Interviul online cu primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei s-a încheiat Tema a fost Năvodari între kitch şi dezvoltare

01.jpg Anul 2011 este unul alsperanţelor pentru năvodăreni, primarul având mai multe proiecte în derulare,dar şi altele aflate în stadiul de discuţii. Nicolae Matei se plânge că lapreluarea mandatului, Primăria avea datorii foarte mari, lăsate de fostul primar. Sunt localnici carespun însă că oricât de mulţi bani ar fiavut la buget, Matei nu s-ar fi putut abţine să nu-i cheltuiască pe tot felulde investiţii care mai degrabă au condus la tranformarea Năvodariului într-unkitch urban. Şi totuşi, dacă bunul gust este o calitate discutabilă, din primajumătate a mandatului lui Matei ca primar al oraşului Năvodari reţinem lupta„corp la corp" pe care o duce în continuare cu italienii care nu au renunţat laideea de a construi un depozit de deşeuri pe teritoriul Năvodariului, dar şimodul în care a reuşit să deblocheze unele investiţii din oraş. Despre măsurilede criză adoptate în Consiliul Local, despre interesele politice şi financiarecare perturbă „liniştea" urbei, despre relaţia cu propriul partid dar şi desprecine a „furat" de la cine ideea grevei administrative, vorbeşte joi de la ora10.00 la interviu online prin intermediul chat-ului direct pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro, Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari. 02.jpg

Aşteptăm întrebăriledumneavroastră prin formularul decomentarii de la sfârşitul articolului sau laadresa de interviu@ziuact.ro .

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şirelevanţadiscuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temeleanunţate,care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.    

Întrebările redacţiei: 

1.De la jumătatea anului 2008 şi până în prezent, în oraşul Năvodari au fost asfaltaţi35 de kilometri de drum, în toate zonele - şi cele mărginaşe, şi în centru, şi în peninsulă. Cine a efectuat aceste lucrări şi care este valoarea lor?

Nicolae Matei:Valoarea lucrarilor se ridica la aproximati 350-400 de miliarde de lei iar majoritatea lucrarilor au fost efectuate de Ecoterm in regie proprie. Contractul prost cu Condori Sult, semnat de fostul primar l-am modificat cat am putut in avantajul admniistratiei locale. Strazile Marii, Randunelelor, Sanatatii, Nuferilor, spre Peninsula toate aratau ca dupa bombardamente la preluarea mandatului, acum sutn refacute integral. mai mult au fost schimbata toate infrastructura conductelor si racordurile catre blocuri.

2.Până în 2011, primăria Năvodari are de rambursat 60 de miliarde lei vechi din împrumuturi făcute de fosta administraţie a oraşului.Cum veţi plăti aceste datorii?

Nicolae Matei: Mai mult de jumatate deja le-am achitat iar cu restul suntem in grafic. Inaitea sa fiu primar, sunt om de afaceri si intodeauna m-am comportat in primarie ca la firma mea proprie. Am stiut sa-mi echilibrez bugetul chiar daca dorinta de a face cat mai multe lucruri este mare. Nu m-am hazardat in cheltuieli aberante sau nefolositoare orasului. 

3.La iniţiativa dvs. în consiliu local s-a aprobat o hotărâre privind acordarea de înlesniri la plata impozitului pe clădiri, pe anul 2011, în cazul persoanelor fizice. Câte persoane vor beneficia de această bonificaţie, pentru că se vorbeşte că de fapt această hotărâre s-a dat cu dedicaţie unui grup restrâns de cetăţeni care au făcut îmbunăţăţiri ale confortului locuinţelor cu firme agreate de primărie?

Nicolae Matei:Exista HCLM 101 din luna iunie, se explica exact modul de deducere a banilor. Orice firma din Navodari si din Constanta pot face lucrari si le decontam. 

4.Oraşul Năvodari va beneficia în curând de Internet wireless, pentru toţi locuitorii şituriştii, acesta fiind unul din punctele programei electorale. Tot ce trebuie să facă posesorul de laptop, telefonmobil ori notebook care doreşte la un moment dat să intre pe net, oriunde s-ar afla în acel moment, este să introducă parola de acces „MATEI". Ce acoperire va avea reţeaua wirelles, cine derulează contractul, care sunt costurile şi de ce consideraţi acest proiect ca fiind prioritar înaintea altora cum ar fi: asfaltarea, reţeaua de canalizare sau iluminatul public în zonele periferice ale Năvodariului?

Nicolae Matei: Este o promisiune facuta tinerilor iar costurile nu sunt semnificative. Suma se ridica la undeva la 2 miliarde de lei vechi in afara abonamentului pe care il platesc lunar. Contractul se deruleaza direct prin intermediul primariei. 

5.Aţi afirmat că austeritatea impusă de Guvern ar putea pune restricţii la iluminatul public din oraş. Vă gândiţi asemenea şefulu idvs pe linie politică, Radu Mazăre să "cadorisiţi" cetăţenii Năvodariului cu iluminat public în zig-zag, cu porţia, în anumite intervale orare? Dacă nu veţi urma această reţetă, la ce mod veţi rezolva această problemă?

Nicolae Matei:Exista acea ordonanta de guvern care obliga primarii sa reduca chletuielile cu 20 la suta. Daca ar fi sa-i dam curs ar trebui ca 20 la suta sa stingem lumina, 20 la suta sa nu mai maturam, 20 la suta copii sa nu mai consume apa in scoli. Nu stau cu roze cu banii dar nu cred ca o voi aplica. Exista posibilitatea ca o data, de doua ori  pe saptamana sa stingem lumina de la 12.00 la 5.00 dimineata, dar sa nu se bucure interlopii ca voi dubla efectivele politiei.

6.Primăriile indiferent de culoarea lor politică traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar.Unii primari au ales să-şi joace norocul la loz în plic sau 6 din 49 alţii să facă împrumuturi pentru continuarea proiectelor. Afirmaţi cu alte ocazii că anul 2011 este unul al speranţelor pentru năvodăreni.Ce soluţii veţi alege pentru continuarea investiţiilor?

Nicolae Matei:Ma gandesc asa cum fostul primar s-a imprumutat de 240 de miliarde si i-a cheltuit si m-a lasat si cu datorii, asa si eu instrumentez un credit de 150 de miliarde pentru 2011 cu care sa cofinantez proiectele structurale depuse si sa continui investitiile incepute.

7.Aţi afirmat că în calitate de primar respingeţi la modul cel mai dur imixtiunile politice fie că vor veni din partea actualei puteri, fie din partea colegilor dvs de partid. În primii doi ani de mandat care au fost cele mai evidente forme de "bocanc politic" care a încercat să se aşeze pe gâtul dvs sau al oraşului?

Nicolae Matei:As incepe cu falimentarea Ecotermului de Ministerul Economiei prin Uzina Midia si incercarea de a lasa orasul Navodari fara apa calda si caldura. Apoi, nefinantarea locuintelor ANL incepute in 2009 si pentru care se aloca bani foarte putini. Amendarea si hartuirea ITC la sugestia fostului primar Calapod doar pentru ca construim in regie proprie 33 de apartamente la mansarda si am reabilitat caminele de pe strada Marii.Blocarea proiectele depune de peste 2 ani de zile si care tot stau in evaluare. 

8.În luna septembrie spuneaţi că Primăria Năvodari este într-o situaţie sensibilă, că aveţi conturile blocate. Despre ce anume este vorba, care este motivul? Cum rămâne cu datoriile pe care vi le impută Condorii Şulţ?

Nicolae Matei:Era o actiune abuziva a executorului bancar, fara sa aiba competente. Vom plati doar lucrarile efectuate.

9.Vorbeam puţin mai devreme despre imixtiuni politice. Poate cea mai sensibilă problemă a mandatului dvs de primar este litigiul pe care îl aveţi cu Ecological Center, pentru cei care nu cunosc situţia, o firmă cu acţionariat italian care doreşte să construiască o groapă de deşeuri în Năvodari.Care este stadiul procesului în acest moment? Ce legături politice există în acest dosar?

Nicolae Matei:Asa este. Aici m-am simtit incoltit din toate partile, inclusiv de unii acoliti ai sefilor mei de partid iar presiunile au venit din toate partile. Am primit ceva sprijin de la senatorul Hasotti iar singurul meu aliat au fost cetatenii orasului Navodari. In momentul de fata, mi-a dat o mana de ajutor si prefectul Constantei prin atacarea certificatului de urbanism, care imi este de mare ajutor in dosarul penal inaintat de catre italieni. Este o lupta grea pe care o duc dar ii asigur pe toti navodareniica acel depozit nu se v-a construi, indiferent de consecinte.

10.Afirmaţi la un moment dat că dacă nu vă veţi termina mandatul in curs sau dacă nu veţi fi lăsat să mai candidaţi, acest lucru se datorează faptului că aţi deranjat interesele italienilor care la rândul lor erau bine "înfipţi" în terioriu şi sprijiniţi de oameni de afaceri cu interese în zonă. Mai aveţi temerile pentru ziua de mâine din acest punct de vedere şi merită să vă riscaţi libertatea pentru o afacere cu miza internaţională?

Nicolae Matei:In primul rand eu ma gandesc la terminarea in bune conditii a actualului mandat si apoi vom mai vedea ce o sa fie. 

11.Legat de proiectul de lărgire a străzii care leagă Mamaia de Năvodari, când va demara el şi câte persoane au fost expropriate?

Nicolae Matei:Proiectul a demarat deja, au fost expropiate deja sapte persoane fizice si juridice. La inceputul lui 2011 sigur vom organiza licitatia pentru atribuirea lucrarilor. 

12.În calitate de primar al opoziţiei cum aţi caracteriz acolaborarea cu reprezentanţii partidului de guvernământ pe plan local? Dar cu administraţia judeţului? Aveţi un exemplu concret de proiect pe care vi l-au blocat cei aflaţi la putere?

Nicolae Matei:-

13.Sunteţi la jumătatea mandatului de primar al oraşului Năvodari.Care sunt punctele tari ai activităţii dvs la primărie în aceşti doi ani şi care sunt punctele slabe? Ce credeţi că veţi mai reuşi să faceţi până la sfârşitul mandatului şi care sunt proiectele electoralecare vor rămâne doar pe hârtie?

Nicolae Matei:Punctele tari - instituirea ordinii si linistii in oras, asfaltarea a peste 35 de k, imbunatatirea si largirea spatiilor verzi, marirea locurilor de parcare, iluminatul arhitectural, iluminatul institutiilor publice, biserici, stadion, montarea de statuete care au dat culoare orasului navodari. Punctele slabe - cu siguranta nu am reusit sa fac tot ceea ce mi-am propus, poate nici sanatatea nu m-a ajutat intotdeauna. Nu am putut sa intruc linia de transport 23 pentru ca ministerul transporturilor s-a opus. Recunosc ca nici eu nu am fost atat de hotarat pentru ca faceam acolo un nou Ecoterm, toate lumea ar fi vrut sa calatoreasca gratuit intre Navodari si Constanta. 

14.În primii doi ani ca edil al Năvodariului, Nicolae Matei s-a îmbogăţit sau a sărăcit?Dar persoanele din anturajul dvs?

Nicolae Matei:Nu pot sa fiu ipocrit sa spun ca am saracit.Ma consider mai bogat de la inceputul mandatului dar am si platit anual, cam cu 100000 de euro impozit la stat. Lumea stie ca inainte sa fac politica, in anul 2000 eram un important om de afaceri. Pe de alta parte, datorita crizei economice valoarea de patrimoniu cred ca a scazut fata de 2008. Oamenii care muncesc alaturi de mine, traiesc bine dar atentie, muncesc. Am ajutat pe foarte multe lume.Sunt fericit cand cei din jurul meu o duc bine, dar odata cu ei a castigat si orasul Navodari. Platesc mai putini bani la utilitati publice, salubritate, sunt scutiti de plata impozitelor pe cladiri, copiii primesc rechizite gratuite, batranii au primit facilitati, asta inseamna ca i-am mai scutit de cheltuieli.

15.Cu ce datorii aţi intrat în primărie după campania electorală? Aţi avut obligaţii faţă de cei care v-au ajutat să ajungeţi primar? Dacă da, le-aţi onorat? În ce mod?

Nicolae Matei:Mi-aduc aminte cand mincinosii de la PDL au copiat datoriile de la Munca Ovidiu si au spus ca erau datoriile firmei mele din Ovidiu. In realitatea, Ovidiu SA avea datorii de 2 miliarde de lei vechi si de 150 de miliarde de lei, cum imparteau PD-istii fluturasii in campanie.Nu am intrat cu nici un fel de datorii personale, ci doar morale fata de cei care m-au ajutat sa devin primar. Cu cei mai multi colaborez, este firesc sa colaborezi cu cei care te sprijini si au disponibilitatea sa-si ofere ajutorul .Politica se face din crez dar si din interes. Cred ca unii au primit pe Legea 15 un lot de casa, recunosc ca unele firme au primit contract, dar toate se desfasoara cu respectarea legii.

16.Cum colaboraţi cu parlamentarii Colegiului I - Gheorghe Dragomir - Puiu Haşotti?

Nicolae Matei:Colaborez foarte bine, in special cu Puiu Hasotti. Mai putin cu Dragomir pentru ca este influentat de Jean Paul Tucan. 

17.Când va fi pus pe picioare proiectul spitalului orăşenesc Năvodari?

Nicolae Matei:In prezent au fost intabulate cladirile, avem hotararea de CL si acordurile semnate, au fost evaluate, terenul este al primariei, incepem formalitatile de reproiectare si de amenajare al acestor cladiri in spital, urmarind sa atragem fonduri structurale sau guvernamentale pentru spital. Lucrarile vor fi incepute in primul meu mandat de primar. 

18.Care sunt principalii contribuabili la bugetul oraşului şi care este valoarea bugetului în anul 2010?

Nicolae Matei:Ca si anul trecut, undeva la 600 de miliarde de lei vechi si asta pentru ca din partea guvernantilor nu ne-au venit foarte multi bani. 

19.Programul de guvernare al PSD: 100 de măsuri care generează 800.000 de locuri de muncă. Cine l-a scris,credeţi în el? De ce ar trebui să revină PSD la guvernare?

Nicolae Matei:PSD este partid social-democrat si apara interesele celor mai multi. Stiu sa distribuie mai bine avutia nationala, sa creeze locuri de munca. Cred in proportie de 90 la suta in acest program. Daca impartim cele 800000 de locuri de munca la cele 41 de judete si o medie de 80 de localitati pe judet cred ca este putin idealist acest lucru de 800000, doar daca se imbunatatesc conditiile fiscale, ca sa atragem investitori straini.

20.Administraţiile locale conduse de primari PSD au intrat de la începutul săptămânii în grevă administrativă. Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în cadrul întrunirii Ligii aleşilor PSD, desfăşurată înaintea Comitetului Executiv (CEx) Naţional al PSD. Aţi afirmat că ideea grevei administrative anunţate de şeful CJ Constanţa vă aparţine şi v-a fost conviscată. De ce se impune acest mod de protest având în vedere situaţia şi aşa extrem de grea a primăriilor?

Nicolae Matei:Suntem multe aberatii juridice care incalca autonomia locala, ordonante date parca sa incurce activitatea primarilor *plata facturilor sa se faca in intervalul intre 24-30 ale lunii. Daca aveam un contract sa platesc factura pe 5 ale lunii, as fo fost nevoit sa platesc penalitati. Guvernul nu face distinctie intre functionar public si personal contractual. Si mai sunt si multe alte probleme.

21.Care sunt ambiţiile politice ale lui Nicolae Matei pentru următoarea perioadă?

Nicolae Matei:Nu am asa mari veleitati politice. In prezent sunt vicepresedinte la nivel judetean si membru in birou, mai mult decat mi-am dorit. 

22.Ce aţi învăţat de când aţi deveni primar şi ce aveţi să vă reproşati?

Nicolae Matei:Am invatat mai mult ca oricand, parafranzand o piesa de teatru -  sa privesc oamenii de sus doar atunci cand incerc sa-i ridic, sa fiu mai bun, mai tolerant, sa inteleg si ideile altora. Imi reprosez ca nu reusesc sa-mi tin audientele, am neglijat putin relatia umana. 

23.Aţi călătorit foarte mult în aceşti doi ani de mandat iar la revenire aţi pus în practică câte o idee "furată" de la alţii. Acest lucru vi se reproşează mai ales de către cei care sunt de părere că oraşul arată ca un kitch. La ce aţi renunţa din investiţiile făcute până acum şi ce mai aveţi de gând să implementaţi în materie de lucrări cu caracter edilitar?

Nicolae Matei:Nu pot sa fiu de acord cu faptul ca in Navodari sunt kitch-uri. Am vazut Rusia, toata Canada, China, Parisu, sunt rautaciosi cei care spun ca statuetele, delfinii au legatura cu orasul. Nu am constatat ca se cearta veverita -barza si delfinul intre ele. Vin sa se fotografieze cu "kitch-urile" mele. 

24.Care este gradul de sărăcie în Năvodari? Câţi concitadini trăiesc bine sau foarte bine? Câte locuri de muncă aţi creat de la preluarea mandatului?

Nicolae Matei:Navodariul era catalog drept oras muncitoresc. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, nu mai este chiar asa. Nu pot sa ma laud cu firme aduse care au creat peste 500 de locuri de munca, dar la Navodari sunt mai multe investitii care depasesc 10 milioane de euro. La fel s-a investit si in turism. 

25.De ce nu v-aţi însurat până la această vârstă deşi aveţi o familie foarte frumoasă?

Nicolae Matei:A fost optiunea mea, dar de 15 ani ma inteleg foarte bine cu mama copiilor me, avem impreuna actiuni la Legmas Navodari, ne crestem impreuna copiii , este mai toleranta si mai intelegatoare ca nimeni alta fata de mine si nu o simpla hartie te poate defini ca fiind casatorit sau nu. Spre deosebire de altii, eu nu sunt un om ascuns, sunt mai mult decat la vederem inclusiv in ceea ce priveste viata personala.

26.Ce vă doriţi pentru anul 2011?

Nicolae Matei: Sa reusesc sa-mi continui investitiile incepute si sa fiu sanatos, sa am liniste politica, pentru ca la final de mandat , de obicei se agita spiritele si falmanzii care se uita la primarie ca pisica la acvariu au si ei sperante si zgarie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

georgy

30 Sep, 2011 14:15

daca ai o prob;lema cu caini care latra si tot vreti sa fie omorati nici o problema a rezolvat-o primarul si pe asta ia otravit pe toti acum propun si eu pt oamenii care latra pe holuri de nu poti sa staoi in casa de ei si pt cei care se strang noapte prin scari si latra de nu poti dormi propun la fel sa le dai otrava si sa moara in chinuri daca tot faci asa ceva inloc sa fie castrati sau macar sa le faci un adapost ca ar fi atat lume care le-ar duce de mancare preferi sa ii omori in chinuri deci suntem o gramada care avem probleme cu oamenii care latra mult pe holuri in loc de casa si noaptea k nu ne lasa sa dormim propun eutanasiera lor

Edmondvirgil

21 Oct, 2010 11:24

Mult succes in continuare d-le primar, Navodariul are nevoie de dumneavoastra.

Edmondvirgil

21 Oct, 2010 11:19

Hai mai ,,andrei_1" cum drk nu a facut nimic, pai inseamna ca esti prea orb, ce a asfaltat calapod, ce a facut calapod casa de cultura???? in piata ploua, casa de cultura nu putea fi folosita, parcuri avem si chiar frumoase si dotate, ce nu mai poti face raliuri ca inainte??? era nevoie de limitatoare, Matei este un om capabil, langa el poate lucra doar oameni capabili, cine a plecat din primarie nu era capabil nu era corect. Matei umbla dupa finantari si proiecte din minister in minister. Bravo lui.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:26

@IULIAN: legislatia este deficitara in acest domeniu iar costurile pentru fiecare animal in parte sunt exorbitante. Ii strangem periodic, dar din nefericire sunt adusi din alte localitati in Navodari, in special de la Lumina.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:22

@Ionescu Elena: Cunosc situatia expusa, lucrarile sunt facute de fostul consilier local Popescu, dar firma lui stiu ca a intrat in lichidare. Bolcul 14 sud este cuprins in programul de reabilitare a primariei, banii de la ministerul dezvoltarii intarzie foarte mult.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:20

@liberalii egal papagalii lui Tucan: e problema lui Tucan.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:19

@navodarean_1: lasa grijile orasului pe seama mea.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:19

@Alin: nimic mai fals. cei dinaintea mea nu faceau nici mansardari, nici pomi electrici, nici spatii verzi, doar vindeau terenuri.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:18

@Sorica: suntem printre putinele orase care am inceput reabilitarea termica. sunt peste 570 de apartamente. din pacate din cei 50# de lam inisterul dezvoltarii au ajuns doar 20 la suta. acesta este motviul pentru care lcurarile merg foarte greu din cauza banilor.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:16

@MATEI LASA-NE, LASA-NE: te dezamagesc si trebuie sa se obisnuiesc cu mine pana in 2012. adresa mea este strada nuferilor, bl 35 est, dar locuiesc la Legmas.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:15

@membru PDL 2: cunosc demersurile lui Calapod iar intrarea Ecotermului in faliment propusa de ministerul economiei se datoreaza lui si PDL.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:14

@LOCUITOR: asistentii personali au fost trecuti in somaj si iau ajutor de somaj iar persoanele cu dizabilitati primesc din partea primariei, indemnizatia primita prin lege. Banii trebuiau sa vina de la guvern si nu au venit, ii platim din banii nostru. sunt 12 miliarde de lei pe 2010.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:10

@membru PDL: asa este . si eu ma gandesc sa adopt o hotarare prin care sa institui votul electornic iar numaratoarea s-o fac in stilul Roberta Anastase.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:10

@Lidia: Lidia da-mi un semn.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:09

@vizitator_2: asa este, dau faliment firmele care erauinvatate sa primeasca lucrari de la primarie bine platite. Ca de exemplu finul lui Calapod, Sima, care punea parchetul in scoli la pret de trei ori mai mare decat pretul pietii.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:08

@Bv Matei: Nu o sa ma las. Eu sunt leu pe uscat, rechin in apa si vultur in aer.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:07

@Matei primaru: Dorule o sa-ti aduc banii acasa.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:06

@Nucu: Nucule, iti dau o veste proasta: instanta ti-a respins contestatia la procesul verbal de amenda in urma scandalului facut pe strada Midiei, chiar daca ti-ai pus martori falsi ca erai asociatia prod democratia din incinta magazinelor lui Calapod.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:04

@Matei: m-am gandit ca cu numele Matei sunt familiarizati navodarenii si in special tineretul. sunt foarte multi navodareni care-si boteaza copiii cu numele Matei. Matei vine lb ebraica si inseamna darul lui Dumnezeu. Poti sa verifici.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:02

@vizitator: adevarul intotdeauna este pe jumatate. si recunosc ca am facut anumite compromisuri pentru jean paul tucan in ideea de a avea oarecum linistte in consiliu local dar am stiut si cand sa ma opresc. dar nu am incalcat legea si sunt mai mult de natura morala.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:01

@Un alt Matei: de ce va sta gandul doar la terenuri....

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 10:00

@George:bai George vad ca tu cunosti mai multe decat cunosc eu ca primar, nu cumva te cheama Doru? si pune si tu pe Galbau in loc de Surdu sau mai bine intoarce-te in perioada in care erai primar si ajuta-i pe cei de la politie sa desluseasca mai bine lucrurile in legatura cu dosarul penal pe care l-am inaintat. Tu cand luai spaga ca primar, nu le dadeai banii la firme sau le dadeai dublu???

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

21 Oct, 2010 09:55

@Pastalac Adrian: exista HG 1517 din 2 decembrie 2009, prin care in 2010 -2013 guvernul prin ministerul mediului introduc alimentari cu apa si canalizare in valoare de 300 de miliarde si e cuprinsa si zona Sibioarei.

invitat Interviu Online

21 Oct, 2010 09:52

@Andrei_1: te salut si pe tine "Andrei se vede ca esti suparat tare si o sa mai ramai mult timp pentru ca tu asa cum veyi lucruripe esti partiyan adica orice asi face nu o sa fi multumit ! sunt sugur ca estu subiecti Majoritatea navodarenilor nu sunt deacord cu tine !

Iulian

21 Oct, 2010 00:46

problema cainilor fara stapan din acest cartier aste una foarte grava,inclusiv pe plaja nu ne putem plimba din cauxa cainilor care sunt foarte agresivi iar noaptea nu putem dormi din cauza ca tot timpul latra

alex_fanatick

21 Oct, 2010 00:10

Platforma program a domnului primar pe care a propus-o in campania electorala din 2008 a fost aproape in intregime realizata , tineti cont ca ne aflam intr`o perioada de criza financiara si politica dar domnul primar a reusit sa isi indeplineasca o foarte mare parte din proiectele propuse dumneavoastra in 2008 , tineti cont ca au trecut doar 2 ani de mandat si dupa aia vorbiti, probabil ca cei ce comenteaza aici sunt acei vesnic nemultimiti. inainte sa criticati ganditzi`va mai bine ce a facut Matei 2 ani (in criza financiara) si ce a facut calapod in 4 ani (de crestere sustinuta a economiei) Sunt sigur ca matei va iesi in avantaj..... Va multumesc

Cetatean

20 Oct, 2010 23:11

Pt. Andrei lasa-mi o adresa de e-mail si iti voi trimte toate proiectele care s-au executat pana acum si cele in curs de executie. MATEI este om de cuvant ce a promis in campanie asta v-a face. VOTATI MATEI PRIMAR ! Iar pentru frustrati NUMAI BINE ! Asa ve-ti ramane asa a-ti fost si in 2008 asa ve-ti fii si in 2012 cat l-ati avut pe calapod la primarie nu a-ti facut nimic numai furaciuni si vanzari de terenuri cu 8 dolari iar in realitate erau 150 Euro mp Spaga la voi in buzunare deia va ganditi numai la spaga asa ati fost invatati.

NAVODAREAN_2

20 Oct, 2010 22:35

Lui George ii rasun eu Contractul Condorii Sult a fost facut pe timpul fostului primar si pe banii foarte multi, lucrariile fiind de foarte proasta calitate si supraevaluate si la masuratorile din teren nici macar nu ieseau ca fiind excutate ei fiind invatati ca pe timpul lui Calapod fac lucrari doar pe hartie si luam banii apoi dam spaga iar spaga de care vorbiti au luat-o insa au luat-o Calapod, Galbau, Sponte. S-a incercat rezilierea acestui contract dar nu s-a putut el fiind facut beton ca fostul primar sa se asigure ca nu a luat spaga degeaba iar aia 15 miliarde, 1 milion Ron mai bine l-ai intreba pe calapod ce stie de ei ca iti va da si explicatii,Tocmai Calapod a insistat sa nu se rezilieze acest contract.

IONESCU ELENA

20 Oct, 2010 20:01

Buna ziua Domnule Primar Sunt o locuitoare a orasului Navodari domiciliata in Blocul 14 Sud Aleea Panselutei. Acest bloc a fost mansardat cu acordul Asociatiei de Proprietari dar nici in momentul de fata izolatia termica exterioara nu este terminata.Precizez ca urmeaza a treia iarna fara executia izolatiei termice exterioare.As dori sa stiu punctul de vedere al Administratiei Locale despre acasta stare de fapt.Va multumesc anticipat in numele locatarilor din Blocul 14 Sud.

Mihaila Andreea comenteaza pentru Frustratii Anonimi

20 Oct, 2010 19:58

Am citit si eu toate aceste comentarii si am ajuns la concluzia ca habar n-aveti pe ce lume traiti... sau ca nu locuiti in navodari, atata timp cat nu vedeti toate schimbarile din oras. Dar va reimprospatez eu memoria, ca tot va plangeti ca Primarul nu face nimic: Proiecte finalizate: 1. Retele de alimentare cu apa - 3, 76 km ( reabilitare sistem zona N-E , Strada Randunelelor, Strada Frunzelor, Strada Albinelor) 2. Retele de canalizare menajera si pluviala 7,29km (zona lotizari Ciocarliei - DJ226, Strada Campului, Mesteacanului, Pinului, Viilor, carabusului, Bradului, Albinelor, zona blocuri H2-H6, strada Teilor 3. Construirea salii de sport, cu o capacitate de aproximativ 150-250 locuri, pe strada Stadionului, finantata de Compania Nationala de Investitii 4. Construirea Scolii nr. 3, corp A, pe strada Pescarusului, finantata de Ministerul Educatiei 5. Amenajarea aleii de acces, realizarea unei retele de iluminat ornamental si amenajarea intrarii in Cimitirul Ortodox 6.S-au asfaltat 26 km,Depozit 10-Pescarusului, drum de acces Peninsula, s-au ridicat la cota carosabilului capacele caminelor de apa-canal pentru fluidizarea traficului rutier 7.S-au realizat 4000 locuri de parcari (parcari asfaltate, marcate si iluminate ) 8.S-a executat largirea strazilor: Frunzelor, Marii, Delfinului, Nuferilor, Tineretului 9. S-a finalizat Planul Urbanistic General al Orasului, fiind in stadiul de dezbatere publica 10.S-au adus imbunatatiri si s-au amenajat toate bisericile din orasul Navodari 11.Amenajarea sensului giratoriu pe strada Randunelelor 12. Executie sistem de public adress- Parcul Ion Dobre si Parc Front Canal ( difuzare muzica, radio, stiri) 13. Amplasarea in Parcul Central unui joc de sah pentru exterior cu dimensiunea de 480x480 cm, cu piese din plastic, usor manevrabile. 14. Au fost executate lucrari de marcaje rutiere 15. Continuarea programului de iluminat arhitectural al cladirilor 16. Montarea de gard ornamental prevazut cu figurine metalice 17. Reabilitarea teatrului de vara din Tabara Navodari 18. Au fost acordate pachete pentru pensionari cu ocazia sarbatorilor crestine. 19. Programul “Ghiozdanul” – acordarea de caiete, carti si rechizite scolare la inceput de an scolar pentru toti elevii claselor I-XII ce invata la Navodari 20. Decontarea din Bugetul Consiliului Local a contravalorii de 50% din costul transportului Navodari-Constanta pentru elevi, studenti si dascali. 21. Decontarea din Bugetul Consiliului Local a 25% din taxa de student indiferent de facultate (stat-privat) 22.Constructie acoperis si inchidere Piata Centrala 23. Modernizare Centru de Permanenta Oras Navodari Cam ce parere aveti despre proiectele enumerate si pestecare treceti cu vederea? Cred ca ar trebui sa va ganditi de 2 ori atunci cand afirmati ca primarul nu face nimic... vorbiti ca sa va aflati in treaba. Astept o asemenea lista cu proiecte realizate de fostul primar, asta in cazul in care va aduceti aminte vreunul.... Si daca sustineti ceea ce afirmati, semnati-va comentariul cu numele real, nu ca FRUSTRATII ANONIMI !

IONESCU ELENA

20 Oct, 2010 19:55

Domnule Primar Sunt o locuitoare a orasului Navodari domiciliata in Blocul 14 Sud Aleea Panselutei.Bloc care a fost mansardat dar de 2 ani nu este terminata izolatia termica exterioara.Puteti sa ne dati si noua un raspuns oficial din partea Primariei Navodari despre aceasta stare de fapt?Sper ca ne veti raspunde si noua locatarilor din Blocul 14 Sud ce se intampla.Va multumesc anticipat.

liberalii egal papagalii lui Tucan

20 Oct, 2010 17:17

Sa le fie rusine celor care se cred Liberali, dar sunt sclavi pe plantatia papagalului Tucan. Tucan un hot fara limita, a furat de la drumurile nationale cat nu isi poate inchipuii cineva ca se poate fura intr-o viata de om, este un distrugator din nascare, iar prostii care il asculta fara sa judece sunt niste oameni de nimic, fara creier

navodarean_1

20 Oct, 2010 17:16

Incet ,incet se convinge lumea ce capabil esti. Ai o capacitate deosebita de a ....... conduce!Ca nu o sa avem apa calda nu ar fi o problema , sa vedem cum o sa fie fara caldura. TU LOCUIESTI IN CONSTANTA , BRAVO TIE"

Alin

20 Oct, 2010 17:11

de cind a ajuns matei primar suntem in permanenta tinuti in tensiune,nu trece o luna de zile si apare un nou scandal,ne-a lasat fara apa calda,ne improprietareste cu o groapa de gunoi,cumpara delfini de 1 suta milioane bucata,pomi electrici 2000 de euro bucata,face manevre cu mansardarile,cu paminturile,fura din ajutoarele pt. batrini si in general ce se poate fura.

Sorica

20 Oct, 2010 17:10

cind reabilitati termic si in est ? are cineva alergie cind aude de zona asta ? alungati alergia caci vin alegerile si nu e bine.

MATEI LASA-NE, LASA-NE

20 Oct, 2010 17:09

MATEI ne vom pricopsi si cu groapa de gunoi la NAVODARI.pe el nu il doare nici la basca ca sta in CONSTANTA,dar fraierii de noi vrea sa inghitim toate gogosile pe care le indruga acum datorita NEPUTINTEI si a PROSTIEI de care face dovada.vrea sa ii salvam noi curul si sa mai CREASCA IN SONDAJE aruncindune praf in ochi ca ar avea suflet de TATA(VITREG)de cind este primar avem parte numai de napaste-GROAPA DE GUNOI-FALIMENT ECOTERM-LIPSA UTILITATI =,si arunca vina pe altii.

membru PDL 2

20 Oct, 2010 17:09

Sunt membru PD-L si l-am auzit pe Calapod cand a spus ca ii da lui matei lovitura de gratie, pentru ca a vorbit la Guvern sa falimenteze Ecotermul. Exact asa a spus: Cand o sa ramana orasul fara apa calda si caldura o sa putem organiza refendum pentru demiterea primarului, cred ca o sa parasesc PD-L pentru acest comporatment a lui calapod.

membru PDL

20 Oct, 2010 17:08

Domnul Calapod este un politician Democrat Liberal si este normal sa fie de partea legii. Daca italienii au hotarare judecatoreasca prin care au acceptul de a construii groapa de gunoi, este normal sa fie de accord cu ea. Legea este mai presus de orice

Locuitor

20 Oct, 2010 17:06

D-le primar.....si pt asistentii personali , ce-ai facut? Nu sunt bani ?"

Lidia

20 Oct, 2010 17:05

"Cinste lui ca are curajul sa se bata cu mafiotii aste italieni !Putini primari sunt ca Matei sa se lupte pentru cei care l-au ales"

vizitator_2

20 Oct, 2010 17:05

In Navodari fiirmele dau faliment, nimeni nu poate investi daca nu-i da spaga lui Matei, interlopul nr.1. Singurul motiv pentru care italienii nu au fost lasati sa construiasca depozitul este ca lui Matei nu i- a convenit spaga de 100 de mii de euro, el dorea 1 milion. Oricum Matei este cel mai mare hot pe care l-a avut Navodariul, un corupt si un incompetent."

Bv Matei

19 Oct, 2010 21:33

nu te lasa domnule primar, nu vezi ca cei din psd constanta au interese cu acest broscar, oare ce trebuie sa faca navodareni daca instantele corupte din constanta nu tin cont de referendum?

Matei primaru

19 Oct, 2010 21:32

Sa ne platesti cheltuielile pentru referendum,stiai ca esti contra legii si ne-ai dat sperante desarte.Incapatanrea ta dupa ce gresiseala era facuta din momentul in care i-ai incasat taxe.Sa scoti din buzunarul propriu amenzi si despagubiri eventual si din buzunarul consilierilor PSD ,PNL care ti-au aprobat anomaliile.Si la final sa-ti tai o mana cum ai promis!

Marius

19 Oct, 2010 21:30

Bravo nene. In Cta oamenii beneficiaza numai de cacat de caine gratis in tot orasul. In rest ne-au invadat colacii de cablu pe stalpi.

Nucu

19 Oct, 2010 21:30

gata va scos ochii saraciilor ???auzi "cel mai bun primar" poate ptr handicapati ca ei saracii nu.si dau seama !!!

Matei

19 Oct, 2010 21:29

da alta parola nu se gasea.......

un alt Matei

19 Oct, 2010 21:28

E pacat ca primarelu" nu e un bun politician, daca e frate cu dracu de la PNL, nu trebuie sa se puna rau cu tac-su, sa mai lase de la el ca va mai veni o campanie si nu a vandut toate terenurile. Eeeeeeeeeeeeeeee!

fara nume

19 Oct, 2010 21:27

Targul vorbeste ca in Sedintele de Consiliu Local, in care se discutau anumite hotarari, Tucan punea conditii pentru a vota pentru. Cerea pentru el anumite avantaje, cum ar fi: terenuri in concesiune, contracte, etc. ce i-a dat nicolae matei ca sa-i voteze proiectele in primul an de mandat?

george

19 Oct, 2010 18:56

in mod real datoria catre condorii sult srl este de aproape 79 miliarde lei vechi inclusiv penalitati. de ce mintiti in legatura cu aceasta situatie si ce le veti spune celor din navodari despre acest subiect cand primaria va avea conturile blocate si nu veti putea plati salariile? este adevarat ca nu ii dati banii acestei firme pt ca nu va da o suma de 1 milion ron spaga? este adevarat ca ati luat spaga cu surdu si marius aproape 15 miliarde lei vechi de la aceasta firma, cum se aude in oras prin intermediul unei firme care a vandut bitum fara sa existe?

Andrei

19 Oct, 2010 18:35

Sincer, nu ne intereseaza acest individ.

Pastalac Adrian

19 Oct, 2010 15:38

Buna ziua. Sunt locuitor in orasul Navodari de 2 ani de zile. Va rog sa imi spuneti cind se rezolva cu presiunea de apa de pe soseaua ce duce spre Sibioara, dar canalizarea? In ce stadiu se afla acestea? Va multumesc.

Andrei_1

19 Oct, 2010 15:34

Matei nu a facut nimic pentru Navodari. Piata, asfaltarea, trotuarele si casa de Cultura le-a facut Calapod. Matei a impodobit orasul cu pomi ornamentali din plastic, cand orasul nu are parcuri si a pus limitatoare de viteza la toate trecerile de pietoni. Matei a jubjugat firmele sa i se alature in demersul politic altfel erau amendate de corpul de control al primariei, Matei a facut dictatura in primarie, i-a dat afara pe cei pe care-i considera mai destepti ca el si a angajat numai pitipoance.In vremea lui Matei Navodariul da faliment. Matei merge la serviciu numai noaptea, asta spune multe despre el si cat de incompetent posibil este.

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2684

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3208

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3401

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3440

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3781

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6183

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2662

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5208

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2985

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3012

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3001

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2659

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2762

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2758

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2753