„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

Pe 23 martie, pe terenul în suprafaţă de 1,2 hectare din faţa Corpului B al Universităţii „Ovidius“ Constanţa vor fi plantaţi 200 de copaci. Echipa „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa, împreună cu sponsori inimoşi şi cu mulţi voluntari, îşi dau mâna pentru oraş, speranţa şi natură. De asemenea, copacii vor beneficia de sistem de irigare automatizat realizat de Gabriel Angelescu. 
 
Copacii provin din pepiniere autorizate, au înălţimea de 2-4 metri, tulpina de min. 10 cm diametru, coroana formată şi vor veni cu rădăcina cu balot de pământ. Peste un hectar de teren va fi casă bună pentru 116 tei, 12 cedri, 20 de mesteceni, 32 de prunus pisardi şi 20 de thuya, conform proiectului realizat de arhitectul peisagist Mircea Ştefan Pamfil, care a vorbit la Interviu live, împreună cu iniţiatorul proiectului, Cătălin Filişan, despre evenimentul din 23 martie.

Discuţia poate fi urmărită aici: 
 


Asociaţia „Constanţa Restart“, Universitatea „Ovidius“ şi sute de voluntari îşi dau mâna pentru oraş, pe 23 martie, de la ora 10.00, în cadrul celui mai mare proiect de plantare din acest an. Vor fi plantaţi 200 de copaci.
 
Iniţiatorul proiectului, avocatul Cătălin Filişan, a fost la Interviu live, context în care a vorbit despre impactul acţiunii: „Proiectul este unul spectaculos atât prin anvergura lui, cât şi prin rezultatul lui. Pe 23 martie, vom prezenta exact ce vom face acolo”.
 
Filişan a povestit că acest proiect de restart în ceea ce priveşte implicarea societăţii civile constănţene în îmbunătăţirea spaţiului verde din municipiu s-a născut în urmă cu doi ani. 2018 a reprezentat un moment important, an în care a înfiinţat Asociaţia „Constanţa Restart”.
 
Filişan recunoaşte că plantarea din 23 martie nu ar fi fost posibilă fără echipa pe care a reuşit să o adune în jurul său: „Am alături o echipă de oameni foarte serioşi, cu care am reuşit să punem la punct în detaliu această acţiune. Acum această acţiune depinde şi de voluntari, pe care îi aşteptăm să vină în număr cât mai mare, în data de 23 martie, la ora 10, în faţa Facultăţii de Medicină din Campusul Universităţii „Ovidius“. Va exista o instruire a voluntarilor între 10 şi 10.30 cu privire la metoda de plantare a copacilor şi cu această ocazie vom prezenta şi în ce constă acest proiect de plantare. Rog toţi voluntarii să fie receptivi la sugestiile organizatorilor, pentru că este necesar să respectăm exact metoda de plantare. Cu alte cuvinte, o plantare corectă asigură pomului succesul de a trăi în locul respective. Dacă vor fi şi pierderi, vom reveni şi îi vom înlocui în etapa a doua a proiectului”, a explicat Filişan.
 

Cei care vor să participe la evenimentul din 23 martie trebuie să vină pregătiţi cu încălţăminte solidă, cu o găleată, o sapă sau o cazma. Arhitectul peisagist Mircea Ştefan Pamfil a explicat la rândul său că toţi copacii care vor fi plantaţi au fost aleşi cu grijă din pepinierele Romsilva şi sunt perfect aclimatizaţi. După plantare, copacii vor beneficia şi de un sistem de irigare propriu.
 
Cea de-a doua etapă a proiectului va consta în amenajarea aleilor şi eventuala dotare cu mobilier urban, responsabilitate care va reveni partenerilor, respectiv celor de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, în calitate de deţinător al terenului.

 
Următorul megaproiect al Asociaţiei „Constanţa Restart” va avea loc în toamna acestui an.
 
Citeşte şi: 
 
E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)
 
Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci
 
Proiectul „Trees need people - Constanţa Restart“ capătă amploare Zeci de elevi, studenţi şi profesorii lor, voluntari la marea plantare
 
Vino şi tu! „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

Sub sloganul „Fapte, nu vorbe“, în luna martie, Asociaţia „Constanţa Restart“ şi UOC vă aşteaptă la o nouă acţiune de plantare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Peste 16.000 arbori și arbuști, plantați în pădurea urbană de pe bulevardul Aurel Vlaicu

18 Mar 2024 570

O nouă pădure urbană la Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu

14 Mar 2024 684

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523

Primăria Constanța Constănțenii, invitați să planteze o nouă pădure urbană în orașul lor

27 Feb 2024 751

Municipiul Mangalia a băgat în insolvență a Preponderent SRL! Firma deține trei hectare în pădurea Comorova

16 Feb 2024 1023

Știri Constanța Cum arată parcul de la Marvimex la aproape un an de la plantare (FOTO+VIDEO)

30 Jan 2024 2156

Tinerii liberali constănțeni i-au avut invitați la ,,Cafeneaua Liberală" pe deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

05 Dec 2023 765

Mii de crizanteme plantate zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța

24 Oct 2023 897

Primăria Constanța a trecut la plantarea florilor în oraș. 5000 de crizanteme sunt pregătite în acest sens

19 Oct 2023 991

Primăria Mangalia solicită insolvența firmei Preponderent SRL, ce deține trei hectare din pădurea Comorova!

11 Oct 2023 1044

Serviciul de Probațiune Constanța, parteneriat cu Primăria Comunei Cumpăna. Peste 100 de persoane au efectuat muncă în folosul comunității

21 Jul 2023 1176

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 9118

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 1400

Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna marchează “Săptămâna verde”! Mariana Gâju s-a alăturat demersului

28 Mar 2023 1000

Sute de arbori vor fi plantați în această săptămână la Constanța! Iată zonele

22 Feb 2023 1335