ZIUA LIVE. Cât vom plăti pentru energia electrică de la 1 ianuarie 2023?



Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George-Sergiu Niculescu vorbește la ZIUA LIVE despre eliminarea obligației de a depune o declarație în cazul deținerii mai multor locuri de consum al energiei electrice pentru a beneficia de preț plafonat, despre cardul de energie prin care românii vulnerabili vor fi sprijiniți pentru plata facturilor la utilități dar și despre taxa impusă de Guvern care vizează colectarea a60% din diferența de profit din 2022 față de media anilor precedenți.

Niculescu vorbește la ZIUA LIVE și despre noul CET al Constanței, un contract de finanțare semnat de PNRR prin intermediul Ministerului Energiei.

Valoarea totală a proiectului este de 742.921.672,15 lei, iar valoarea eligibilă este de 430.696.492,09 lei.

Nu în ultimul rând discutăm despre posibila taxare a energiei din surse regenerabile, numită de opoziție „taxa pe soare" dar vom afla și dacă companiile din industria energetică vor fi nevoite să umble la prețuri anul viitor.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.