Cătălin Filișan, avocatul care iubește Constanța, nu Politica


Decanul Baroului Constanța, Cătălin Filișan, este avocatul pe care orașul îl cunoaște datorită acțiunilor sale în care reușește să mobilizeze o comunitate impresionantă de oameni, care iubesc natura și se îngrijesc de ea. A pornit de la câțiva adepți, nemulțumiți de lipsa spațiilor verzi, și a adunat în jurul lui aproape 1000 de oameni. De toate vârstele și profesiile, de culori politice diferite. Au plantat copaci în diverse zone ale Constanței, au curățat spațiile verzi. Împreună au realizat, apoi, un proiect în premieră în România. Au construit un parc uriaș în zona Universității „Ovidius”. Un proiect exclusiv privat, fără nicio contribuție din partea autorităților. Inaugurarea „Ovidius Park” a avut loc pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului Înconjurător. Cu fanfară, cu baloane, cu foarte mulți copii veseli și voluntari mulțumiți de ce a ieșit. O zi însorită.
 
Cătălin Filișan îi cunoaște pe toți membrii asociației sale. „Am în spate o echipă de eroi. Asociația „Constanța Restart” s-a dezvoltat în mod natural”, a declarat, el, la „Ziua-n amiaza mare”. Și vor continua împreună. Au în lucru încă cel puțin două proiecte majore. Nu le dezvăluie, deocamdată, pentru că, de fiecare dată până acum, au apărut destui cârcotași care au sugerat că de fapt Filișan își pregătește relansarea politică. Intr-adevăr, a fost implicat, în urmă cu 13 ani, în politică, dar un singur an i-a fost de ajuns. A realizat că „în politică nu există principii”. De atunci, nu-i mai trebuie. „Sloganul acţiunilor Constanța Restart a fost şi este „Fapte, nu Vorbe”. Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică. Nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât“, este mesajul avocatului Filișan.
 



Așa că, după cum susține președintele Asociației Constanța Restart, „nu ne oprim aici cu proiectele, nu ne interesează politica”. Asta deși, cu timpul, până la următoarele alegeri, pentru un politician care și-ar pregăti candidatura, asemenea proiecte ar constitui un capital electoral palpabil. Dar, om trăi și om vedea. Deocamdată, am zice, Cătălin Filișan nu are planuri politice, cum a avut colegul lui de Barou, avocatul Stelian Ion, care a ajuns ministru la Justiție. „Suntem colegi, este membru al Baroului Constanța. In schimb, de când a intrat in zona politică nu am păstrat nici un fel de contact. Nu a participat la acțiunile mele. Era implicat în alte activități sau nu și-a dorit să vină”, a comentat Filișan. Și, bineînțeles că nu îi place imaginea orașului năpădit de bălării. Susține că există soluții, dând ca exemplu alte orașe din țară: „Eu aș fi pornit de la reamenajarea parcurilor pe care le avem acum. S-ar schimba fața orașului”.
 

Citește și:

ZIUA-n amiaza mare Invitatul este avocatul Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța

ZIUA-n amiaza mare Avocatul Cătălin Filișan- „Am în spate o echipă de eroi”


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 27 noiembrie 2023. Lună plină în Gemeni

27 Nov 2023 1153

Pubelă de gunoi furată din fața unei curți, în plină zi. Totul s-a produs în cartierul Coiciu din Constanța (VIDEO)

02 Mar 2023 2705

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 3219

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1712

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1630

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2560

ZIUA-n amiaza mare Deputatul Cristina Dumitrache despre propunerea legislativă de legalizare a cannabis-ului medicinal (VIDEO)

01 Jul 2022 1419

Cristina Dumitrache, la ZIUA-n amiaza mare

30 Jun 2022 1520

ZIUA-n amiaza mare Președintele executiv al IICCMER, Daniel Șandru, despre implicarea instituției pe care o conduce în proiectul restaurării Cazinoului din Constanța (VIDEO)

24 Jun 2022 1742

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru la ZIUA-n amiaza mare

23 Jun 2022 1907

Chițac, despre lipsa toaletelor publice în Constanța. „Le-am reinventat pe cele care existau”

21 Jun 2022 1669

ZIUA-n amiaza mare Abandonat de partidele din coaliția locală, Vergil Chițac cere sprijinul constănțenilor. „Mi-am scos dopurile din urechi”

18 Jun 2022 5984

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 1982

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 2450

ZIUA-n amiaza mare Primarul Vergil Chițac vorbește despre problemele constănțenilor

17 Jun 2022 2618