„Ziua în care vei fi responsabil şi nu vei mai găsi scuze este ziua startului care te va purta spre succes“ (galerie foto)

Raluca Balaban este promotoarea unei vieţi sănătoase, demarând în acest sens mai multe campanii la care au participat şi vedete din România. Absolventă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, ea a fost, pe rând, campioană la gimnastică artistică şi aerobică, iar în prezent este instructor de fitness într-unul dintre cele mai bune cluburi de specialitate din capitală.

În ce a constat proiectul „Fitness Mix“ şi ce a însemnat pentru tine această campanie?

„Fitness mix“ a însemnat pentru mine un proiect de suflet, a fost o combinaţie explozivă de muzică, voie bună şi fitness. Proiectul a fost susţinut de Omnivit Activ şi PRO Fm, care au încurajat un stil de viaţă sănătos prin practicarea regulată de exerciţii fizice. Producători au fost Radu F. Constantinescu şi Cabral Ibacka, doi oameni minunaţi, cu suflet frumos, cărora le mulţumesc pentru momentele extraordinare petrecute alături de ei. Am ţinut ore delicioase de antrenament în fiecare joi, vineri şi sâmbătă, pe plaja Aruba din Costineşti în faţa a peste 1.000 de oameni, cot la cot cu vedetele Cabral Ibacka, Dorian Popa şi Dj Stalin (Radu F. Constantinescu). Este puţin spus ce am simţit şi cât de mult am rezonat alături de toată echipa „Fitness Mix“ şi de toţi ceilalţi participanţi. Este minunat şi copleşitor să faci ceea ce-ţi place, oamenii să te admire, să te aprecieze, şi să-ţi mulţumească pentru ajutor. Au fost momente unice în viaţa mea care m-au făcut să mă redescopăr, să prind încrederea necesară că pot ajunge la un nivel şi mai înalt.

Care au fost cursurile suplimentare care ţi-au dat calificarea de a deveni instructor de fitness şi aerobic la Atmosphere Wellness Club şi Premier Palace Hotel&Spa?

În urma absolvirii Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, am primit un certificat de calificare profesională - instructor sportiv, după care am avut ocazia să mă perfecţionez în cadrul clubului Pescariu Sport&Spa, Bucureşti, unde am obţinut diplomele The Water World & Pilates, pe baza cărora am început activitatea la Atmosphere Wellness Club Constanţa. De când activez în acest domeniu am încercat să fiu la curent cu toate noutăţile, drept pentru care am participat la foarte multe convenţii, atât în ţară, cât şi în afară.

Cât timp şi cum s-a desfăşurat colaborarea ta cu Digi Sport?

Colaborarea mea cu Digi Sport a început încă din perioada de când lucram la Atmosphere Wellness Club. Ei filmau emisiuni de sezon la mare şi la munte şi ori de câte ori ajungea echipa de filmări la Constanţa nu ezitau să mă contacteze. De aproximativ un an şi jumătate, de când m-am mutat în Bucureşti şi am început activitatea de instructor fitness şi aerobic la Premier Palace Hotel&Spa, colaborarea mea cu Digi Sport în cadrul emisiunii „Gimnastica de dimineaţă“ a devenit mai stabilă, am fost luată în echipa lor şi, de un an, încercăm să înviorăm dimineţile telespectatorilor. Mă puteţi urmări alături de colegele mele timp de 15 minute la orele 6:45, 7:45, 8:45, 9:45, pe Digi Sport 1, să începem ziua într-un mod sănătos.

Este Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ o sursă de sportivi şi antrenori capabili să ne dea motive de mândrie pe plan naţional?

Liceul cu program sportiv a fost şi va rămâne o sursă de talente şi de valori. De pe băncile acestei şcoli au ieşit foarte mulţi sportivi şi antrenori de succes pe plan naţional şi internaţional. Este un climat care permite dezvoltarea sportului de înaltă performanţă. Acest liceu a pus temelia educaţiei pentru sportivi ca: Daniela Sofronie, Cătălina Ponor, Simona Halep, Elisabeta Samara, Horia Tecău, Cristina Bujin, Georgian Balaban, Ramona Bunescu, Georgiana Iatcov, Codruţa Mincu, Teodora Nasta, Ionela Seitan şi mulţi alţi campioni constănţeni şi nu în ultimul rând ţin să le mulţumesc celor două antrenoare Mirela Szemerjai (gimnastică artistică) şi Cristiana Spânu (gimnastică aerobică), pentru contribuţia adusă carierei mele.

Întrucât multiplele tale reuşite pe plan sportiv necesită o abordare cronologică strictă, vorbeşte-ne despre premiile obţinute în perioada 2002-2005 la gimnastică aerobică şi artistică.

Am început să practic sport de performanţă de la vârsta de patru ani, şi anume gimnastica artistică, timp de zece ani, unde am avut numeroase titluri la campionatele şcolare şi naţionale din anul 1999 până în anul 2003 - Locul I cu echipa şi individual. La vârsta de 13 ani, m-am decis să închei acest sport, deoarece îmi doream foarte mult să intru în ramura gimnasticii aerobice, unde, după o lună, am avut primul meu concurs la proba trio, apoi, după un an, am fost componentă a lotului naţional de juniori, unde am fost campioană naţională şi europeană la proba trio şi ansamblu, în anul 2005. Am practicat acest sport timp de şapte ani. Tot în anul 2005, am primit diplomă de merit pentru rezultatele obţinute în activitatea sportivă din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Am avut şi onorea să mă alătur lotului naţional de seniori făcând parte din trupa AEROS.

În încheiere, cum îi încurajezi pe cititorii noştri să renunţe la scuze şi să pornească îndată către o sală de sport?

„Ziua în care vei fi responsabil şi nu vei mai găsi scuze este ziua startului care te va purta spre succes“. Suntem obişnuiţi să privim sportul ca pe o corvoadă care ne fură din orele preţioase de zăcut la televizor şi de ronţăit diverse. Dar sportul e mult mai mult de atât, este sănătate curată. Nu ai nicio scuză, trebuie să-ţi faci timp şi pentru tine pentru sănătatea ta. Nu e nevoie să petreci ore întregi la sală, doar 30 de minute de câteva ori pe săptămână. Dacă tot nu ai timp să ajungi la sală, ai alte opţiuni: de ce să nu alergi în parc sau să faci acasă exerciţii doar cu greutatea corpului, găseşti sute de astfel de exerciţii dacă te documentezi puţin pe Internet. Trebuie să ne obişnuim cu un stil de viaţă sănătos, iar beneficiile sunt multe: ne eliberează de stresul acumulat pe tot parcursul zilei, ne energizează, ne oferă un echilibru mai bun, rezistenţă mai mare la efort, masă musculară, creşte densitatea oaselor şi, nu în ultimul rând, ne ajută să arătăm mult mai bine.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.