De la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu“, la o universitate din Anglia Drumul spre o afacere de succes în showbiz

Irina Racoviceanu, fostă elevă a Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, a absolvit Canterbury Christ Church University. În prezent, aplică toate cunoştinţele teoretice acumulate în urma studiilor din străinătate în afacerea recent deschisă în Constanţa, pe care o manageriază cu pasiune şi profesionalism.

Când şi din ce motive ai hotărât că vrei să studiezi în străinătate?

Am decis să studiez în Marea Britanie la sfârşitul clasei a XII-a, cu puţin timp înaintea examenului de Bacalaureat. Am aflat despre această facultate de la un prieten care era student în primul an la profilul Business management şi am fost foarte impresionată de sistemul de învăţământ abordat de britanici. Am privit acest lucru ca pe o oportunitate şi o experienţă unică, din care am avut foarte multe de învăţat.

În ce mod a contribuit studiul la Universitatea Canterbury Christ Church în dezvoltarea ta ulterioară pe plan profesional?

Când am ales să urmez această facultate, nu stabilisem exact domeniul şi ţara în care voiam să activez după absolvire, însă eram la curent cu faptul că profilul pentru care am optat, Business management, are o arie largă de aplicabilitate, la nivel internaţional.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat a constat în faptul că am devenit o persoană practică în tot ceea ce fac şi că am învăţat să analizez lucrurile înainte de a lua decizii. Toate examenele noastre constau în cercetări bazate pe fapte reale, pentru care noi trebuia să găsim soluţii, ceea ce îţi dezvoltă foarte mult gândirea, un lucru esenţial în afaceri.

De ce ai ales să studiezi managementul afacerilor în Anglia, şi nu în altă ţară din occident?

Având în vedere că Anglia este o ţară multiculturală, înveţi să convieţuieşti şi să înţelegi foarte mulţi oameni, din propriile lor puncte de vedere. Acest lucru te pregăteşte foarte mult atunci când vine vorba de a conduce o afacere, deoarece asta implică să fii capabil a-ţi construi relaţii cu oamenii de lângă tine.

Ce obiect de activitate are trustul Intermusic Media, pe care l-ai fondat odată cu întoarcerea în ţară?

Intermusic Media a fost înfiinţat în ultimul an de facultate, pornind de la ideea de a combina o afacere cu o pasiune. Aşa am deschis un studio de producţie audio şi mai apoi o şcoală de muzică (School of Music) alături de mătuşa mea, Mariana Nicolae. În prezent, există multe proiecte în desfăşurare pe partea de producţie, atât cu artiştii trustului cât şi cu cei de pe piaţa românească, iar şcoala se bucură să fie aleasă de un număr mare de copii extraordinar de talentaţi, cu foarte multe premii în palmares.

Cum este să munceşti cu artişti de toate vârstele?

Este foarte interesant, deoarece ai mereu câte ceva nou de învăţat. Ca să le poţi înţelege cu adevărat punctele de vedere, trebuie să priveşti lucrurile din perspectiva lor şi să găseşti o cale de mijloc. Un manager bun ştie întotdeauna să îi împace pe toţi.

Unde şi cum să ne aşteptăm să te vedem în următorii ani?

Următorii ani îi văd cu cât mai multe reuşite pe toate planurile, deoarece mereu mi-a plăcut să visez la lucruri măreţe. Vreau să continui să dezvolt pasiunea pentru muzică şi să profit de orice oportunitate care îmi apare în cale. Surprizele plăcute nu se opresc aici!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cx

29 Jul, 2014 11:24

bla bla bla

Articole asemanatoare

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 760

Învățământ Constanța Componența consiliului de administrație de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“

24 Feb 2024 896

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța descoperă lumea poliției în cadrul programului „Școala altfel” (FOTO)

21 Feb 2024 610

O școală și o grădiniță din Constanța, arondate Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ Sorin Mihai – „Sunt convins că cele două unități vor intra într-o competiție reală“

13 Feb 2024 4484

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu" Constanța au marcat Ziua Dobrogei (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1224

High Construct Project SRL, unic oferant în cadrul unei achiziții directe organizate de Primăria Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

05 Apr 2023 1251

Colegiile Constantin Brătescu și Tomis din Constanța, reabilitate prin PNRR axa „Valul renovării”

27 Oct 2022 1738

Elevi de la două colegii din Constanța, câștigători ai finalei Concursului național Made for Europe

05 May 2022 1715

Constanța. Trafic deviat pentru mai multe linii CT BUS

17 Mar 2022 1702

O companie din Iași va realiza auditul și proiectul tehnic de reabilitare energetică a Colegiului Național Pedagogic ‟Constantin Brătescu‟ din Constanța

26 Feb 2022 2920

Bullying la Colegiul Pedagogic, din Constanța? (GALERIE FOTO)

12 Feb 2022 8257

Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

07 Feb 2022 2696

Breviar școlar constănțean Colegiul Pedagogic, singura instituție din Dobrogea selectată. Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia consolidează parteneriatele europene

12 Mar 2021 2392

Elevii Liceului Navrom au vestit Nașterea Domnului

25 Dec 2020 2021

#ConstanțaEsteBine Faptele bune nu țin cont de pandemie. Elevii constănțeni respectă tradițiile, oferind lecții de solidaritate

19 Dec 2020 2983