ZIUA LIVE. 75 de ani de „Zări Alb Astre“, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța

  • Instituție de învățământ de elită a Constanței, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a organizat cu profesionalism, pe 6 iunie 2022, lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“.
  • Lansarea noului număr al revistei, apărut sub sloganul #mereuSerieNouă, a fost coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, iar noua serie are în spate o echipă redacțională formată din zeci de elevi mirciști, condusă de Dima Nancu, redactorul-șef.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 14.00, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, a vorbit pe larg despre lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“, publicația care, de 75 de ani, găzduiește cu generozitate, în paginile sale, sufletul mircist al fiecărei generații pregătite aici.
 
Instituție de învățământ de elită a Constanței, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a organizat cu profesionalism, pe 6 iunie 2022, lansarea seriei noi a revistei „Zări Alb Astre“.
 
Lansarea noului număr al revistei, apărut sub sloganul #mereuSerieNouă, a fost coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, iar noua serie are în spate o echipă redacțională formată din zeci de elevi mirciști, condusă de Dima Nancu, redactorul-șef.
 
„O școală nu este doar un loc de învățare a formulelor științifice, de alfabetizare, ci este și un loc de culturalizare. Scrisul, fie dedicate științelor, fie dedicat culturii beletristice, este o preocupare care dintotdeauna a animat oamenii școlii și discipolii lor“, a explicat prof. dr. Vasile Nicoară.
 
În cadrul emisiunii, directorul a vorbit și despre numele ales pentru revista liceului:
 
„Bănuiesc că i-au zis  Zări Alb Astre din două-trei motive. O dată că de la Liceul Mircea, pe lângă Zorile, în perspectivă, zările sunt foarte albastre mult timp. Apoi, pentru că imnul liceului, care la vremea respectivă era intonat la festivități, are și leitmotivul «zburați spre alte zări abastre»“.
 
De asemenea, în cadrul emisiunii, directorul a vorbit inclusiv despre clubul de lectură organizat la nivelul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța.
 
„Este impresionant cum de la o duminică la alta, un număr de 30-40 de elevi, prin voința și pasiunea lor, citesc, devorează romanul și participă la dezbatere. În aceste reuniuni de lectură și analiză se dezvoltă două capacități fundamnetale ale omului de cultură: analiza și sinteza“, spune directorul.

 
Întreaga emisiune cu prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța, poate fi urmărită aici:
 


 
 
 
 
Citește și
LIVE VIDEO-TEXT
Revista „Zări Alb Astre“, la ceas aniversar. 75 de ani de viață publicistică (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discursul lui Mihai Grecu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la vernisajul expoziției Dobrogea 145

29 Nov 2023 12100

#Dobrogea145 Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2023 1495

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța închiriază un spațiu comercial

03 Oct 2023 872

Festivitate de decernare a diplomelor atestatului de limbă germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

02 Oct 2023 1039

Performanță internațională a elevilor din Constanța! Iată pe ce loc s-au clasat elevii în competiția 2023 Summer International Design Competition Humans to Mars

30 Aug 2023 869

EDITORIAL Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a s-au încheiat. Media anilor de gimnaziu, neluată în calcul la admiterea în liceu

19 Jul 2023 1223

Eveniment la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanța Premierea elevilor care au participat la Concursul Internaţional de Creație „Marco e Alberto Ippolito” (FOTO+VIDEO)

14 Jun 2023 2241

Festivalul internațional de teatru și film „Aplauze”, organizat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

20 May 2023 1245

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013- „Chestionar de evaluare a nivelului de satisfacţie a elevilor“ de Prof. Lucian Oprea

19 May 2023 830

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța Care este programul Festivalului internațional de teatru și film “Aplauze”

19 May 2023 954

LIVE TEXT Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" Constanța ce au obținut premiul I la Concursul Internațional CanSat, despre calificarea la etapa internațională (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2023 1358

Echipa TOMIS 9 de la Colegiul "Mircea cel Bătrân", pe locul I la Concursul Național de microsateliți CanSat 2023 (FOTO)

15 May 2023 1101

Precizările Primăriei Constanța De ce a fost reziliat contractul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța

05 May 2023 1153

Elevi și profesori de la CNMB au mers în Germania, în ultima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus (FOTO)

03 Apr 2023 1217

LIVE TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2022 1668