Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

FOTO ZIUA DE CONSTANTA

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, care l-a secondat, alături de Cristian Darie, pe Nicușor Constantinescu în fruntea administrației județene, este invitat, vineri, 20 mai, ora 13.00, la „ZIUA-n amiaza mare.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Pe lângă o îndelungata experiență politică, Cristinel Dragomir este unul dintre cei mai buni cunoscători ai administrației publice,  în general, și, cu precădere, ai administrației locale constănțene. El a avut și atribuții de președinte al CJC, după condamnarea la închisoare a lui Nicușor Constantinescu, în ultimele 18 luni ale mandatului.
 
Este depozitarul multor informații despre modul în care județul Constanța a fost condus în ultimii 15 ani, dar și despre cum ar trebui condus municipiul, unde a fost inspector superior în cadrul Direcţiei Gestionare Servicii Publice din Primăria Constanţa. Nu s-a înțeles însă cu echipa actualului primar și s-a suspendat din funcție, deși, spune el, chiar Vergil Chițac l-ar fi chemat, la început de mandat, pentru a-l sprijini în activitatea administrativă. Cristinel Dragomir a găsit mai multă deschidere la Consiliul Județean Constanța, președintele Mihai Lupu aprobând cererea prin care a devenit inspector, clasa I, grad superior, al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat al CJC.
 
Cum ar trebui manageriat un municipiu de importanța Constanței, pentru a mulțumi populația, este una din temele puse în discuție cu Cristinel Dragomir.
 

Problema este de coeziune și de corelare. Puțină lume înțelege că eu, având în vedere experiența pe care am avut-o ca vicepreședinte și după aceea ca președinte  al CJC în acest domeniu, am putut să îmi dau seama și știu ce mult contează dialogul cu autoritățile publice locale. Aici e punctul meu forte vizavi de relația pe care am avut-o cu tot ce înseamnă aleși locali la nivelul județului Constanța.
 
O altă chestiune importantă și decisivă este capacitatea organizațională, explică el.


El vorbește și despre programul Anghel Saligny.
 

 

Pentru anul 2022-2026, înseamnă tot ce ține de proiect infrastructură, apă-canal, canalizare, drumuri și elementul nou este rețeaua de gaze. El nu mai cuprinde nimic altceva.
 
Să dea Dumnezeu ca acest Anghel Saligny să rezolve odată pentru totdeauna problema de apă potabilă în toate localitățile și în toate colțurile României.


Cel mai important este ca aceste rețele să fie funcționale, adică să se racordeze oamenii la ele. Până acum, în foarte multe multe localități, din cauza nivelului de sărăcie diun localitățile respective, nu s-au găsit soluții ca beneficiarii, locuitorii comunei, să se racordeze la rețele.

 

Noi trebuie să fim realiști. Sunt unele localități unde populația este foarte îmbătrânită, veniturile sunt foarte mici. Fiind foarte bătrâni, spun că nu mai are niciun rost să se racordeze acum la apă.

 


Nu sunt bani suficienți. Pare simplu. Toată lumea întreabă „De ce nu luați fonduri europene?de ce nu faceți?”. Sunt unele lucruri în administrație care se fac doar de ochii lumii, ca trebuie punctat la nivel electoral.



Ce ar fi făcut dacă ar fi ajuns primarul Constanței.
 

Aș fi făcut un diagnostic la tot ce înseamnă servicii publice. Sunt chestiuni acre se pot reglementa la nivel de digitalizare, la nivel de solicitări, la nivel de urbanism.  
 
Până la urmă, autoritatea publică locală este un furnizor de servicii. Marea majoritate a oamenilor, care sunt preocupați de activitatea zilnică, de munca, de familia lor, de problemele din gospodărie pe care le au, sunt inetresați ca serviciile pe care le primesc din partea primăriei să fie proporționale cu prețul pe care îl plătesc pentru ele.

A fost o nebunie anul trecut cu spațiile verzi. În ultimii ani au fopst foarte slab bugetate.

Bugetul este insuficient, dar trebuie stabilite prioritățile.


„Apare problema seriozității constructorilor.”
 

Orice contractor are interesul să își facă treaba ca să câștige bani. Nu vrea să saboteze pe x și pe y, dar apare neăutința.  A apărut pandemia,multe firme au intrat în insolvență, nu au avut fonduri suficiente, nu a existat rulaj.

 

Noi pe PNRR ne-am grăbit, am scris toate porcăriile și  prostiile acolo și o să accesăm 20%.



El spune că de pe margine toate par simple.
 

Am fost în linia întâi și mi-a plăcut să mă implic. De pe margine toate păreau simple. Când am intrat am înțeles că suntem legați de mâini și de picioare. În politică nu o să reușești niciodată de unul singur. Trebuie să îți găsești o echipă.



Sau cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din oraș. Nu va ocoli relația cu Nicușor Constantinescu și cu Radu Mazăre. Și nici o eventuală revenire în linia întâi a politicii. Și, demn de semnalat, Cristinel Dragomir a fost consilier prezidențial în mandatul lui Emil Constantinescu, funcție din care s-a ocupat, printre altele, de reînființarea  a 83 de școli cu predare în limba română din Ucraina. De aceea, este și un bun cunoscător al autorităților din țara supusă azi invaziei ruse.




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 206

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25 martie 2024

25 Mar 2024 310

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -21 martie 2024

21 Mar 2024 314

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 758

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 495

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 662

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 844

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 508

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 689

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1129

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 12 martie 2024

12 Mar 2024 326

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 499

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 743

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 885