ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

  • Invitații de astăzi la emisiunea noastră, ZIUA LIVE, sunt: avocat Mirela Doicescu și Marius Moșteanu, paroh la biseria Sfântul Nicolae Vechi.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Discutăm despre argumentele rivernanilor, agenților economici și reprezentanților cultelor despre argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară.

Vă reamintim, potrivit Regulamentului care a intrat în vigoare pe 15 noiembrie, Peninsula Constanţa a fost separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.

În aceste condiții, accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se face exclusiv în baza unui permis.

Avocat Mirela Doicescu:

„Hotărârea de consiliu local a fost adoptată în 30 august, perioada de consultări, deși s-a spus (…) că ar fi fost de 45 de zile, în realitate, există un anunț (...) în care spune, pe data de 19 iulie, deci în plină vacanță, când mare parte a cetățenilor erau plecați, iar agenții economici lucrau de dimineață până noaptea, (..) s-a anunțat o perioadă de consultări care a durat de pe 20 până pe 30 iulie, perioadă în care s-au primit propuneri și sesizări ca urmare a punerii în dezbatere publică. (…) cum să afle cetățenii că există un act postat la transparență decizională pe site-ul primăriei ? A fost foarte greu accesibilă informația. Oamenii nu au știut, au aflat după votare, e adevărat, că s-a adoptat un regulament (…), că urmează, din presa locală,  să le fie impactat traiul de zi cu zi, dar nu și-au dat seama de consecințe decât la sfârșitul lunii septembrie când s-a anunțat că de la 1 noiembrie va începe punerea în aplicare a acestui regulament. (…). Oamenii s-au sesizat (…).“

„Parohia Sf Nicolae a făcut plângere, dar încă nu a primit răspunsul de la Primărie.“

Referitor la operatorii economici din Zona Peninsulară:

„Toți au spus că au avut pierderi (…) într-o săptămână,(…) 100.000 de lei. (…) Au 23 de camere de închiriat, au avut două zile două camere închiriate și în rest 23 de camere goale pentru că pe platformele pe care se închiriază camere, ei nu mai apar. De ce ? Ei debifează de acolo că au parcare și în momentul respectiv când turistul caută, ei dispar de pe platformele de căutare.“


Marius Moșteanu, paroh la biseria Sfântul Nicolae Vechi:


„A veni la biserică cu mașina nu este un moft, este o realitate. Avem mămici cu doi copii care nu pot fi obligate să ia căruciorul și să îl ducă pe cel mic, și pe cel mare să-l țină de mână sau în brațe. (…) noi propuneam o anumită deschidere astfel încât să poată să aibă acces oamenii pentru a veni la slujbă pentru că nu vorbim doar despre oamenii care stau în zonă. “

 

„Impactul, într-adevăr, este din ce în ce mai mare pentru că nu pot ajunge fizic. (…) Am întrebat de ce măcar cu taxiul nu pot veni oamenii. Taxiurile nu au acces.“

 
„Îi reprezint și pe cei care locuiesc în zonă și au probleme vizavi de vizitele nepoților, a copiilor care îi ajută, în afară de faptul că, pentru fiecare spațiu locativ există un singur permis pentru o mașină, desi stau la aceeași adresă (…) două-trei familii care au mijloace de transport.“

„Mie îmi place să respect reguli, dar regulile acestea să nu fie stupide.“

„Din toată povestea asta, luăm un lucru bun: că într-adevăr, e nevoie de un regulament. Trebuie reglementate toate. Dar toată povestea asta a adevărului care stă numai într-o tabără, nu este corectă. Nici eu nu dețin tot adevărul, nici Primăria nu deține, dar se pot găsi soluții pentru a armoniza cât mai mult aceste asperități. Credem în justiție, credem că drepturile omului vor fi respectate. Pe noi ne deranjează numai termenele. (…) vom obține rezultate, dar nu aș vrea să le obținem după ce am plătit două facturi de întreținere în februarie și martie că deja nu ne mai arde nici de sezonul care urmează.“



 


Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 526

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 291

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25 martie 2024

25 Mar 2024 317

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -21 martie 2024

21 Mar 2024 318

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 767

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 509

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 667

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 855

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 511

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 693

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1134

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 12 martie 2024

12 Mar 2024 334

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 755

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 501

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 748