Cătălin Țibuleac Delta Dunării, „orașul cu trei autostrăzi” și reguli stricte de circulație

    
 
Asociația Delta Dunării, condusă de Cătălin Țibuleac, a fost inființată în urmă cu trei ani cu scopul de a dezvolta și de a promova destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Numai vorbim de faptul că, pentru asociație, Delta Dunării este paradisul turismului ecologic. Și așa trebuie să rămână. Pentru că Delta înseamnă turismul liniștit prin canalele din Rezervație. Este definită de cele 14 minorități cu tradițiile și obiceiurile specifice, gastronomia locală, pescaturismul, salba de cetăți antice și medievale și, nu în ultimul rând, cramele viticole, parte a drumului drobrogean al vinului.
 

Președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, a declarat la „Ziua-n amiază mare”  că sezonul turistic în Deltă este mai lung decât pe litoral, din aprilie până în noiembrie. După mulțimea de evenimente și proiecte în care Asociația Delta Dunării se implică activ,  încep să apară și rezultatele. Gradul de ocupare este de 75%, iar un semnal pozitiv este faptul că turiștii își fac, din ce în ce mai des, rezervări pentru mijlocul săptămânii. „Ușor, eforturile noastre, ale Rezervației Biosferei Delta Dunării, ale operatorilor economici, de informare, de educare a turistului se pare că dau roade”, a explicat, Cătălin Țibuleac, la Jurilovca.
 
 
Mai sunt multe de făcut în Delta Dunării pentru ca turiștii să se bucure de frumusețile ei. Dar și turiștii, la rândul lor, sau operatorii economici de aici, trebuie să o iubească, respectându-i regulile. Delta Dunării este asemuită de Cătălin Țibuleac „cu un oraș cu trei autostrăzi, cele trei brațe, cu străzi adiacente, care reprezintă canalele, și, ca in orice oraș, se aplică reguli de circulație, de viteză, accesul interzis, acostarea, toate trebuie implementate”. De aceea, indiferent de cât de multe decizii se iau pe hârtie, în Rezervația Biosferei Delta Dunării, dacă nu există un corp de control eficient nu se va face mare lucru.
 
 Asociația Delta Dunării a avut discuții cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), cu prefectura Tulcea, pentru crearea unor echipe de control mixte, ITM, ANAF, Poliția, ARBDD, Garda de Mediu, care să efectueze, de exemplu, controale la îmbarcarea turiștilor în șalupele care ii duc la plimbare in Deltă. Peste 80% dintre ambarcațiuni nu au autorizație, acuză cei care își fiscalizează activitatea. Potrivit lui Cătălin Țibuleac, „până acum nu au existat echipe mixte de control, lucrurile vor incepe să se nuanțeze, nu vor mai putea fi făcute ințelegeri care să eludeze responsabilitatea față de o abatere sau alta”.
 
Postul de guvernator al ARBDD a revenit USR PLUS, in urma negocierilor din coaliția de guvernare. După un proces de selecție, început la 1 februarie, competiție în care s-au înscris 36 de concurenți, la începutul lunii iunie USR PLUS a anunțat că guvernatorul propus de ei este Atena Adriana Groza.  De atunci, nimic. „Intârzierea numirii, nu știu dacă este în regulă. O competiție care părea să fie un lucru bun, nu mai pare acum atât de eficientă pentru a aduce un guvernator care să știe ce înseamnă Delta, să îi cunoască problemele, să știe cum să comunice cu comunitățile. E foarte important”, a opinat Cătălin Țibuleac.
 
Pentru președintele Asociației Delta Dunării, indiferent de problemele cu care se confruntă, „Delta rămâne la fel de minunată”. Și dacă este înfrumusețată cu proiecte de genul „Asociația Delta Dunării colorează satele albastrele”, cu atât mai bine. Corina Davidov, consilierul de imagine al asociației, inițiatoarea proiectului, a vorbit la „Ziua-n amiaza mare” despre acest proiect prin care cei implicați încearcă să reamintească oamenilor cât de frumoase sunt tradițiile, cât de frumos colorate erau casele, altă dată, în Delta Dunării. „Aceste sate, cu aceste căsute albastre, atrag mii de turiști. Acesta este rolul nostru, să ne păstrăm tradițiile și să atragem și turiștii să vină in Delta Dunării”, ne-a spus Corina Davidov. 
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru marți, 02 aprilie 2024. Tensiuni în relațiile sentimentale pentru una dintre zodii

02 Apr 2024 832

#ConstanțaEsteBine 27 noiembrie 2023. Lună plină în Gemeni

27 Nov 2023 1203

Pubelă de gunoi furată din fața unei curți, în plină zi. Totul s-a produs în cartierul Coiciu din Constanța (VIDEO)

02 Mar 2023 2750

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 3374

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1771

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1675

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2632

ZIUA-n amiaza mare Deputatul Cristina Dumitrache despre propunerea legislativă de legalizare a cannabis-ului medicinal (VIDEO)

01 Jul 2022 1449

Cristina Dumitrache, la ZIUA-n amiaza mare

30 Jun 2022 1565

ZIUA-n amiaza mare Președintele executiv al IICCMER, Daniel Șandru, despre implicarea instituției pe care o conduce în proiectul restaurării Cazinoului din Constanța (VIDEO)

24 Jun 2022 1785

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru la ZIUA-n amiaza mare

23 Jun 2022 1953

Chițac, despre lipsa toaletelor publice în Constanța. „Le-am reinventat pe cele care existau”

21 Jun 2022 1707

ZIUA-n amiaza mare Abandonat de partidele din coaliția locală, Vergil Chițac cere sprijinul constănțenilor. „Mi-am scos dopurile din urechi”

18 Jun 2022 6036

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 2016

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 2490