ZIUA LIVE. 75 de ani de „Zări Alb Astre“, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța

  • Instituție de învățământ de elită a Constanței, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a organizat cu profesionalism, pe 6 iunie 2022, lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“.
  • Lansarea noului număr al revistei, apărut sub sloganul #mereuSerieNouă, a fost coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, iar noua serie are în spate o echipă redacțională formată din zeci de elevi mirciști, condusă de Dima Nancu, redactorul-șef.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 14.00, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, a vorbit pe larg despre lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“, publicația care, de 75 de ani, găzduiește cu generozitate, în paginile sale, sufletul mircist al fiecărei generații pregătite aici.
 
Instituție de învățământ de elită a Constanței, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a organizat cu profesionalism, pe 6 iunie 2022, lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“.
 
Lansarea noului număr al revistei, apărut sub sloganul #mereuSerieNouă, a fost coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, iar noua serie are în spate o echipă redacțională formată din zeci de elevi mirciști, condusă de Dima Nancu, redactorul-șef.
 
„O școală nu este doar un loc de învățare a formulelor științifice, de alfabetizare, ci este și un loc de culturalizare. Scrisul, fie dedicate științelor, fie dedicat culturii beletristice, este o preocupare care dintotdeauna a animat oamenii școlii și discipolii lor“, a explicat prof. dr. Vasile Nicoară.
 
În cadrul emisiunii, directorul a vorbit și despre numele ales pentru revista liceului:
 
„Bănuiesc că i-au zis  Zări Alb Astre din două-trei motive. O dată că de la Liceul Mircea, pe lângă Zorile, în perspectivă, zările sunt foarte albastre mult timp. Apoi, pentru că imnul liceului, care la vremea respectivă era intonat la festivități, are și leitmotivul «zburați spre alte zări abastre»“.
 
De asemenea, în cadrul emisiunii, directorul a vorbit inclusiv despre clubul de lectură organizat la nivelul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța.
 
„Este impresionant cum de la o duminică la alta, un număr de 30-40 de elevi, prin voința și pasiunea lor, citesc, devorează romanul și participă la dezbatere. În aceste reuniuni de lectură și analiză se dezvoltă două capacități fundamnetale ale omului de cultură: analiza și sinteza“, spune directorul.
 
Întreaga emisiune cu prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța, poate fi urmărită aici:
 

 
 
 
 
Citește și
LIVE VIDEO-TEXT
Revista „Zări Alb Astre“, la ceas aniversar. 75 de ani de viață publicistică (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profesorul universitar Wladimir-Georges Boskoff, conferințe inedite la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța

22 Sep 2022 576

ZIUA LIVE. Revista Zări Alb Astre și sufletul mircist al fiecărei generații. Munca din spatele premiilor și distincțiilor

15 Sep 2022 662

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

13 Sep 2022 782

In memoriam Mircea Țuglea. „Cel mai mare păcat al rațiunii este de a se crede doar pe sine valabilă“

19 Aug 2022 953

Mesaj important al directorului Colegiului Mircea cel Bătrân legat de examenul pentru clasa a V-a

09 Jun 2022 1369

Performanță și artă în limba germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

08 Jun 2022 700

ZIUA LIVE. Directorul Colegiului Mircea cel Bătrân, despre cum a apărut revista „Zări Alb Astre“, sufletul mircist al fiecărei generații

08 Jun 2022 844

Mobilitate Erasmus+ la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO)

28 May 2022 1094

Premii pentru elevii CNMB la Concursul Internaţional de Creaţie “Marco e Alberto Ippolito”, ediţia XX

17 May 2022 939

LIVE VIDEO-TEXT Nicolae al României, prezent la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

10 May 2022 2077

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” la a XX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito”

09 May 2022 717

Olimpiada Națională de Matematică Oraș gazdă al competiției naționale, Constanța a avut nouă reprezentanți printre micii matematicieni ajunși în top

21 Apr 2022 1272

Rezultate impresionante obținute la Olimpiada Națională de Fizică de elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

16 Apr 2022 1381

Profesori de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanța, la un curs de formare în Catania, Italia

11 Apr 2022 1390

CNMB Asociația Europeană a Profesorilor a emis o moțiune de solidaritate cu profesorii și elevii din Ucraina, expuși agresiunii militare

29 Mar 2022 891