Dirijorul Cornel Ignat și Fanfara Marinei Militare, la „ZIUA-n amiaza mare“

  • Vom afla de la Cornel Ignat cum a ajuns să dirijeze Fanfara Marinei Militare, precum și multe despre mai tinerii săi instrumentiști, pe care i-a convins să i se alăture.
 
Invitații emisiunii „ZIUA-n amiaza mare“de vineri, 27 august, ora 13.00,sunt colonelul Cornel Ignat și mai mulți instrumentiști din Fanfara Marinei Militare. Realizatoarea Feri Predescu a stat de vorbă cu ei, pe faleza Cazinoului, în mijlocul turiștilor.
 
ZIUA-n amiaza mareare o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 

Cornel Ignat, şeful Muzicii Militare a Statului Major al Forţelor Navale este cel care conduce Fanfara Marinei Militare, o fanfară extrem de populară, simpatizată mai ales pentru faptul că este interactivă, apropiată de oameni. Cum s-a întâmplat, de altfel, de mai multe ori, în luna august, pe faleza Cazinoului din Constanța. De altfel, acolo unde se desfășoară evenimente legate de mare, de marina militară, Fanfara Forțelor Navale nu poate lipsi. Instrumentiștii fanfarei, pe lângă faptul că își folosesc alămurile cu mare maiestrie și plăcere, fac un adevărat spectacol. Mai cântăși cu vocea, dansează, Cornel Ignat oferă copiilor bagheta și îi lasă să dirijeze, tot el mai invită și câte o doamnă la dans. Sunt multe situațiile în care, la final, spectatorii încing o horă săltăreață. Este o fanfară altfel. Fără atmosfera cazonă, cu cântece rigide și în poziție de drepți. Este fanfara militară pe care dirijorul ei, Cornel Ignat, și-a pus, apăsat, amprenta. Vom afla de la el cum a ajuns să dirijeze Fanfara Marinei Militare, despre mai tinerii săi instrumentiști, pe care i-a convins să i se alăture, și cu care vom sta, deasemenea, de vorbă. Și nu în ultimul rând vom discuta chiar cu admiratorii fanfarei, oameni de toate vârstele, care își vor spune părerea despre această originală orchestră militară.
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aurelia Lăpușan despre „Moștenirea” Anei Aslan, la „ZIUA-n amiaza mare”

02 Jun 2022 2708

ZIUA-n amiza mare Alexandru Manda. „Probabil voi activa pe zona de acces la drepturi a tinerilor în Consiliul Consultativ pentru Tineret“ (VIDEO)

27 May 2022 2026

Liderii PNL la ZIUA-n amiaza mare

29 Jul 2021 2674