trebui sa primeasca plata datoriilor de peste 100 de miliarde de lei neefectuate de primar cu buna stiinta. Consilierul personal al primarului se ocupa de aceasta firma.

16. În aceste condiţii care este situaţia din punct de vedere social în Mangalia? Care sunt problemele reale ale oamenilor?

V.O.: Lipsa de investitii, lipsa dezvoltarii sectorului industrial la nivel de IMM-uri, accentuarea lipsei locurilor de munca, disconfortul infrastructurii urbane, starea trotuarelor, situatia strazilor care au fost prost plombate, lucrari de mantuiala, lucrari inutile care deranjeaza pe contribuabil, lipsa de transparenta a modului in care sunt cheltuiti banii publici, starea politieneasca si aplicarea metodelor securiste pe care le practica primarul Tusac fata de cei care au alte opinii.

17. Deşi aţi fost dintotdeauna liberal nu se puţine ori aţi fost acuzat de pro-iorguşism, dacă mi-e permit termenul. Există posibilitatea unei apropieri de PDL în acest moment? Domnul Iorguş a stat cu mîinile în sân după excluderea dvs din PNL?

V.O.: Din cei 12 ani in care Iorgus a fost primarul Mangaliei , eu am fost consilier 6 ani. In toti acesti ani am fost in alianta si nu in opozitie fata de Iorgus. Nu mi s-a facut nicio oferta sa intru in PDL domnul Iorgus. Ar fi mai bine pentru mine sa fiu pro- tusacian sau pro-iorgusism.

18. La alegerile locale din 2008, dacă nu greşesc în turul al doilea, l-aţi pe Tusac şi nu pe Iorguş. Pot să vă întreb de ce?

V.O.: Alegerea facuta in 2008 mi-a demonstrat ca nu pot fi pro-tusacian. Decizia de a nu-l sustine pe Iorgus a fost tocmai pentru a demonstra ca nu am nicio legatura de subordonare, nicio afacere, nicio dependenta financiara fata de acesta.

19. Deşi mai este un an până la alegeri cam în toate localităţile cirulă în această perioadă sondaje unele mai "oficiale" decât altele. La Mangalia s-a făcut un astfel de sondaj? Cum arată el?

V.O.: Din ce s-a facut , a reiesit ca PSD la Mangalia este undeva la 20%, procent care i se datoreaza tot lui Tusac. Este evident ca posibilii viitorii candidati pot fi Iorgus, Tusac, eventual eu, ceilalti sunt la distante mult prea mari ca sa reuseasca.

20. Ca polician ce aveţi a vă reproşa după 20 de ani de activitate. Politicienii nu sunt tocmai fecioare vestale!

V.O.: Gestul de a sustine in 2008 un candidat pe care nu-l cunosteam, ca am cedat promisiunile facute de PSD Constanta si PNL Constanta, ca prin sustinerea lui Tusac vor aduce mari investitii in Mangalia. Din nefecire cei trei ani au demonstrat contrariul si anume plecarea si acelor putini bani ai bugetului local spre societati care nu sunt din Mangalia.

22. 2012. Scenariu... Candidaţi, primarul va fi ales din primul tur de scrutin dupa ultimele reglementări legislative...

V.O.: Modificarea legii electorale prin care primarul va fi ales din primul tur ma determina sa-mi evaluez altfel sansele de a candida indepedent. Numai sondajele din august si septembrie ma vor determina sa iau o decizie.

22. Are Viorel Oleniuc vulnerabilităţi care să nu-i mai permită o revenire în plan politic?

V.O.: Daca as fi avut probleme legate de vreun avantaj material sau de alt gen pe care mi l-am creat din postura de consilier local, cu siguranta ar fi fost demonstrate deja de actualul meu adversar. La fel profesional si ca cetatean nu am ce sa-mi reprosez, imi permit sa circul in oras fara garda de corp , asa cum face actualul primar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:20

@ptr domnul Oleniuc: Principala vina ca Sorin Andrei este presedinte acum este doar a mea, pentru ca nu am vrut sa mai candidez eu, pentru ca am crezut ca va fi echidistant si am crezut ca PNL va merge netru fara PSD si PDL. Timpul va arata ca PNL fara mine nu va avea decat de pierdut. Insistenta asta de a marsa de cat de mult rau am facut eu membrilor liberali nu tine, pentru ca cei care au activat in PNL au revenit si nu au fost momente de rautate excesiva intre noi. Excluderea din partid am acceptat-o si am previzionata pentru ca nu pot face parte dintr-un partid condus de Tusac la Mangalia si de PSD la nivelul judetului Constanta si eu nu ma regasesc in acest partid.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:11

@karadeniz:Este unul dintre personajele care frecvwenteaza blogul PNL Mangalia si pe care l-am apreciat pentru modul in care pune problema. Referitor la discutia pe marginea bugetului vreau sa fac urmatoarele precizari: in calitate de consilier local nu am cunoscut niciun cont de executie a bugetului din 2008 si pana in prezent. In lipsa acesta este greu sa previzionezi un alt buget. Supraevaluarea facuta de Tusac a fost facuta cu buna stiinta, pentru a-si putea incadra cat mai multe capitole de executie si a dirija banii dupa bunul plac. Este modalitatea prin care de 3 ani in Mangalia nu s-a intamplat nimic, nicio investitie, au fost doar spoieli pe trotuare, palmieri de 58 de milioane bucata si ciubare de un miliard de lei. Eu as intreba Curtea de Conturi de ce nu face un inventar al acestor palmieri si daca exista undeva in lume ca un palmier ca cei din Mangalia sa coste 2000 de euro. Curtea de Conturi a constat sa prejudiciul in 2010 este 40 de miliarde de lei vechi pentur intervalul 2008-2009, practic jumatate de an, motiv pentru care a facut plangeri penale la Parchet si la DNA. Am speranta ca lucrurile se vor rezolva pentru ca tot ce inseamna ban public nu se prescrie timp de 10 ani. Ultima rectificare de buget s-a facut prin adaugarea unei sume de aproape de 20 de milioane, suma justificata prin majorarea de taxe si impozite locale. Bineinteles ca din cheltuielile suplimentare la spatii verzi merg 1150000 de lei, la activitati, asociatii , ONG-uri - 600000 de lei, de ce? , pentru ca printre aceste asociatii exista si Asociatia Sudul Litoratului, a caror fondatori, sunt numai PSD-isti - care au primit la ultima sedinta de CL 250000 euro. Si acest fapt poate face obiectul unei plangeri penale pentru ca nu poti da pur si simplu bani unei asociatii profesionale care se ocupa de promovarea turismului.Taxa de paragina - o taxa care ar trebui sa functioneze dar nu prin santaj la adresa agentilor economici. Insist asupra acestui lucru, pentru ca Tusac a creat precedentul listei negre- cu agenti economici sau oameni simpli care nu aveau voie sa fie sprijiniti de autoritatea locala. Eu insami nu puteam sa-mi platesc chiria pe un garaj detinut ilegal pentru ca sunt pe lista lui Tusac cu oamenii care trebuie sa aiba probleme.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:04

@S-a trezit Manea: vreau sa spun ca pastrez inca relatii destul de bune cu toti colegii din Biroul Judetean Constanta, este si motivul pentru care am declarat ca nu voi contesta excluderea mea din PNL, excluderea a venit logic si in urma unor discutii pe care le-am purtat cu presedintele Dragomir, dupa ce i-am marturisit ca nu ma pot supune USL la Mangalia. Am vrut sa demonstrez ca si fara mine, problemele din USL Mangalia exista. In pare rau ca unul dintre colegii mei,domnul Visa mi-a reprosat ca nu contest decizia de invalidarea din functia de consilier, dar nu am facut-o tocmai pentru ca nu am vrut sa-mi contest colegii. Din nefericire, domnul Visa a speculat ca gestul meu are legatura cu intentia de a ma indrepta spre PDL, ceea ce nu este deloc adevarat.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 10:00

@Vecinul: este o varianta posibila. trebuie cu siguranta sa simti care este dorinta electoratului, acesta se va vedea foarte curand prin sondajele de opinie. Daca locuitorii Mangaliei vor primar independent ma voi gandi la asta, desi varianta asta ma dezavantajeaza deoarece nu am fonduri suficiente sa ma bat cu pungile si pachetele date de PSD. Pana in iarna raman independent, lucrurile se vor lamuri pana in octombire-noiembrie privind candidatura mea independenta.

invitat Ziua de Constanta

24 Jun, 2011 09:58

@Neagoe Corneliu: Am toata consideratia pentru domnul doctor Neagoe. E foarte putin probabil ca imi voi continua cariera politica din partea PNTCD. Am fost si sunt liberal si este foarte putin probabil sa migrez spre alt partid politic. Sunt cativa lideri locali care au incercat sa aiba contact cu mine, deocamdata am refuzat, am tot timpul pana in toamna sa port un dialog cu toata lumea. Multumesc pentru aprecieri.

Neagoe Corneliu

24 Jun, 2011 09:22

Dupa comportamentul avut , dl. dr . a dovedit ,ca este un politician care nu admite compromisuri , este ce trebuie intr-o functie politica , dar mai ales administativa . Profilul domniei sale este de PNT-ist , unde este dorit , pentru a-l sustine la candidatura de primar; cum electoratul s-a trezit si vor alege oameni cinstiti , cred ca va fi viitorul primar al Mangaliei , incheind sirul sforariilor . Va doresc succes , nu abandonati activitatea politica .

mangaliot

23 Jun, 2011 20:48

Lui NAE NEGREA,iau taiat camatarii degetele si prostul de TUSAC ii tine abuziv in functie pe cei doi excroci: negrea si moldovan

Vecinul

23 Jun, 2011 20:37

Candideaza independent si iesi castigator!

Fane

23 Jun, 2011 20:37

am ramas fara cuvinte .dupa 20 ani de pnl sa iei un sut in cur la modul asta este de necrezut

S-a trezit Manea

23 Jun, 2011 14:54

Am crezut că Viorel Oleniuc este motivul neînţelegerilor de la Mangalia, dar deja cred că primarul în funcţie este motivul acestor neînţelegeri. Acesta nu înţelege ce înseamnă o echipă, o alianţă. (din comunicatul PNL Constanta)

PSD-ist

22 Jun, 2011 23:20

O lume nebuna,nebuna,nebuna....Situatia din Mangalia este parca desprinsa dintr-un film de comedie. Tusac si-a facut dusmani cat sa-i ajunga pentru zece mandate. Ce este mai ingrijorator este ca inclusiv echipa PSD are mari semne de intrebare cu privire la capacitatile primarului de a conduce orasul.

Karadeniz

22 Jun, 2011 23:17

Prin gunoaie şi bălarii ne-am plimbat şi anul asta la un buget pe 4,5 milioane stabilit tot de oamenii lui Tusac. De unde a crescut la 4,9 şi de ce nu l-a plătit ca un bun gospodar ce e ? Iar la Mangalia Polarisul mai primeşte bani şi de la asociaţiile de proprietari şi agenţii economici deci încă 2 milioane pe langa alea 6. Preferăm să traim in aceeaşi mizerie ca anul trecut dar la o treime din preţ. Din bugetul de anul acesta trebuie sa platim cam o treime din cheltuielile făcute anul trecut de Tusac şi camarila PSD-isto FD-istă.

Marcel

22 Jun, 2011 23:15

Le doresc tuturor celor care l-au votat pe tusac, sa regrete amarnic alegerea facuta! habar nu aveti ce demonic este tusac!

Cretu Catalin

22 Jun, 2011 23:14

Oleniuc, sluga mizerabila a lui Iorgus.

Mangalia2

22 Jun, 2011 23:12

Timpul va arata:OLENIUC PRIMAR

Mangalia

22 Jun, 2011 23:12

ca un simplu cetatean ma intreb : cine ar trebui sa demareze procedura de stringerea semnaturilor ptr suspendarea primarului?De ce sa asteptam incheierea mandatului? Partidelor de opozitie nu le convine, dar nu fac nimic.

Tusac vs Oleniuc

22 Jun, 2011 23:11

tusac este un om prea bolnav pentru a se putea negocia cu el, dar si pentru a se si obtine avantajele astfel negociate.

Mihai Claudiu Tusac

22 Jun, 2011 23:10

Nu mai obtine Oleniuc singur 2000 de voturi, nici daca se face popa !

ptr domnul Oleniuc

22 Jun, 2011 23:09

Viorele, te aprinzi prea repede. Minciuna “politica” e arma ta de baza. Crezi ca oamenii vor sti sa faca diferenta? Cine-i defazat, cand toti cunosc ca Vaida e presedinte la PIN Constanta, Tara e membru PC de cateva luni, Broatec si M. Dragu nu mai sunt membri PNL de cativa ani? Pe ei i-ai intrebat vreodata de ce au plecat din PNL? Pricopie si Mocanu au plecat pentru ca nu vor sa mai auda de tine, cel putin ca om politic, iar pentru ceilalti trei esti linistit fiindca i-ai exclus chiar tu personal. Poate consideri ca le-ai facut si un bine?! Atunci nu te mai plange prin toate mijloacele, ca esti exclus din PNL ( partid pe care nu-l mai recunosti) , si chiar ar trebui sa mergi sa-i pupi mana lui Sorin A. pentru faptul ca te-a trimis pe calea cea dreapta. ( la plimbare ). Mai bine scrie in continuare despre Tusac, cel putin in acest caz spui adevarul, si se pare ca esti si bine informat. Mult succes, si mai lasa PNL-ul si liberalii, or sti ei ce au de facut in continuare!

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate de dezmembrări vehicule scoase din uz cu 15.000 lei. Iată de ce

19 Apr 2024 79

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 107

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 204

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 281

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 281

IPJ Constanța Șicanare-n trafic, urmată de amenințare cu pistol, la Eforie Sud

19 Apr 2024 231

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 176

Acțiune cu radare în județul Constanța. Constatările polițiștilor

19 Apr 2024 193

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 173

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 286

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 377

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 229

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 391

Înotătorii de la CSM Constanța adună medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 264

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 252