ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

 
CSM Constanța este o instituție de drept public cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța.

CSM Constanța a pornit la drum cu 18 secții, în prezent are 20 funcționale și a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastică sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.

Clubul beneficiază de o finanțare importantă de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei.

Cea mai mare parte a banilor, 9.357.000 de lei, sunt pentru cheltuieli de funcționare, în timp ce restul sunt destinați proiectelor de dezvoltare.

Am vorbit la ZIUA LIVE despre CSM Constanța împreună cu Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal.


Încă de la început am dorit să clarificăm zvonurile care au circulat în rândul unei părți a opiniei publice locale, legate de modul în care invitatul nostru a ajuns la conducerea acestui club, dincolo de concursul pe care l-a susținut.

Andrei Talpeș pare conștient de faptul că este deja un personaj, dar spune că s-a pregătit temeinic în domeniul managementului sportiv: „Putea fi oricine, putea fi un mare sportiv. Dacă ești un bun sportiv nu înseamnă că ești și un foarte bun manager.

Pot apărea și persoane care pot contesta această numire. Nu-mi place să vorbesc despre mine, ci îmi place să vorbesc lucrurile pe care le fac.

 
Dacă nu mă simțeam pregătit nu acceptam această funcție. Nu e ușor deloc, este o muncă titanică. Mi-am asumat asta”, a spus Talpeș la ZIUA LIVE.

Și în privința concursului, directorul CSM Constanța spune că și-ar fi dorit să aibă contracandidați.  
 
„Nu am de unde să știu de ce nu au venit. Nu aveam nici o problemă să vină mai mulți. Oricine din România se putea înscrie la acest concurs”, a precizat Andrei Talpeș.
 
Talpeș a vorbit cu lacrimi în ochi la ZIUA LIVE despre legătura lui cu sportul.
 
„Legătura mea cu sportul a început de mic copil. Bunicul meu mă ducea la toate sporturile, el nu se mai află printre noi, din păcate. Mi-a spus o chestie care mi-a rămas: Tot timpul când joacă Constanța să ții cu Constanța! Mi-a rămas ca un crez”, a mărturisit Talpeș.

Numele Talpeș vinde încă foarte bine, dar nu numește directori…
 
Legătura cu familia Talpeș este un subiect despre care directorul CSM Constanța a acceptat să vorbească la ZIUA LIVE. 
 
„E familia mea, nu am cum să neg asta! Știu că tot ce am realizat am făcut-o însă muncind. Am făcut-o pas cu pas, am plecat de jos. Oricine vrea să vadă ce pot să fac, oricând e bine venit să vadă asta. Sunt căsătorit cu nepoata d-nului Talpeș, Raluca. Iar preluarea numelui soției, este chestiune de ordin personal, pe care nu vreau să o discut public”. 

A acceptat însă să discute despre bani. Nu cei personali, ci despre finațarea clublului cu aproximativ 2 milioane de euro de la bugetul local.
 
„Eu nu consider că 2 milioane de euro pentru sportul constănțean sunt mulți bani. Constanța era unul din marile orașe care nu aveau un Club Municipal. Acesta club poate crea cadrul necesar dezvoltării sportului. Iar misiunea mea este să aduc și bani în plus față de acest buget. Și avem deja primele sponsorizări. Unele contracte au clauze de confidențialitate, dar la un moment vom prezenta acești sponsori”, a explicat directorul CSM.

Finanțarea merge mână în mână cu performanța, așa că în continuare am abordat obiectivele de performanță ale CSM Constanța.
 
Printre acestea, Andrei Talpeș a enumerat dezvoltarea cât mai multor secții, atragerea de sponsorizări și cât mai mulți practicanți ai sportului.
 
Pentru asta este nevoie de promovarea sportului în comunitate, concept prins în strategia managerului clublului.

La mai bine de nouă luni de la începerea activității, l-am întrebat pe directorul CSM Constanța care ar fi bugetul optim al clubului pentru a face performanță. Andrei Talpeș consideră că un minim de 25 de milioane de lei ar putea asigura funcționarea tuturor secțiilor clublului la nivel competitiv, astfel încât să se bată de la egal la egal cu marile cluburi de la nivel national.

Până atunci, CSM Constanța va avea cel mai probabil parte de o rectificare bugetară în luna octombrie.

Pe viitor însă va fi nevoie de un buget cu multe zerouri, dacă Guvernul va aproba transferul bazelor sportive în curtea municipalității. Asta pentru că cea mai mare problemă cu care se confruntă astăzi sportul constănțean este lipsa infrastructurii.


 Interviul video poate fi urmărit aici:


 

Citește și:
 
ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1702

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1693

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 755

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1435

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3785

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 870

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 558

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 721

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1246

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1098

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 944

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1660