Interviu cu Sebastian Gima, campion la tenis ”Să îl avem ca antrenor pe Andrei Pavel este o experiență incredibilă”

  • Sebastian Gima a devenit la o vârstă fragedă campion național de seniori la tenis.
  • Sportivul de 18 ani va participa și la turneul de juniori de la Roland Garros.
  • Idolul lui Sebastian este jucătorul spaniol Rafael Nadal.
 
Jucător constănțean de tenis în plină ascensiune, antrenat de celebrul Andrei Pavel, Sebastian Gima a mai bifat o performanță importantă pe plan intern: titlul de campion național de seniori, la numai 18 ani!

Această nouă realizare se adaugă celei similare de la juniori și este de bun augur în perspectiva participării la turneul de juniori de la Roland Garros, unde, prin prisma clasării pe locul 53 în ierarhia ITF Juniors, Sebastian a acces direct pe tabloul principal. Legitimat la Tenis Club Bright Constanța și aflat pe locul 1.373 ATP, Sebastian Gima avansează pas cu pas în tenisul de performanță. Într-un interviu acordat ZIUA de Constanța, tânărul sportiv a urcat la fileu și a vorbit pe larg despre pasiunea sa pentru ”sportul alb”. 

- Sebastian, numele tău e rostit tot mai des în tenisul românesc. Ai ieșit campion la juniori, iar acum și la seniori, plus evoluțiile de succes din turneele internaționale. Cum ai început însă acest sport și ce te-a atras la el?
- Am început tenisul la vârsta de șase ani și jumătate. Eu de mic am fost pe terenul de tenis, fiindcă și tata a jucat tenis la viața lui. Ușor-ușor, am început să joc și eu puțin, și de atunci voiam să merg zilnic la antrenamente. Ce m-a atras cel mai mult la acest sport - și încă mă atrag! - sunt competitivitatea și faima.

- Ce înseamnă pentru tine ca, la numai 18 ani, să devii campion al României de seniori?
- Înseamnă foarte mult pentru mine acest titlu. Sunt mândru de mine pentru ce am făcut în ultima săptămână. Sincer, înainte de turneu nu aveam așteptări prea mari de la mine. Am zis să o iau meci cu meci și să vedem ce iese.

- Meciul care ți-a adus titlul de campion al României la categoria seniorilor, finala Campionatului Național, l-ai disputat contra unui alt constănțean, Ștefan Paloși, antrenorul amândurora fiind Andrei Pavel. Te-a ajutat în obținerea victoriei faptul că îi știai bine stilul de joc lui Ștefan?   
- După părerea mea, a fost greu pentru amândoi să jucăm unul împotriva celuilalt, deoarece ne-am antrenat zilnic, luni întregi, și ne cunoaștem foarte bine. Plus că avem și același antrenor.

- Cât de important e să fii pregătit de un nume atât de important în tenisul românesc, Andrei Pavel, care e și constănțean pe deasupra? 
- Să îl avem ca antrenor pe Andrei Pavel este o experiență incredibilă, are experiența de fost jucător și cunoaște foarte bine tenisul. Simt că ne poate duce la nivelul la care vrem să fim.


- Vei participa la turneul de juniori de la Roland Garros. Ce așteptări ai de la această prestigioasă competiție?
- Mi-am propus pentru Roland Garros cel puțin optimi de finală. Dar, desigur, nu trebuie să pun presiune pe mine, știu că, dacă fac tot ce trebuie și intru pe teren fără așteptări și joc relaxat, se pot întâmpla numai lucruri bune.


- Ai vizitat multe țări până acum, prin prisma participării la turnee de peste hotare. Care sunt statul și orașul care te-au impresionat cel mai mult? 
-Anul acesta, am participat la Australian Open și mi-a plăcut foarte mult acolo. Am vizitat și orașul Melbourne și este superb acolo. O experiență incredibilă.

- Care a fost cea mai importantă victorie a ta de până acum din tenis? Dar eșecul care te-a făcut să suferi cel mai mult?
- Cea mai importantă victorie aș spune că a fost cea cu Jianu de la Naționale. Cea mai dureroasă înfrângere a fost într-o finală în Kazahstan, când, după ce am condus tot meciul, am pierdut cu 7-6 în decisiv.

- Cine este idolul tău din tenis și ce admiri cel mai mult la el?
- Idolul meu este Rafael Nadal. De mic mă uitam la toate meciurile lui și îmi plăcea foarte mult. Ce admir cel mai mult la el este seriozitatea și munca pe care o depune. Luptă pentru fiecare punct și joacă incredibil.

- Știu că timpul liber îți este drămuit, dar, atunci când te poți rupe puțin de antrenamente, meciuri și școală, ce îți place să faci? Cum te relaxezi, care sunt hobby-urile tale și ce alte sporturi în afară de tenis îți mai plac?
- În timpul meu liber îmi place să ies în oraș cu prietenii, să ascult muzică, îmi place să joc baschet, biliard, fotbal și tenis de masă.

- Care e visul tău cel mai îndrăzneț în tenis, obiectivul pe care speri să-l atingi peste ani?
- Visul meu este să ajung top 20 ATP și sper să-mi ating obiectivul.

Citește și:

Sebastian Gima, din Constanța, campion la seniori la doar 18 ani

Constănțeanul Sebastian Gima, succes important înainte de Roland Garros

Australian Open, cu tenismenul constănțean Sebastian Gima pe tabloul principal

Tenismenul Sebastian Gima, din Constanţa, a devenit dublu campion național la Under-18

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis Meciul din Cupa Davis România - Taiwan se joacă la Tenis Club Idu din Mamaia

08 Sep 2023 1279

Tenis Sebastian Gima a câștigat primul său turneu la profesioniști și e aproape de top 500 ATP

18 Oct 2022 1658

Jucătorul constănțean de tenis Sebastian Gima, salt de peste 100 de locuri în clasamentul ATP, după turneul din Tunisia

19 Jan 2022 2181

Tenis Constănțenii Ștefan Paloși și Sebastian Gima, campioni naționali în concursul pe echipe (documente)

09 Oct 2021 2738

Federația Română de Tenis, raport pe anii 2019 și 2020. Referiri și la Constanța

18 Sep 2021 2143

Constănțeanul Ștefan Paloși a câștigat primul său turneu ITF Pro. Învingător la Vitality Open Tour! (galerie foto)

17 Aug 2021 2793

Sebastian Gima, din Constanța, campion la seniori la doar 18 ani

27 Sep 2020 3034

Tenis Finală constănțeană între elevii lui Andrei Pavel!

26 Sep 2020 2292

Constănțeanul Sebastian Gima, succes important înainte de Roland Garros

24 Sep 2020 2566

Australian Open, cu tenismenul constănțean Sebastian Gima pe tabloul principal

17 Dec 2019 2636

Tenismenul Sebastian Gima, din Constanţa, a devenit dublu campion național la Under-18

06 May 2019 2770