O tânără din Constanța face carieră în relații publice în Dubai

Încă o constănţeancă izbuteşte să-şi îndeplinească visul şi colindă lumea, fapt ce nu poate decât să ne bucure. Elena Arău a urmat Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța şi a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti. În prezent, este stabilită în Emiratele Arabe Unite, mai exact în Dubai, unde își desfășoară activitatea în domeniul relațiilor publice.

În urmă cu ceva timp, ai practicat o meserie râvnită de numeroase fete, cea de stewardesă. Care a fost ritmul şi cum a decurs această experienţă?

Este o experienţă multiculturală în primul rând şi un stil de viaţă inedit, pe care l-aş recomanda oricărei tinere la început de drum, pentru câţiva ani. Văzând lumea şi întâlnind atât de mulţi oameni noi în fiecare zi m-au îmbogăţit sufleteşte şi m-au făcut să înţeleg mai bine cum funcţionează şi prin ce se caracterizează marile culturi ale lumii.

În prezent, la numai 26 de ani, te ocupi de relaţiile publice la Matrix Public Relations. Care este domeniul de activitate al acestei firme şi ce îndatoriri îţi revin?

Matrix PR este o agenţie de relaţii publice, recunoscută în Dubai. Clienţii noştri sunt foarte variaţi din punct de vedere al domeniului de activitate, de la instituţii financiar-bancare sau entităţi publice, la produse cosmetice şi nume cu rezonanţă în domeniul modei. Aria mea de expertiză este PR-ul de consum, specializat pe Beauty şi Fashion. Administrez reţelele de socializare şi asigur suportul creativ al diverselor conturi pe care le gestionez, în scopul de a genera cât mai multă atenţie mediatică şi incluziune editorială.

Care au fost primele diferenţe pe care le-ai resimţit odată cu stabilirea ta în Dubai?

Sunt foarte multe diferenţe, cele mai semnificative de ordin cultural, de exemplu rugăciunea pe care o practică la ore fixe ale zilei, indiferent de situaţie sau de locul în care se află, porturile lor tradiţionale, regulile foarte stricte după care îşi ghidează viaţă sau vestimentaţia femeilor, care sunt îmbrăcate până în dinţi (la propriu) la piscină. Clima este şi ea foarte diferită, verile fiind mult mai calde decât la noi, de-a dreptul toride, iar furtunile de nisip sunt foarte des întâlnite, în special în sezonul rece.

Ce obiceiuri, produse şi stări din România îţi lipsesc cel mai mult şi îţi trezesc dorul de casă?

Ar fi o listă întreagă. Cel mai mult îmi lipseşte spiritul Crăciunului, care, în Dubai, nu este o sărbătoare oficială, ca urmare, sunt foarte puţine locuri în care găseşti un brad împodobit, vitrine cu ornamente specifice sfintei sărbători sau sarmale. Mă bucur însă că am şi aici marea lângă mine, fapt ce îmi aminteşte de casă. Bineînţeles că îmi lipseşte familia, îmi lipsesc prietenii din România, însă cred că acestea sunt nişte sentimente care vin odată cu maturizarea. Fără sacrificii nu se poate realiza nimic şi, din fericire, tehnologia zilelor autohtone mă ajută să fiu la curent cu tot ce se întâmplă acasă.

Ce le recomanzi tinerilor care vor să emigreze?

Le recomand să plece înarmaţi cu un plan bun (sau chiar mai multe), răbdare, o atitudine pozitivă şi să fie perfect conştienţi de ceea ce-şi doresc de la viaţă. Restul vine de la sine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța anunță reluarea furnizării agentului termic pentru consumatorii afectați din cauza avariei

23 Apr 2024 121

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 193

Știri Constanța Activități preventive ale polițiștilor în grădinițe, școli și licee

23 Apr 2024 124

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 249

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 302

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 268

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 318

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 166

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 348

Karelly Wash SRL va modifica blocul de patru etaje, edificat pe locul unei spălătorii de pe strada Baba Novac din Constanța

23 Apr 2024 343

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 413

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 280

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 272

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 390

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 398