ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

  • Primarul Vergil Chițac și consilierii locali PNL, respectiv USR, au agreat găsirea soluțiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetățenilor din Zona Peninsulară
  • Acest demers presupune un termen de cel puțin 45 de zile, tocmai de aceea, aleșii de la USR au precizat că își vor continua demersul și vor cere convocarea unei ședințe extraordinare în cadrul căreia vor să propună suspendarea Regulamentului pentru cel puțin 6 luni
  • La ZIUA LIVE, discutăm marți, 23 noiembrie de la ora 14.00 despre argumentele rivernanilor, agenților economici și reprezentanților cultelor despre argumentele pro suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară, cu avocatul Mirela Doicescu și preotul Marius Moșteanu, paroh la Birerica Sfântul Nicolae Vechi din Constanța, ai cărui enoriași au semnat pentru modificarea HCLM nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa

Astăzi a avut loc o întâlnire între primar, aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali PNL și USR, în care au fost prezentate cerințele preluate de la cetățenii vizați de regulamentul de acces auto în Zona Peninsulară.

Teoretic, primarul Vergil Chițac și consilierii locali PNL, respectiv USR, au agreat găsirea soluțiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetățenilor din Zona Peninsulară.

Drept urmare, s-a stabilit un grup de lucru format din aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali, ce s-au întâlnit cu cetățenii din Peninsulă, în care se va analiza punctual fiecare problemă semnalată în vederea soluționării ei.

La finalul acestor întâlniri va rezulta un set de măsuri ce vor avea ca scop crearea unui echilibru între doleanțele cetățenilor și reglementările necesare realizării investițiilor din fonduri europene și de la bugetul local ce au ca obiectiv reabilitarea, protejarea și punerea în valoare a sitului istoric Zona Peninsulară Constanța.

Acest demers presupune un termen de cel puțin 45 de zile, tocmai de aceea, aleșii de la USR au precizat că își vor continua demersul și vor cere convocarea unei ședințe extraordinare în cadrul căreia vor să propună suspendarea Regulamentului pentru cel puțin 6 luni, potrivit viceprimarului Florin Cocargeanu.

La ZIUA LIVE, discutăm marți, 23 noiembrie de la ora 14.00 despre argumentele rivernanilor, agenților economici și reprezentanților cultelor despre argumentele pro suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară, cu avocatul Mirela Doicescu și preotul Marius Moșteanu, paroh la Birerica Sfântul Nicolae Vechi din Constanța, ai cărui enoriași au semnat pentru modificarea HCLM nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

Vă reamintim, potrivit Regulamentului care a intrat în vigoare pe 15 noiembrie, Peninsula Constanţa a fost separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.

În aceste condiții, accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se face exclusiv în baza unui permis.
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Adela Borcănea, de la Atemi Karate Constanța „Dedic victoria bunicii mele, care n-a apucat să mă vadă campioană mondială“

29 Jan 2022 1481

ZIUA LIVE. „Suntem într-un plin război cognitiv, informațional. Războiul acela clasic nu cred că îl vom mai avea"

28 Jan 2022 742

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa - „În 2022 vom avea alegeri parțiale în trei localități din județul Constanța"

26 Jan 2022 1204

Alexandru Rafila „Vârful valului 5 va fi probabil în perioada 10-15 februarie”

25 Jan 2022 662

ZIUA LIVE. Provocările anului 2022 pentru județul Constanța - Valul 5 al pandemiei, criză energetică, alegeri parțiale și UAT-uri cu probleme financiare!

24 Jan 2022 686

ZIUA LIVE „Vibrații Înalte“. Arta meditației în viața de zi cu zi

24 Jan 2022 553

ZIUA LIVE „Meditația ca stil de viață“ – interviu cu Mihai Checheriță, despre puterea de a manifesta orice dorință

23 Jan 2022 569

ZIUA-n amiaza mare. Directorul Complexului Muzeal, Adrian Bîlbă Acvariul din Constanța va avea și pinguini

21 Jan 2022 691

Primăria Constanța angajează! Ce post este scos la concurs (DOCUMENT)

21 Jan 2022 985

Directorul Delfinariului din Constanța, Adrian Bîlbă, la „ZIUA-n amiaza mare”

20 Jan 2022 642

Interviu Online Avocata Laura Andrei – de ce Zona Peninsulară și nu alt cartier al Constanței?

15 Jan 2022 3065

De unde și-a achiziționat Simona Halep rochiile de nuntă. „Îmi place să mă bucur de lucrurile frumoase“ (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 2322

ZIUA-n amiaza mare” Președintele SNPPC, Vasile Zelca, despre lupta polițiștilor în prima linie a stării continue de alertă și activitățile de verificare a carantinaților și izolaților

14 Jan 2022 841

#DobrogeaDigitală „Rămân un supus loial şi nu voi fi niciodată o pedică pentru patria mea”

14 Jan 2022 1824

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, la „ZIUA-n amiaza mare”

13 Jan 2022 958