Interviul online cu preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PDL Constanţa, Maria Stavrositu Tema a fost - „ Războiul deputatelor de Constanţa?!"

img_7596.jpg Sinteză:

Maria Stavrositu despre conflictul cu Antonella Marinescu: „Asta este o inscenare. Chiar am lamurit chestiunea pe portalul meu de Facebook dar cu siguranta pot spune inca o data ce s-a intamplat. A existat un mail din partea unei persoane care vorbea in numele Caminului pentru Batrani, venit cu o zi inainte de intalnire care suna asa:" Sunteti invitata sa participati la o discutie la Caminul de Batrani". Le-am trimis un raspuns tot pe mail in aceeasi zi, creazand ca este vorba de o dezbatere, ca nu pot ajunge a doua zi, pentru ca aveam deja un alt program dar ca le stau la dispozitie ori la sediul cabinetului, ori la sediul lor cu un anunt cu trei zile inainte. Ceea ce s-a intamplat m-a suprins, in sensul ca eu am crezut ca este o convorbire privata si am transmis ca o sa incerc sa ajung mai tarziu, ceea ce s-a intamplat. Chiar am fost la acel Camin unde am stat aproximativ 2 ore si unde am discutat atat cu directoarea Caminului, cu o contabila, cu jurista, cu asistenta, cu batranii institutionalizati, stabilind o procedura de comunicare in care sa am la dispozitie toate datele care sa-mi permite o imagine de ansamblu. Mentionez ca in aceasta deplasare am fost insotita de Adriana Mironescu, consilier in cadrul cabinetului parlamentar, Ciuca Nicolae, specialist in igiena si siguranta alimentelor si doctorul Ionut Cealera, toti membri PDL. Din pacate nu am primit niciun material, consilierii mei au sunat, iar intr-un final raspunsul primit suna cam asa: "am dat deja raspunsul si toate datele domnilor Chiru si Constantin". Ceea ce mi s-a parut suspect a fost ca dintre toti cei 14 parlamentari de Constanta, numai doamna Marinescu a tinut sa ma recomande numai pe mine, acel Camin nefiind in Colegiul meu.

Nu raspund la provocari si in general ii recomand sa vorbeasca despre ce face dansa. As fi foarte curioasa sa o aud despre ce face ea.".

Maria Stavrositu despre relaţia cu Gigi Chiru: „Nu comentez".

Maria Stavrositu despre reorganizarea terioriala: „Sincer imi pare extrem de rau ca planul presedintelui de a avea raspuns la proiectul reoganizarii pana la finalul sesiunii parlamentare nu a avut succes. Era sansa Romaniei de a avea o organizare terioriala europeana, capabila sa atraga proiecte mari, pretabile pe astfel de dimensiuni terioriale, finantate din fonduri nerambursabile. Era sansa pe care o aveau romanii de a -si intari administratia locala prin cresterea rolului primariilor. Noile organizari judetene urmau sa nu aiba nicio interferenta cu tot ce inseamna functionalitate (avize de functionare). Din punct de vedere politic, era sansa romanilor de a scapa de gastii din jurul Consiliilor Judetene si sansa politica a constantenilor de a avea o altfel de administratie. Sansa organizatiei municipale Constanta de a deveni organizatie puternica este aceea de a avea un candidat la primarie puternic, cu statut politic de anvergura si de a exista o vointa politica la nivel central pentru Consiliul Judetean si Primaria Constanta".

Maria Stavrositu despre organizarea defectuoasa a Bacalaureatului: „Ministerul Educatiei a investigat iar in comunicatul oficial vina apartine informaticianului care a selectat un documentul gresit. Din pacate conditiile in care acesti copii au dat Bacalaureatul nu sunt normale, sunt victime ale unei erori iar cineva trebuie sa raspunda pentru aceste erori, adica Inspectoratul Scolar General prin inspectorul general Aliss Andreescu in calitate de presedinte al comisiei si prin vicepresedintele comisiei, Marieta Constantin. Eu sper ca acesti elevi sa aiba sansa sa dea un examen normal".

Maria Stavrositu despre evaluarea directorilor de institutii facuta de BPJ: „Nu, nu am participat la sedinta in care s-a facut asa-zisa evaluare, am ajuns chiar la final. Nu stiu de ce o numesc ei evaluare, cand nu s-a pus problema decat unui vot din partea unor persoane care nu cunosc viata partidului. In primul rand la nivelul BPN s-a facut un sistem de evaluare care nu are legatura cu organizatiilor locale in schimb este o procedura foarte precisa. Acum mai mult de o luna dadeam un interviu intr-un ziar local in care declarasem aceste lucruri. Interventia politica pe care o poate face o organizatie locale trebuie sa se refere doar la aspecte ce tin de moralitate, cand sunt suspiciuni clare si scandaluri de coruptie, acolo trebuie intervenit imediat. Din punct de vedere al sustinerii, stiu ca Minca i-a sustinut pe domnii Banias si apoi Chiru, mai departe nu am investigat. Evaluarea este atributul alcuiva, in acest mod, categoric a fost o eroare iar erorile trebuiesc corectate. Evaluarile trebuie facut de persoane cu expertiza si responsabilitate, nu de oameni fara serviciu".

Alegerile la Organizaţia Municipală a PDL Constanţa au fost amânate asftfel încât Maria Stavrositu se pare că a scăpat deocamdată de furia unor colegi de partid care doreau cu orice preţ s-o vadă înafara jocurilor politice. Consecvenţa cu care şi-a urmat liderul de la Bucureşti se pare că i-a fost benefică. În plan local, există însă tensiuni între deputat şi câţiva democrat-liberali nemulţumiţi de modul în care fiecare înţelege să pună în aplicare directivele centrului. O vom provoca pe Maria Stavrositu să ne spună dacă este adevărat că în şedinţele de Birou Permanent Judeţean îşi înregistrează colegii, ocazie cu care s-a fi ales cu porecla "Ochiul şi timpanul BJP"! Deşi excelează în planul relaţiilor internaţionale, devenind în ultima vreme o figură obişnuită a delegaţiilor care reprezintă România în stăinătate, deputatul democrat-liberal are probleme cu colegii de Cameră din Parlamentul României. Antonela Marinescu, deputat PSD de Constanţa a vorbit zilele trecute pentru un portal de ştiri  în termeni extrem de duri despre relaţia cu Stavrositu, despre care susţine că a devenit "agresivă şi fiţoasă" iar "acţiunile sale sunt unele de imagine, dar care nu se concretizează". Vineri de la ora 10.00 la Interviu Online, Maria Stavrositu va răspunde acuzaţiilor şi va comenta pentru cititorii Ziua de Constanta evaluarea internă a directorilor de intituţii din PDL Constanţa.

img_7602_.jpgRealizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro .

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Întrebări redacţie:

1. Vreau să începem discuţia cu o concluzie pe care aţi postat-o la finalul unui drept la replica: "ești un om politic tânăr, ai energie, vrei să faci ceva. Ziarele te atacă pe lucruri total neadevărate uneori, pe jumatate neadevărate alteori. Iți blochează mesajele, distorsionează, deturnează. Te întrebi care e rolul presei? Care e adevăratul obiectiv al mass-media? " Ce aveti să reprosaţi presei în acest moment?

M.S.: Din pacate clasa politica este departe de a fi ce-si doresc cetatenii, romanii. Numai ca clasa politica este emanatia societatii in cre traim si nu poate fi nici mai buna, nici mai rea decat felul in care arata societatea noastra. Sunt mahnita si de faptul ca nivelul edcucatiei civice al comunitatii noastre nu este unul mai ridicat si poate asta ar putea sa fie un obiectiv si pentru ca pe de alta parte, conjunctura actuala a adus media intr-o zona in care, din disperarea grijii pentru supravietuire a scazut foarte mult nivelul. Concret, prea multe lucruri neadevarate, prea multe lucruri false care indusc opinii gresite in mintea cetateanilor.

2. Să le luăm pe rând pentru că câteva chestiuni carte trebuiesc lămurite. V-aş propune să începem cu anul 2008, când vă pregăteaţi să deveniţi parlamentar. Atunci spuneaţi că un parlamentar trebuie să creeze oportunităţi. După trei ani de mandat, vă rugăm să ne spuneţi ce oportunităţi aţi reuşit să creaţi pentru locuitorii Colegiului dvs?

M.S.: Unul dintre obiectivele propuse, asumate si urmarite a fost sitemul de educatie cat si infrastructura care deserveste acest sistem. Iata ca dupa trei ani am reusit sa imbunatatesc prin eforturi proprii starea cladirilor care deservesc educatia din Colegiul meu, am reusit impunerea unei legi a educatiei care revolutioneaza sistemul si avem in lucru un proiect care construieste cateva gradinite si crese in municipiul Constanta, suntem la faza la care majoritatea localitatilor au trimis deja ministerului documentele legate de terenul aferent constructiilor iar in ceea ce priveste Primaria Constanta se lucreaza la verificarea disponibilitatii terenurilor pentru cateva locatii in zone unde aceste gradinite sunt absolut necesare. 

3. Tot în 2008 vorbeaţi despre legatura intrinsecă între comunitate şi PD-L, în care nici partidul nu îşi va abandona vreodată principiile faţă de cetăţeni. Ce s-a întâmplat în ultimii trei ani cu acest "lanţ de comunicare" promis în 2008?

M.S.: In ceea ce ma priveste aloc foarte mult timp si energie discutiilor cu constantenii, fie la sediul cabinetului fie la telefon fie pe Facebook. Din pacate instrumentele pe care le are un parlamentar se limiteaza la cele legislative si chiar si atunci are pnderea de 1/471. Deci pentru a impune o modificare legislativa este nevoie de vointa unei majoritati. In ceea ce priveste comunicarea PDL nu pot sa dau explicatii pentru ceea ce fac alti colegi. 
Ceea ce-mi doresc eu pentru organizatia municipiului Constant este putina liniste in care sa putem reconstrui in mod constant. Prea multe mesaje intrigante fac foarte mult rau partidului iar timpul care nu este deloc putin pe care-l aloc acestei reconstructii poate fi o alocare de resurse in zadar daca 10 alti “binevoitori”, care intamplator sunt fara servici, folosesc timpul lor pentru a demola ce construim noi. Spun ca sunt fara serviciu, in sensul ca au foarte mult timp pentru a distruge, nu au foarte multe obligatii si responsabilitati de care sa se achite.

4. În discursurile dvs din campania electorală spuneaţi că: "Sunt preocupată de problemele legate de sprijinul şi protecţia familiei şi a mamelor, de aspecte referitoare la mediu, la turism, la învăţământ sau la grijile şi neajunsurile persoanelor vârstnice". Haideţi să le luăm pe rând, în ce măsură v-aţi implicat în urmărirea acestor priorităţi declarate?

M.S.:  Deja unele din aspecte le-am lamurit mai sus. As vrea sa adaug ca in momentul in care Guvernul si-a propus sa reduca concediul de ingrijire a copilului la un an, am facut un efort mai multe colege din Parlament, am gasit sprijin si la colegii barbati si am creat o presiune pe Executiv, astfel incat s-a gasit posibilitatea pentru ca mamele sa aloce doi ani ingrijirii copilului fara a avea o penalizare in planul carierei. Poate ca sunt si alte exemple, vezi SUA, dar acolo exista o alta infrastructura prin care statul preia responsabilitatea parintilor. Lipsa creselor din Romania ne obliga la gasirea acestei solutii. 

5. Cred ca e momentul să lămurim şi chestiunea invitaţiei conducerii Căminului de Bătrâni din Constanţa către femeile parlamentar, neonorată de dvs, în urmă cu două luni de zile, atunci când s-a creat un conflict de muncă pe fondul problemelor legate de salariile angajaţilor instituţiei. De ce aţi refuzat să participaţi? Colega dvs de Cameră, Antonella Marinescu a declarat pentru un portal de ştiri că v-a sunat la insistenţele anagajatelor, a dat telefonul pe speaker şi textual i-ai spus că nu veniţi pentru că aveţi alt program şi în plus acel Cămin cu tot cu angajaţi nu sunt locuitori din Colegiul dvs.!

M.S.: Asta este o inscenare. Chiar am lamurit chestiunea pe portalul meu de Facebook dar cu siguranta pot spune inca o data ce s-a intamplat. A existat un mail din partea unei persoane care vorbea in numele Caminului pentru Batrani, venit cu o zi inainte de intalnire care suna asa:” Sunteti invitata sa participati la o discutie la Caminul de Batrani”. Le-am trimis un raspuns tot pe mail in aceeasi zi, creazand ca este vorba de o dezbatere, ca nu pot ajunge a doua zi, pentru ca aveam deja un alt program dar ca le stau la dispozitie ori la sediul cabinetului, ori la sediul lor cu un anunt cu trei zile inainte. Ceea ce s-a intamplat m-a suprins, in sensul ca eu am crezut ca este o convorbire privata si am transmis ca o sa incerc sa ajung mai tarziu, ceea ce s-a intamplat. Chiar am fost la acel Camin unde am stat aproximativ 2 ore si unde am discutat atat cu directoarea Caminului, cu o contabila, cu jurista, cu asistenta, cu batranii institutionalizati, stabilind o procedura de comunicare in care sa am la dispozitie toate datele care sa-mi permite o imagine de ansamblu. Mentionez ca in aceasta deplasare am fost insotita de Adriana Mironescu, consilier in cadrul cabinetului parlamentar, Ciuca Nicolae, specialist in igiena si siguranta alimentelor si doctorul Ionut Cealera, toti membri PDL. Din pacate nu am primit niciun material, consilierii mei au sunat, iar intr-un final raspunsul primit suna cam asa: “am dat deja raspunsul si toate datele domnilor Chiru si Constantin”. Ceea ce mi s-a parut suspect a fost ca dintre toti cei 14 parlamentari de Constanta, numai doamna Marinescu a tinut sa ma recomande numai pe mine, acel Camin nefiind in Colegiul meu.

6. Aveţi să vă reproşaţi ceva în legătură cu acest incident? Marinescu spune că înainte vreme aţi colaborat însă în ultima perioadă a ales să vă ignore pentru că sunteţi "agresivă şi fiţoasă" iar "acţiunile dvs sunt unele de imagine, dar care nu se concretizează"....Ce credeţi că a determinat-o pe Antonella Marinescu să vă atace? Nu sunteţi rivale pe Colegiu, nu împărţiţi funcţii, bănuiesc că nici chestiuni de ordine personal?

M.S.: Nu raspund la provocari si in general ii recomand sa vorbeasca despre ce face dansa. As fi foarte curioasa sa o aud despre ce face ea. 

7. Cu activităţile desfăşurate în ultima perioadă, mai ales în plan internaţional, câte deplasări aţi facut în Colegiu, pentru a vedea realitatea? Şi ce spun oamenii?

M.S.: In ceea ce priveste actiunile de repreezentare a Parlamentului, mentionez ca sunt membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Calitatea de membru o am pe 4 ani si prin acest statut ma oblig sa particip la lucrarile acestuia. Bineinteles ca atunci cand in tara sunt chestiuni extrem de importante, am obligatia sa prioritizez actiunile din Parlamentului Romaniei in fata APC: La sesiunea din aprilie, de exemplu am fost nevoita sa absentez impreuna cu toti colegii mei, deoarece au fost proiecte foarte importante unde era necesar votul nostru in Parlamentul de la Bucuresti.
In fiecare zi in care sunt in Constanta, drumurile mele strabat Colegiul 10. Mesajele oamenilor sunt foarte diverse. Daca ma intalnesc cu oameni cu venituri foarte mici imi este foarte greu sufleteste pentru ca stiu cat le este de greu si lor, le ascult problemele, de obicei legate de banii pentru medicamente; daca discut cu oamenii care au o afaceri de nivel mic sau mediu, imi spun ca obiectivul lor in aceasta perioada este supravietuirea, nu-si mai fac iluzii de profit si de bunastare dar sunt foarte constienti ca reusita supravietuirii ar fi un real succes. Sunt oameni informati, cunosc realitatile si stiu ca se puteau confrunta cu o situatie mult mai rea; iar daca vorbesc cu oamenii care au afaceri mari, ceea ce nu se intampla foarte des, dar am un feedback de acolo, problemele lor sunt punctuale. De obicei sunt foarte constienti ca masurile de austeritate erau absolut necesare pentru a evita caderea in prapastie dar pe de alta parte vin si cu solutii punctuale si propuneri pe care prin intermediul parlamentarilor sa le transformam in solutii concrete. 

8. Nu doar deputatul Marinescu v-a atacat în ultima vreme ci revin acuzaţii la adresa dvs din interorul PDL Constanţa. Ultima supărare a colegilor dvs se referă la faptul că obişnuiţi să înregistraţi discuţiile care au loc în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Este adevărat?

M.S.: Este o copilarie, sunt om practic si eficient, lipsind la 90% din sedinte si ajungand la sfarsit am aflat ca exista un rezultat a unei asa-zise evaluari a directorilor din deconcentrate. Am ales sa fotografiez notile unui coleg cu telefonul care este la indemana oricui, in loc sa stau sa copiez rezultatele. Dar si aici este surprinzatoare, dorinta unora de a da cu parul in locul initierii unui dialog. Asta face diferenta dintre oamenii cu caracter si lipsa acestuia. Am ales sa nu mai particip la sedinta BPJ, pentru ca aici ar trebui sa existe o dezbatere si sa coordoneze. Dar atata timp cat nu-si indeplineste menirea, cred ca pot sa-mi folosesc timpul si energia mult mai eficient. Asa ca daca sunt mai mult absenta, sunt atacuri fara acoperire. Dar m-am obisnuit cu atacurile gratuite. 

9. Ştiaţi că v-aţi ales şi cu o poreclă în rândul colegilor din BPJ ? (n.r. "Ochiul şi timpanul)

M.S.: Nu ma intereseaza.

10. Aţi participat la ultima şedinţă de BPJ când s-a făcut prima evaluare a directorilor de instituţii deconcentrate? În presă cel puţin a părut că le a-ţi fi ţinut partea oarecum celor lăsaţi fără sprijin politic (n.r. Romulus Mincă şi Marian Mitrea). Cum priviţi această evaluare? Ce nu este în regulă? Ce trebuie continuat?

M.S.:  Nu, nu am participat de la inceput, am ajuns la final, dar nu stiu de ce o numesc ei evaluare, cand nu s-a pus problema decat unui vot din partea unor persoane care nu cunosc viata partidului. In primul rand la nivelul BPN s-a facut un sistem de evaluare care nu are legatura cu organizatiilor locale in schimb este o procedura foarte precisa. Acum mai mult de o luna dadeam un interviu intr-un ziar local in care declarasem aceste lucruri. Interventia politica pe care o poate face o organizatie locale trebuie sa se refere doar la aspecte ce tin de moralitate, cand sunt suspiciuni clare si scandaluri de coruptie, acolo trebuie intervenit imediat. Din punct de vedere al sustinerii, stiu ca Minca i-a sustinut pe domnii Banias si apoi Chiru, mai departe nu am investigat. Evaluarea este atributul alcuiva, in acest mod, categoric a fost o eroare iar erorile trebuiesc corectate. Evaluarile trebuie facut de persoane cu expertiza si responsabilitate, nu de oameni fara serviciu.

11. Deşi aveţi mulţi contestatari în organizaţie, există şi un curent care aşteaptă o revenire a Mariei Stavrositu chiar dacă în baza unui interimat "forţat". Simţiţi această responsabilitate, aşteptările care există şi care vă obligă în acest moment?

M.S.: Daca as alege varianta egoista ar fi o retragere pana la alegerile locale cu o viata linistita alaturi de familie. Din pacate responsabilitatea pe care o simti din partea celor care au incredere in tine si care intamplator sau nu sunt personalitati puternice, te obliga la a alege varianta grea, cum ar zice romanul, “dai pacea pe-o galceava”.

12. Cum colaboraţi dvs cei de la municipiu cu preşedintele organizaţiei judeţene Gigi Chiru?

M.S.: Nu comentez.

13. Reorganizarea teritorială a fost amânată, însă a fost un moment de haos când cu siguranţă domnului Chiru i-a fugit pământul de sub picioare la gândul că filialele judeţene ar fi putea fi reorganizate la rândul lor, putem spune chiar desfiinţate. În condiţiile acestea, organizaţiile municipale deveneau reginele pe tabla de şah, că tot e la modă să se vorbească de regi şi regine. Cât de pregătită este organizaţia să-şi asume o astfel de responsabilitate în septembrie sau când va fi reluată discuţie pe reorganizare teritorială?

M.S.: Sincer imi pare extrem de rau ca planul presedintelui de a avea raspuns la proiectul reoganizarii pana la finalul sesiunii parlamentare nu a avut succes. Era sansa Romaniei de a avea o organizare terioriala europeana, capabila sa atraga proiecte mari, pretabile pe astfel de dimensiuni terioriale, finantate din fonduri nerambursabile. Era sansa pe care o aveau romanii de a -si intari administratia locala prin cresterea rolului primariilor. Noile organizari judetene urmau sa nu aiba nicio interferenta cu tot ce inseamna functionalitate (avize de functionare). Din punct de vedere politic, era sansa romanilor de a scapa de gastii din jurul Consiliilor Judetene si sansa politica a constantenilor de a avea o altfel de administratie. Sansa organizatiei municipale Constanta de a deveni organizatie puternica este aceea de a avea un candidat la primarie puternic, cu statut politic de anvergura si de a exista o vointa politica la nivel central pentru Consiliul Judetean si Primaria Constanta.

14. În legătură cu acest proiect al reorganizării, am înţeles că îl susţineţi. Mă interesează opinia dvs de parlamentar, după o astfel de reorganizare unde vedeţi că ar trebui să fie centrul administrativ la nivel de Consiliu Judeţean sau la Prefectură?

M.S.: In mod categoric la Constanta, nu discutam de dorinte sau vanitati, ci de criterii. Resedinta noului judet se stabileste dupa criterii clare. Numar de locuitori, sedii care sa deserveasca institutii. Constanta are prioritate. Prefectura devina institutia Guvernatorului, Consiliul Judetean - Consiliu Regional. 

15. Şi tot legat de reorganizarea teritorială, consideraţi că ea poate fi făcută fără modificarea prealabilă a Constituţiei?

M.S.: Modificarea Constituiei si reorganizarea terioriala merg foarte bine mana in mana, ca un nou inceput pentru Romania. Vrei sa te modernizezi o faci si teriorial si legislativ.

16. Aţi organizat o dezbatere privind modificarea Constituţiei la Constanţa cu participarea europarlamentarilor Monica Macovei şi Sever Voinescu. Care au fost concluziile dezbaterii pentru că cei prezenţi la eveniment s-au mărginit să mediatizeze aspecte care fac mai degrabă obiectul cancan-ului şi în niciun caz discuţiile legate aspectele legislative...

M.S. Dezbaterea a fost un succes atat prin nomeclatorul celor prezenti cat si prin calitatea judecatilor si ideilor aflate in dezbatere. M-a incantat prezenta avocatilor, juristilor si universitarilor la aceasta dezbatere. Sunt oameni care au venit strict interesati de subiect si care aveau opinii foarte clar conturate

17. Chiar dacă amânate momentan, alegerile pentru biroul municipal vor trebui organizate la un moment dat, fie în toamnă, fie cu altă ocazie. Veţi mai candida pentru funcţia de preşedinte?

M.S.: Asa cum sunt eu aceasta functie este o povara si nu o sinecura. Dar in mod evident, iau in calcul varianta candidaturii si acest lucru reiese si din implicarea si timpul alocat acestui proiect. 

18. Vă percep mult mai preocupată de partea de politică şi reprezentare externă a României în acest moment. V-am mai întrebat şi cu o altă ocazie şi mi-aţi oferit un răspuns evaziv: Vă doriţi să schimbaţi parlamentul de la Bucureşti cu cel european?

M.S.: Parlamentul european este un vis pentru mine, ramane de vazut in ce masura poti transforma visele in realitate.

19. În ultima deplasare de la Strasbourg, la Adunarea Parlamentare a Consiliului Europei aţi fost şi în compania "celei mai mari dezamăgiri politice" aşa cum l-a catalogat şeful statului, Traian Băsescu pe deputatul Cezar Preda... Mai sunt încă poliţe de plătit în PDL după Congres?

M.S.: Cezar Preda este seful Delegatiei Romaniei la APCE. Amandoi avem mandat pe 4 ani. Eu cred ca a trecut vremea in care sa platim polite, trebuie sa ne preocupe mai mult viitorul acestui partidi si ce trebuie sa ofere acest partid romanilor. 

20. Am lăsat la final chestiunea legată de învăţământ şi de haosul creat la Bacalaureat . Este adevărat că situaţia s-a înregistrat la Ostrov, nu e Colegiul dvs., dar totuşi cine plăteşte pentru că din vina Comisiei Judeţene de Bacalaureat, la Grupul Şcolar Ostrov s-au primit subiectele greşite, elevii au rezolvat cu totul alte subiecte şi probabil că vor pica examenul?

M.S.: Ministerul Educatiei a investigat iar in comunicatul oficial vina apartine informaticianului care a selectat un documentul gresit. Din pacate conditiile in care acesti copii au dat Bacalaureatul nu sunt normale, sunt victime ale unei erori iar cineva trebuie sa raspunda pentru aceste erori, adica Inspectoratul Scolar General prin inspectorul general Aliss Andreescu in calitate de presedinte al comisiei si prin vicepresedintele comisiei, Marieta Constantin.
Eu sper ca acesti elevi sa aiba sansa sa dea un examen normal. 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

coco

01 Jul, 2011 21:40

imi doresc ca toti parlamentarii sa fie cel putin ca dumneavoastra

coco

01 Jul, 2011 21:38

Va apreciez activitatea si corectitudinea. sunteti un deputat adevarat, in actiune. felicitari

Sile this Millennium

01 Jul, 2011 18:21

D-na dep. Stavrositu este singura din opoziţia constănţeană care-l poate ridiculiza şi bate pe ... F A S O L E !

mihai petre

01 Jul, 2011 10:46

maria stavrositu este cel mai puternic om din pdl ! rusine sa ne fie noua tuturor barbatilor ca o femeie e cea care tine steeagu de lupta impotriva lui mazare ! magda ne cerem scuze si vrem sa facem treaba alaturi de tine ! mult respect Maria Stavositu !!

Maria

30 Jun, 2011 17:14

Vezi Chirule, ca nu stii pe cine tii langa tine. Doamne, ce-a ajuns PD-ul la Constanta!

Georgiana

30 Jun, 2011 17:13

sa scapam o data de stavrositu maria care de cand este presedinta cu forta unora a dezbinat partidul si nu a facut nimic ; este lehamite si sa vina constantin florian sa faca ordine caci e jale.

Cetatean

30 Jun, 2011 17:12

Unde - i dialogul promis în alegerile judeţene pentru preşedinţia PD-L C-ta?

Florentin

30 Jun, 2011 15:21

Stimata doamna cu tot respectul doar pentru ca sunteti femeie, renuntati sa mai faceti rau partidului din care faceti parte. Numele dvs se leaga numai de scandaluri, intrigi si rautati. Nu credeti ca este cazul sa faceti macar un lucru bun si sa va retrageti eventual la Bruxelles, unde se pare ca va simtiti mai bine?

stavrosita si soreasca

30 Jun, 2011 15:14

si una si alta in cele din urma vor fi date uitarii, in foarte putin timp stavrosita nu va mai fi presedinta nici la municipiu.Cate sfori ati tras pe Sorescu ca sa revina la ISJ pe locul minoritatilor????

Antonella

30 Jun, 2011 15:02

Ii recomand doamnei deputat,sa treaca la cratita,deoarece acolo iieste locul.

Greta

30 Jun, 2011 15:02

Imi place de ea fiinca este bataioasa,si asta o face si puternica.Ca pres.OSV,as vota pentru ea numai daca si-ar decalra intentiile politice de viitor

Melania

30 Jun, 2011 13:44

Va simtiti vinovata pentru ceea ce i s- a întâmplat lui Mironescu,având in vedere ca ati fost principala beneficiara a foloaselor pe care el le- a primit de la Pilca si pt care este acuzat de DNA, știut fiind ca ati fost aleasa președinte in urma acelor alegeri pt care s- a folosit atât vinul cât si banii incriminati? Va ganditi sa depuneti marturie in acest sens, pt a- l ajuta pe Mironescu,care v-a fost fidel?

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 425

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1836

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1513

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1269

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256