Interviu

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

Pe 23 martie, pe terenul în suprafaţă de 1,2 hectare din faţa Corpului B al Universităţii „Ovidius“ Constanţa vor fi plantaţi 200 de copaci. Echipa „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa, împreună cu sponsori inimoşi şi cu mulţi voluntari, îşi dau mâna pentru oraş, speranţa şi natură. De asemenea, copacii vor beneficia de sistem de irigare automatizat realizat de Gabriel Angelescu. 
 
Copacii provin din pepiniere autorizate, au înălţimea de 2-4 metri, tulpina de min. 10 cm diametru, coroana formată şi vor veni cu rădăcina cu balot de pământ. Peste un hectar de teren va fi casă bună pentru 116 tei, 12 cedri, 20 de mesteceni, 32 de prunus pisardi şi 20 de thuya, conform proiectului realizat de arhitectul peisagist Mircea Ştefan Pamfil, care a vorbit la Interviu live, împreună cu iniţiatorul proiectului, Cătălin Filişan, despre evenimentul din 23 martie.

Discuţia poate fi urmărită aici: 
 


Asociaţia „Constanţa Restart“, Universitatea „Ovidius“ şi sute de voluntari îşi dau mâna pentru oraş, pe 23 martie, de la ora 10.00, în cadrul celui mai mare proiect de plantare din acest an. Vor fi plantaţi 200 de copaci.
 
Iniţiatorul proiectului, avocatul Cătălin Filişan, a fost la Interviu live, context în care a vorbit despre impactul acţiunii: „Proiectul este unul spectaculos atât prin anvergura lui, cât şi prin rezultatul lui. Pe 23 martie, vom prezenta exact ce vom face acolo”.
 
Filişan a povestit că acest proiect de restart în ceea ce priveşte implicarea societăţii civile constănţene în îmbunătăţirea spaţiului verde din municipiu s-a născut în urmă cu doi ani. 2018 a reprezentat un moment important, an în care a înfiinţat Asociaţia „Constanţa Restart”.
 
Filişan recunoaşte că plantarea din 23 martie nu ar fi fost posibilă fără echipa pe care a reuşit să o adune în jurul său: „Am alături o echipă de oameni foarte serioşi, cu care am reuşit să punem la punct în detaliu această acţiune. Acum această acţiune depinde şi de voluntari, pe care îi aşteptăm să vină în număr cât mai mare, în data de 23 martie, la ora 10, în faţa Facultăţii de Medicină din Campusul Universităţii „Ovidius“. Va exista o instruire a voluntarilor între 10 şi 10.30 cu privire la metoda de plantare a copacilor şi cu această ocazie vom prezenta şi în ce constă acest proiect de plantare. Rog toţi voluntarii să fie receptivi la sugestiile organizatorilor, pentru că este necesar să respectăm exact metoda de plantare. Cu alte cuvinte, o plantare corectă asigură pomului succesul de a trăi în locul respective. Dacă vor fi şi pierderi, vom reveni şi îi vom înlocui în etapa a doua a proiectului”, a explicat Filişan.
 
Cei care vor să participe la evenimentul din 23 martie trebuie să vină pregătiţi cu încălţăminte solidă, cu o găleată, o sapă sau o cazma. Arhitectul peisagist Mircea Ştefan Pamfil a explicat la rândul său că toţi copacii care vor fi plantaţi au fost aleşi cu grijă din pepinierele Romsilva şi sunt perfect aclimatizaţi. După plantare, copacii vor beneficia şi de un sistem de irigare propriu.
 
Cea de-a doua etapă a proiectului va consta în amenajarea aleilor şi eventuala dotare cu mobilier urban, responsabilitate care va reveni partenerilor, respectiv celor de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, în calitate de deţinător al terenului.
 
Următorul megaproiect al Asociaţiei „Constanţa Restart” va avea loc în toamna acestui an.
 
Citeşte şi: 
 
E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)
 
Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci
 
Proiectul „Trees need people - Constanţa Restart“ capătă amploare Zeci de elevi, studenţi şi profesorii lor, voluntari la marea plantare
 
Vino şi tu! „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

Sub sloganul „Fapte, nu vorbe“, în luna martie, Asociaţia „Constanţa Restart“ şi UOC vă aşteaptă la o nouă acţiune de plantare

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT UPDATE. Asociația Constanța Restart și Universitatea Ovidius Constanța pun astăzi bazele Ovidius Park (galerie foto+video)

23 Mar 2019 1458

E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)

11 Mar 2019 3770

Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci

04 Mar 2019 2216

Proiectul „Trees need people - Constanţa Restart“ capătă amploare Zeci de elevi, studenţi şi profesorii lor, voluntari la marea plantare

25 Feb 2019 1259

Vino şi tu! „Constanța Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

18 Feb 2019 1547

Sub sloganul „Fapte, nu vorbe“, în luna martie, Asociaţia „Constanţa Restart“ şi UOC vă aşteaptă la o nouă acţiune de plantare

13 Feb 2019 1253

Cătălin Filişan, Constanţa Restart - „Pentru anul 2019 pregătim un maraton de muncă şi proiecte!“

07 Jan 2019 958

Județul Vâlcea. 100 de stejari plantați pentru marcarea Centenarului Marii Uniri (galerie foto)

20 Nov 2018 319

De Ziua Dobrogei, mai mulți copaci au fost plantați la granița dintre județele Constanța și Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 990

Verde Urban, acţiune de ecologizare în Tomis Nord din municipiul Constanţa

11 Nov 2018 380

Primăria Municipiului Constanța demareză plantările de toamnă

18 Oct 2018 726

100 de copaci vor fi plantaţi în parcul Tăbăcărie din Constanţa! Cine se ocupă

04 Oct 2018 3877

Se amenajează un mini-parc la Pavilionul Expoziţional. 155 de tei, platani şi stejari roşii vor fi plantaţi în această toamnă (document)

04 Sep 2018 2593

LIVE, de la eveniment! Continuă acțiunea de montare a tutorilor și de îngrijire a copacilor, în Parcul din Tomis II (galerie foto-video)

30 Jun 2018 1291

Iubim pământul, iubim natura, iubim viaţa Zeci de persoane au participat la acţiunea Primăriei Cumpăna de plantare a 10.000 de puieţi (galerie foto)

23 Apr 2018 1018