Interviul online cu Şerban-Ionut Georgescu s-a terminat, basistul trupei White WallsTema discuţiei a fost "White Walls - Între Michael Jackson şi System Of A Down"

01.jpg White walls s-a născut în Constanţa în urmă cu aproape 2 an de zile. Sunt patru băieţi cucuieţi - Eugen (voce), Alex (chitară), Şerban (bass) şi Marian (tobe). Numele trupei e inspirat de conceptul din spatele piesei"White Walls" a trupei „Between The Buried And Me". Anul trecut au lansat primul album, "Mad Man Circus", care constă în aproximativ 48 de minute de muzică, împrăştiată în 6 piese.

Pe pagina lor de My Space scrie - metal progresiv însă fără doar şi poate White Walls este azi o sumă a tuturor trupelor care i-au influenţat pe cei patru în decursul anilor. La toată această reţetă se adugă si originalitatea cu care au reuşit deja să cucerească şi scenele internaţionale. După performanţa înregistrată la finala mondială a Global Battle Of The Bands 2010, unde au adus României locul 5 (în premieră în primele 6 de când se organizează GBOB în România), cei de la formaţia constănţeană de metal White Walls îşi continuă activitatea în afara graniţelor, fiind prima trupă româneasca invitată să cânte la festivalul olandez de progressive metal ProgPower Europe, care va avea loc în această toamnă. În plus, băieţii de la White Wall reprezintă Constanţa în cadrul emisiunii concurs Românii au talent.

Aflaţi totul despre una dintre cele mai bine cotate trupe ale momentului,

joi de la ora 10.00 prin intermediului chat-ului direct pesite-ul: //www.ziuaconstanta.ro când discutăm împreună cu Şerban-Ionut Georgescu, basistul trupei White Walls.

Realizator: Lavinia Siclitaru

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro. Atenţie! Cea mai bună întrebare venită din partea voastră va fi premiată un CD cu albumul de debut al trupei, "Mad Man Circus" , lansat in luna octombrie 2010 dar şi cu materiale promoţionale.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

 

02.jpg1. Pentru cei care nu vă cunosc personal, cine sunt băieţii din spatele instrumentelor?

S-I G:  Eu sunt Serban Ionut Georgescu si cant la chitara bass. Colegii mei sunt Alexandru Dascalu, zis Dasu, el canta la chitara, Marian Mihaila, canta la tobe si Eugen Brudaru - voce. Suntem intre 23 si 28 de ani.

2. Trupa White Walls vine dintr-o zonă mai underground a rock-ului, cel puţin la noi în ţară. Voi cum aţi defini stilul muzical pe care îl abordaţi?

S-I G:  Metal- progressive. Ascultam orice tine de rock. Avem si foarte multe influente de jazz.

3. Cum a fost atmosfera la finala Global Battle of the Bands? Care a fost reacţia voastră când aţi aflat ca aţi obţinut locul 5, cea mai înaltă poziţie adjudecată până acum de către o trupă românească? Ce alte trupe importante din România au mai participat la această competiţie?

S-I G: Grimus in 2007, The Marker - 2008, Phenomenon-2009 au participat inaintea noastra la Global Battle of the Bands. In finala a fost foarte straniu pentru noi, am fost luati din mediul nostru cu patru anotimpuri si am fost dusi intr-altul unde a vara tot timpul. A fost apogeul carierei noastre in ceea ce priveste realizarile profesionale, ne-a dat foarte multe incredere si au aparut foarte multi oameni interesati de noi.

4. Consideraţi ca această performanţă v-a transformat în vedete?

S-I G: Nu, niciun caz. E adevarat ca organizatorii de concerte se poarta mai frumos cu noi, dar mai avem pana acolo. E multa munca la mijloc.

5. Cum vi se pare că se mişcă scena rock în România. Vom vedea în viitor o schimbare de atitudine vizavi de curentul şi trupele underground?

S-I G: Din punctul meu de vedere eu sunt optimist. Avem toate semnele, noi suntem exemplul pozitiv ca am reusit. Eu un interes clar din partea publicului, apar multe albume, oamenii canta, isi bat capul cu repetitii, isi cumpara scule, apar cluburi in care se poate canta si se contureaza publicul si devine din ce in ce mai dedicat.

6. Aveţi mulţi fani în ţară? Dar în Constanţa? Cam cât de des concertaţi în oraşul natal?

S-I G: In tara avem, nu multi fani, dar buni. Si in Constanta avem fani dedicati. Din nefericire nu concertam prea des la Constanta ca nu avem unde. Asta e trist dar adevarat.

7. Un concert fară public este ca o repetiţie pe scenă. Aţi cântat întotdeauna cu sala plină?

S-I G: Am avut norocul sa cantam cu sali daca nu pline, suficient de populate cat sa nu ne simtim stingheri. In Bucuresti am facut si lansarea, poate tocmai de aceea acolo e publicul nostru cel mai activ.

8. Albumul vostru, Mad Man Circus, lansat anul trecut a fost unul din cele mai bine primite albume ale genului. Cât timp a durat lucrul la album, din momentul în care aţi început să lucraţi la piese, pâna la finalizarea înregistrărilor?

S-I G: Un an am lucrat la primul album. Nu am lucrat constant, la inceputul trupei nu cantam des, nu repetam saptamanal, ne-am lalait putin la inregistrare. Si asta pentru ca nu ne ocupam doar de muzica, sunt convins ca daca eram doar muzicieni ar fi mers mai repede. Eu ma ocup personal in anul liber cand ma ocup doar de muzica, dar de la anul voi da la master si o sa ocup si de chestiuni mai serioase. Marian munceste, este si taticul trupei, colegul meu Dasu este student la medicina dentara iar Eugen este chiar redactor muzical la Radio Neptun.

9. Ai vreo piesă White Walls preferată?

S-I G: Eu personal am 8 piese preferate, adica toate de pe album.

10. Din punctul de vedere al fanilor care sunt cele mai ascultate piese de pe album?

S-I G: Friends for a While, piesa single, Rin to the water, piesa trei de pe album. Am fost surprinsi sa vedem ca foarte multe lume apreciaza ultima piesa de pe album desi are vreo 10 min.

11. Albumul este distribuit gratuit şi legal pe internet. De ce nu aţi apelat la o soluţie comercială, care să vă poată aduce şi un profit? Cum reuşiţi să susţineţi proiectul din punct de vedere financiar?

S-I G: Interesul nostru a fost ca albumul sa fie ascultat de cat mai multa lume, noi suntem o trupa inca mica. Nu vizam neaparat castigul din muzica, nu acum.

12. Arta cere întotdeauna sacrificii şi compromisuri. Cum se împacă viaţa de muzician cu cea personală?

S-I G: Toti suntem serios bagati in chestia asta legata de muzica. Prietenele noastre ne sustin in ceea ce facem. Mi-aduc aminte aminte ca prima noastra poza de trupa s-a facut la botezul lui Luca, fiul lui Marian. Probabil o s-o vedeti pe site-uri, pare asa ca o poza oficial, noi toti la costum, in realitate eram la botez. Viata personala nu reprezinta un impediment pentru muzica si nici invers.

13. Se lucrează la un nou album? Când credeţi că veţi intra din nou în studio pentru înregistrări?

S-I G: Da, lucram. Compunem incet-incet, cred ca va fi produs in aceleasi conditii ca si primul iar mixarea si masterizarea va fi facuta de prietenul nostru Marius Costache, un profesionist foarte bun. Premiul de la Stuffstock o sa ne ajuta probabil sa scoatem albumul. E vorba de 10000 de euro castigati asta vara pe care ar trebui sa-i investim in album.

14. Orice muzician recunoaşte că a folosit ca sursă de inspiraţie opera unui artist, pe care îl apreciază şi la nivelul caruia aspiră să ajungă. Ce trupe consideraţi voi că v-au influenţat cel mai mult de-a lungul timpului.

S-I G: Ne influenteaza foate multe atat trupele de metal dar si Michael Jackson. Ii respectam foarte tare pe cei de la Negura Bunget. Ascult si hip-hop de afara, e drept. O respect si pe Lady Gaga.

15. Există vreo diferenţă între relaţia voastră ca prieteni şi cea de membri ai unei trupe?

S-I G: Nu, nu e diferenta. Alte relatii nu prea avem. Si daca iesim la o bere tot despre muzica vorbim. Eu si cu Alex ne-am apucat sa cantam prin clasa a 9, eram prieteni foarte buni si ne gandeam sa ne facem o trupa. Pe ceilalti doi colegi i-am cunoscut prin facultate. Si eu cantasera deja impreuna.

16. Cum rezolvaţi diferenţele de opinie? Aveţi un lider sau decideţi de comun acord?

S-I G: Certuri constructive avem constant, mai ales eu si cu Marian. Noi suntem liderii de opinie, dar nu am avut certuri groaznice. Tipam ca ne pasa, avem norocul sa avem aceeasi viziune muzicala. Nu ne certam pentru bani, pentru ca nu-i avem. Suntem intr-o armonie, deocamdata.

17. Ce au în comun metalul-progresiv şi Michael Jackson? Cum a luat naştere trupa Man In The Mirror? Câteva cuvinte despre preselecţia la care aţi participat în cadrul concursului Românii au talent. Cum aţi reuşit sa-i convingeţi pe organizatori sa vă lase să vă urcaţi cu toate instrumentele şi echipamentele pe scenă?

S-I G: Trupa a luat nastere cand inregistram ultima piesa de pe album. Chiar in ziua cand trageam bass-ul la piesa, avea loc un spectacol pe scena Casei de Cultura. Canta o trupa iar vocalul canta exact ca Michael Jackson. Si am ramas masca. Dupa concert i-am propus sa cante cu noi. El este Bogdan Ioan, zis Bobo. Am pus bazele proiectului, am mai adus cinci persoane. In privinta intrumentelor, au strambat putin din nas, ne-a luat ceva sa instalam sculele, dar noi suntem o trupa live si nu aveam cum sa cantam altfel.

18. După trupe ca Negură Bunget şi The Egocentrics a venit şi rândul vostru să fiţi invitaţi să cântaţi în afara graniţelor. Pe 1 octombrie veţi cânta în Olanda, pe scena festivalului Progpower Europe 2011. Ce trupe vor mai urca pe scenă alături de voi?

S-I G: Mekong Delta din Germania, Redemption din SUA

19. White Walls este cu siguranţa o trupă care a avut parte de un start foarte bun. Care sunt planurile voastre de viitor în legatură cu trupa?

S-I G: Vreau sa continuam pe aceeasi linie. Vrem sa avem un turneu national poate chiar anul asta prin care sa ajungem prin multe orase. Pe langa turneu ne dorim ca tot anul asta sa terminam albumul.

20. V-aţi gândit vreodată la o colaborare cu o altă trupă sau alţi muzicieni?

S-I G: Ne-am gandit la colaborari si pe noul album vom avea si colaborari, in principiul instrumente la care noi nu stim sa cantam, va spun doar atat - poate nai, poate Damian Draghici.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

24 Mar, 2011 10:18

@Kinnu:1. La Romanii au talent are legatura cu tobarul. pe mine m-a interesat acolo sa cantam. A fost foarte fain. extrem de misto publicul, s-a tipat, s-a urlat. Juriul e fost incantat, la televizor s-a vazut un pic altfel. Culmea Mihai Petre ne-a laudat, pe solistul nostru cum danseaza si a zambit constant. Chuck Norris stiu sigur ca e din Medgidia :)

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

24 Mar, 2011 10:13

@Mihai:Realitatea este ca noi suntem o trupa mica. sansele ca albumul de debut sa se vanda si sa aveam si profit erau foarte mici. Albumul este inregistrat in sala de repetii din Constanta de la Casa de Cultura. Noi eram interesati sa-l auda lumea nu sa castigam bani de pe urma lui.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

24 Mar, 2011 10:04

@Victor:E probabil de percepitie, mie mi se pare ca avem multe solo-uri. Nu suntem deloc interesati sa ne imbogatim din muzica, absolut deloc. In privinta celei de-a treia intrebari: Avem lipsuri mai la capitolul cluburi si sali de concerte si mai ales din nefericire la capitolul public pentru muzica live. Sunt prea putini care sunt dispusi sa cumpere un bilet la concert sau un album, prefera cluburile.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

24 Mar, 2011 10:00

@Al. Vlasce: Am un elev, in trecut trecut am mai avut alti doi. Si colegul meu Marian, bateristul trupei are un elev, exista in Cta oameni care doresc sa invete sa cante la instrumente dar nu foarte multi si am fi foarte fericiti ca elevii nostri ca ajunga sa cante in formatii de rock sau sa se tina de treaba.

Capitanul Planeta

24 Mar, 2011 09:42

Ce parere aveti despre deversarile de petrol din Marea Neagra? Va influenteaza in vreun fel anume acest fapt?

Kinnu

24 Mar, 2011 07:49

1.De unde pana unde la "Romanii au talent"? 2.Chuck Norris e din Constanta?xD

Mihai

24 Mar, 2011 04:50

De ce ati scos albumul ca download gratuit, cu licenta Creative Commons?

Virgil

23 Mar, 2011 19:10

Salut Serbane, Ce zici "vopsim peretii in alb" si prin Butter?

victor

23 Mar, 2011 14:57

1. De ce nu e nici un solo (de chitara sau altceva) pe album ? 2. Avand in vedere ca albumul e la free download, concertele aduc suficienti bani pentru acoperirea cheltuielilor curente ale trupei (chirie sala de repetitii, transport la concerte, consumabile - corzi, bete etc., instrumente noi) ? 3. Cum ai caracteriza "industria" rock/metal din Romania (case de discuri, studiouri de inregistrari, ingineri de sunet, cluburi si sali de concerte, festivaluri) ? Ce lipseste sau trebuie imbunatatit ?

Al. Vlasce

22 Mar, 2011 21:10

Salut Serban! In primul rand, cum v-ati gasit 4 insi cei mai talentati, intr-un oras ce numara 350.000 de locuitori cu aproximatie, in timp ce muzicienii altor orase, care depasesc sa zicem peste 2.000.000 de locuitori (ma refer aici la orasul meu natal si actual), nu reusesc mai deloc sa gaseasca o formula castigatoare? Iar in al doilea rand, stiu ca te-ai oferit sa predai si lectii de cantat la bas in Constanta, pentru cei ce doresc sa invete. Intrebarile mele sunt: - constantenii sunt dornici sa invete cate ceva din talentul si cunostintele tale? - ceilalti 3 baieti se ocupa si ei de asta? - si daca da, crezi ca e posibil ca din elevii vostri sa mai rasara una sau mai multe trupe din Constanta care sa aiba acelasi impact asupra publicului underground, asa cum White Walls l-a avut si il are? Totusi tema acestei discutii, ar fi trebuit sa se numeasca "White Walls - Între Phil Lynott şi System Of A Down", dat fiind faptul ca Serban seamana mai degraba cu basistul (si vocalul) celor de la Thin Lizzy, si in nici un caz cu Michael. Poate totusi ne arata un dans frumos la "Romanii au talent"... Mult succes cu trupa, dar si in viata personala!!!

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 537

Baschet CSM Constanța va juca pentru locurile 5-8, după trei înfrângeri cu CSM CSU Oradea (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 579

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 369

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 670

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 593

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 454

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța va juca finala mică a campionatului (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 788

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 604

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 832

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 775

O nouă performanță! Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 689

IPJ Bistrița-NăsăudFinala Campionatului de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne.

09 Apr 2024 253

Baschet. Marți, 9 aprilie 2024 CSM Constanța, meci acasă pentru calificarea în finala Ligii Naționale. Intrarea e liberă! (VIDEO)

09 Apr 2024 505

Calendar săptămânal CSM Constanța Cu un nou staff tehnic, rugbyștii debutează în Divizia Națională de Seniori 2024

05 Apr 2024 614

Farul Constanța Echipa Under-17 s-a calificat în finala Cupei Elitelor, după succesul categoric cu Csikszereda (GALERIE FOTO + VIDEO)

05 Apr 2024 695