O tânăra din Constanţa va machia vedetele de la Premiile Oscar

Alice Goidea a fost, pe rând, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, cursantă a Şcolii de Arte şi studentă a Universităţii „Ovidius“, mai exact la Facultatea de Farmacie. Astăzi, însă, îi ascultăm  povestea bogată în reuşite în domeniul beauty - make-up. Una dintre cele mai recente este participarea să la evenimentul din cadrul Academy Awards, unde va face o demonstraţie de machiaj. Alice şi-a îmbunătăţit constant aptitudinile şi tehnicile la academii de renume din Paris, Barcelona şi Bucureşti.

Cum ai descrie primii tăi paşi în lumea make-up-ului?

Foarte frumoşi, plini de emoţii… i-am parcurs sub îndrumarea uneia dintre cele mai talentate artiste de la noi din ţară, Anca Rădulescu, de la care am avut foarte multe de învăţat şi încă mai am. Apoi, am continuat în Paris, la Academia MAKE-UP FOR EVER. O altă persoană foarte dragă mie de la care am învăţat foarte multe despre secretele machiajului este Maria Lihacheva. Una din cele mai interesante experienţe am avut-o alături de Şcoală StickArtStudio din Barcelona, unde mi-am eliberat imaginaţia şi am început să mă conturez într-un stil propriu.

Care este povestea înscrierii tale la castingul artiştilor ce vor machia celebrităţile la Premiile Oscar?

Pe dată de 21 februarie, particip la un eveniment din cadrul Academy Awards anterior decernărilor, unde vor fi invitate 130 de vedete: producători, regizori, actori aflaţi pe lista nominalizaţilor din acest an. În cadrul evenimentului, voi avea un model şi voi face o demonstraţie de machiaj înainte că vedetele să sosească, apoi le voi invită la un machiaj şi le voi face cadou prima mea carte de make-up. Este o mare onoare să iau parte la acest show minunat unde îmi voi face remarcată muncă şi pasiunea.

Pe care dintre actorii tăi preferaţi ai dori să îi întâlneşti în mod special? 


Fiecare artist nominalizat este special şi m-aş bucură mult să am şansă să îi cunosc, fie că sunt actori, regizori sau mai ales din echipa de make-up. Printre artiştii preferaţi se numără Marion Cotillard, Felicity Jones sau Eddie Redmayne. Din echipa de make-up, sper să am şansă să îl cunosc pe Bill Corso.

Ce vedetă din România ţi-ai dori să machiezi ?

Mi-ar face plăcere să o machiez pe Andreea Raicu sau pe Dana Rogoz.

Care sunt artiştii make-up pe care îi urmăreşti şi cărora le studiezi tehnicile?

Am o lista extrem de lungă, dar mă voi limita la câteva nume: Anna Cartes Arias, Alex Box, Pat McGrath.

Care sunt cele mai frecvente gafe pe care le observi la amatorii ce cochetează cu make-up-ul?

Nu sunt în măsură să judec eu ceva atât de artistic. Fiecare make-up artist are stilul lui, este un domeniu în care zilnic ai ceva nou de învăţat. Pe cei ce intră acum în acest domeniu îi invit să fie curioşi, să se joace, să experimenteze cât mai mult şi să înveţe din greşeli.

Vrei să transformi această activitate într-o carieră sau îţi doreşti să profesezi că farmacista?

Momentan, este domeniul în care lucrez cel mai mult şi în care îmi pun tot sufletul, dar nu putem şti niciodată ce surprize ne rezervă viitorul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.