Horia Constantinescu, „lucrat de șefa la bani” din primăria Constanța. Vergil Chițac nu s-a băgat

  • Fost, până în urmă cu câteva zile, director interimar al Direcției de Servicii Publice din primăria Constanța, Horia Constantinescu s-a văzut, brusc, exclus din echipa lui Vergil Chițac. În urma participării la examenul pentru ocuparea funcției de director general a obținut 61 din 70 de puncte necesare, iar cea care l-a notat cu 2 puncte, ar fi fost, potrivit dezvăluirilor acestuia din emisiunea „Ziua-n amiaza mare”, directorul financiar al primăriei Constanța, Marcela Frigioiu. Ca să se învețe minte.
 
 „Șefa la ban”, cea care coordonează și gestionează financiar instituția primăriei Constanța (n.r. încă din primul mandat al fostului primar Radu Mazărer), m-a notat cu 2, dar nu am comentat în niciun fel. Opinia mea este că de 2 nu aș fi putut fi. Nu vreau să lansez o teorie a conspirației, că trebuia, cumva, să plec din primărie, dar, da, iau în calcul și această variantă”, a declarat Horia Constantinescu. Emisiunea nu a fost interactivă, așa că vom încerca să aflăm, ulterior, punctul de vedere al Marcelei Frigioiu.  
 
Fostul director din primăria Constanța a recunoscut că nici el nu este o persoană prea comodă și că prin modul lui, mai abrupt, de a se manifesta, a fost perceput ca o persoană incisivă.  Dar aici ar fi vorba de fermitate.  Nu regretă că i-a făcut „gunoieri” pe cei câțiva constănțeni care „își bat joc de curățenia orașului” și așa precară. Își asumă faptul ca cei care aruncă gunoi pe stradă pot fi catalogați așa.
 
„Dacă aș fi dorit să fiu o persoană populară, mă făceam saltimbanc sau lăutar. Nu îmi doresc asta. Batista pe țambal o să devină probabil sport național, alături de oină. Nu imi pot asuma capacitatea unora de a înțelege că micul șperț pe care ei îl duc acasă a distrus țărișoara asta”,  a comentat Horia Constantinescu.
 
Iși asumă și faptul că acțiunile organizate de el și deciziile luate au deranjat liniștea anumitor grupuri de interese. În opinia lui, mulți confundă primăria Constanta cu principala lor sursa de venit și confunda orașul Constanța cu tarlaua lor personală. Horia Constantinescu susține însă că sistemul nu l-a doborât și după părerea lui, „sistemul isi dă sfârșitul, e într-o formă de agonizare”. Și să fie clar, „Constanța nu este tarlaua câtorva, e o tarla liberă, la dispoziția cetățeanului”.
 
De fapt, haosul pe care l-a găsit in primăria Constanța a fost cel care, in cele 10 luni de activitate, i-a dat bătăi de cap. Horia Constantinescu a vorbit, la „Ziua-n amiaza mare”, printre altele, despre permanenta șicanare, a departamentelor din primărie, a relației cu fiecare dintre prestatorii de servici. De exemplu prestatorii serviciilor de spații verzi au cerut schimbarea tarifelor, erau aceleași din 2001. Cumva, nu s-ar fi dorit acest lucru.
 
 
„Acești prestatori nu-și mai puteau ține salariații, din 200, nu putem plăti nici 30. Și au cerut ajustare. La fel a cerut și Polaris. Dar în primărie s-ar fi  mers pe gândirea „decât să dau eu cu subsemnatul, mai bine nu semnez”. El consideră că este o șicană „pentru că, în prealabil, se putea obține punctul de vedere al juristilor”. Și încă odată, Horia Constantinescu și-a sumat public faptul că „la doamna Frigioiu în pix a stat această respingere, iar blocarea aceasta, că se poate transforma într-o faptă penală, nu stă în picioare pentru că dacă intenția mea e să fac bine, îi pun la masă pe toți cei implicați”.
 
Oamenii care rămân în urma lui Horia Constantinescu la primăria Constanța sunt, potrivit acestuia, aceeași care erau și în vechea  administrație locală. Parcă ironic, spune că în urma lui rămân „oameni mult mai bine pregătiți decât mine”. Ar fi vorba de angajați care mai mult au tras frâna de mână. Cea care conduce acum direcția ar fi „uitat” să evalueze activitatea angajaților de la cimitire, de la spații verzi sau salubrizare. Ar fi „uitat” să încaseze concesiunea pentru peste 2000 locuri de veci. 
 

Sunt multe alte propbleme în primăria Constanța. De la direcție, la altă direcție trec și luni de zile până se răspunde la o hârtie sau se dă o semnătură, când ar fi trebuit să se răspundă in 72 de ore. „Cel  mai greu e la Cadastru”. Horia Constantinescu admite că ar fi putut rămâne în primăria Constanța, dar a preferat să plece. „Mi se părea că aș fi ajuns în situația de milog. Eu îmi asum faptul că am stricat niște treburi și nu regret”, a spus Horia Constantinescu.
 
Singura persoană din primăria Constanța pe care Horia Constantinescu recunoaște că o apreciază este city managerul Felicia Ovanesian. „Este un personaj ferm. Mai are o problemă mare, nu vine moartă de foame in primărie. În ziua de astăzi, să ai ce mânca de acasă, e o problemă”.

 
 Luni, 4 octombrie, Horia Constantinescu se întoarce la șefia Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, funcție pe care a ocupat-o prin concurs, fără a fi lucrat de cineva. Iar politica, poate mai incolo. „Iau in calcul participarea intr-o echipă pe care o voi considera funcțională și pentru un proiect in care eu mă văd implicat în continuare”, a încheiat Horia Constantinescu. 


Citește și:

Horia Constantinescu, fost director al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru marți, 02 aprilie 2024. Tensiuni în relațiile sentimentale pentru una dintre zodii

02 Apr 2024 814

#ConstanțaEsteBine 27 noiembrie 2023. Lună plină în Gemeni

27 Nov 2023 1188

Pubelă de gunoi furată din fața unei curți, în plină zi. Totul s-a produs în cartierul Coiciu din Constanța (VIDEO)

02 Mar 2023 2733

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 3350

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1763

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1661

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2620

ZIUA-n amiaza mare Deputatul Cristina Dumitrache despre propunerea legislativă de legalizare a cannabis-ului medicinal (VIDEO)

01 Jul 2022 1443

Cristina Dumitrache, la ZIUA-n amiaza mare

30 Jun 2022 1551

ZIUA-n amiaza mare Președintele executiv al IICCMER, Daniel Șandru, despre implicarea instituției pe care o conduce în proiectul restaurării Cazinoului din Constanța (VIDEO)

24 Jun 2022 1768

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru la ZIUA-n amiaza mare

23 Jun 2022 1934

Chițac, despre lipsa toaletelor publice în Constanța. „Le-am reinventat pe cele care existau”

21 Jun 2022 1695

ZIUA-n amiaza mare Abandonat de partidele din coaliția locală, Vergil Chițac cere sprijinul constănțenilor. „Mi-am scos dopurile din urechi”

18 Jun 2022 6026

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 2004

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 2480