Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

FOTO ZIUA DE CONSTANTA

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, care l-a secondat, alături de Cristian Darie, pe Nicușor Constantinescu în fruntea administrației județene, este invitat, vineri, 20 mai, ora 13.00, la „ZIUA-n amiaza mare.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Pe lângă o îndelungata experiență politică, Cristinel Dragomir este unul dintre cei mai buni cunoscători ai administrației publice,  în general, și, cu precădere, ai administrației locale constănțene. El a avut și atribuții de președinte al CJC, după condamnarea la închisoare a lui Nicușor Constantinescu, în ultimele 18 luni ale mandatului.
 
Este depozitarul multor informații despre modul în care județul Constanța a fost condus în ultimii 15 ani, dar și despre cum ar trebui condus municipiul, unde a fost inspector superior în cadrul Direcţiei Gestionare Servicii Publice din Primăria Constanţa. Nu s-a înțeles însă cu echipa actualului primar și s-a suspendat din funcție, deși, spune el, chiar Vergil Chițac l-ar fi chemat, la început de mandat, pentru a-l sprijini în activitatea administrativă. Cristinel Dragomir a găsit mai multă deschidere la Consiliul Județean Constanța, președintele Mihai Lupu aprobând cererea prin care a devenit inspector, clasa I, grad superior, al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat al CJC.
 
Cum ar trebui manageriat un municipiu de importanța Constanței, pentru a mulțumi populația, este una din temele puse în discuție cu Cristinel Dragomir.
 

Problema este de coeziune și de corelare. Puțină lume înțelege că eu, având în vedere experiența pe care am avut-o ca vicepreședinte și după aceea ca președinte  al CJC în acest domeniu, am putut să îmi dau seama și știu ce mult contează dialogul cu autoritățile publice locale. Aici e punctul meu forte vizavi de relația pe care am avut-o cu tot ce înseamnă aleși locali la nivelul județului Constanța.
 
O altă chestiune importantă și decisivă este capacitatea organizațională, explică el.


El vorbește și despre programul Anghel Saligny.
 

 

Pentru anul 2022-2026, înseamnă tot ce ține de proiect infrastructură, apă-canal, canalizare, drumuri și elementul nou este rețeaua de gaze. El nu mai cuprinde nimic altceva.
 
Să dea Dumnezeu ca acest Anghel Saligny să rezolve odată pentru totdeauna problema de apă potabilă în toate localitățile și în toate colțurile României.


Cel mai important este ca aceste rețele să fie funcționale, adică să se racordeze oamenii la ele. Până acum, în foarte multe multe localități, din cauza nivelului de sărăcie diun localitățile respective, nu s-au găsit soluții ca beneficiarii, locuitorii comunei, să se racordeze la rețele.

 

Noi trebuie să fim realiști. Sunt unele localități unde populația este foarte îmbătrânită, veniturile sunt foarte mici. Fiind foarte bătrâni, spun că nu mai are niciun rost să se racordeze acum la apă.

 


Nu sunt bani suficienți. Pare simplu. Toată lumea întreabă „De ce nu luați fonduri europene?de ce nu faceți?”. Sunt unele lucruri în administrație care se fac doar de ochii lumii, ca trebuie punctat la nivel electoral.



Ce ar fi făcut dacă ar fi ajuns primarul Constanței.
 

Aș fi făcut un diagnostic la tot ce înseamnă servicii publice. Sunt chestiuni acre se pot reglementa la nivel de digitalizare, la nivel de solicitări, la nivel de urbanism.  
 
Până la urmă, autoritatea publică locală este un furnizor de servicii. Marea majoritate a oamenilor, care sunt preocupați de activitatea zilnică, de munca, de familia lor, de problemele din gospodărie pe care le au, sunt inetresați ca serviciile pe care le primesc din partea primăriei să fie proporționale cu prețul pe care îl plătesc pentru ele.

A fost o nebunie anul trecut cu spațiile verzi. În ultimii ani au fopst foarte slab bugetate.

Bugetul este insuficient, dar trebuie stabilite prioritățile.


„Apare problema seriozității constructorilor.”
 

Orice contractor are interesul să își facă treaba ca să câștige bani. Nu vrea să saboteze pe x și pe y, dar apare neăutința.  A apărut pandemia,multe firme au intrat în insolvență, nu au avut fonduri suficiente, nu a existat rulaj.

 

Noi pe PNRR ne-am grăbit, am scris toate porcăriile și  prostiile acolo și o să accesăm 20%.



El spune că de pe margine toate par simple.
 

Am fost în linia întâi și mi-a plăcut să mă implic. De pe margine toate păreau simple. Când am intrat am înțeles că suntem legați de mâini și de picioare. În politică nu o să reușești niciodată de unul singur. Trebuie să îți găsești o echipă.



Sau cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din oraș. Nu va ocoli relația cu Nicușor Constantinescu și cu Radu Mazăre. Și nici o eventuală revenire în linia întâi a politicii. Și, demn de semnalat, Cristinel Dragomir a fost consilier prezidențial în mandatul lui Emil Constantinescu, funcție din care s-a ocupat, printre altele, de reînființarea  a 83 de școli cu predare în limba română din Ucraina. De aceea, este și un bun cunoscător al autorităților din țara supusă azi invaziei ruse.




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 469

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 397

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 474

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 451

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 431

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 223

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 729

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 653

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 460

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1340

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 486

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 513

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1626

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 667

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 573