ZIUA LIVE. Ce spun specialiștii despre cazul armei furate de la unitatea militară din Constanța

Cristian Crăciun, președintele AMVVD Constanța, în studioul ZIUA LIVE
  • Invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 23 martie, de la ora 14.00, a fost Cristian Crăciun, președintele Filialei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilită „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir“.
  • Pe parcursul emisiounii, acesta a explicat că are toată încrederea în autorități și în modul de desfășurare a anchetei până în prezent.
  • „Acesta nu este singurul caz, de-a lungul timpului, în care o armă sau mai multe dispar, însă, de fiecare dată, acestea au fost recuperate, au fost găsite“, a declarat președintele AMVVD Constanța în timpul emisiunii.
 
După circa patru zile de la sustragerea armei și a muniției de război din cadrul unității militare din Mamaia, după sute de forțe de ordine implicate în căutările pentru recuperarea armei, dar și pentru depistarea suspectului care l-ar fi agresat pe militar, specialiștii din domeniul militar sunt convinși că, în cele din urmă, arma va apărea.
 
„Acesta nu este singurul caz, de-a lungul timpului, în care o armă sau mai multe dispar, însă, de fiecare dată, acestea au fost recuperate, au fost găsite“.
 
Informația a fost împărtășită de Cristian Crăciun, președintele Filialei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilită „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir“.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 23 martie, de la ora 14.00, acesta a explicat că are toată încrederea în autorități și în modul de desfășurare a anchetei până în prezent.
 
„Este greu de crezut că niște militari și-ar fi înscenat așa ceva. CU siguranță, cineva are o vină. Până acum, vă pot spune că sigur este în lucru o cercetare care va lămuri ce s-a întâmplat acolo, va stabili și vinovatul sau vinovații și așa mai departe. Așa cum am mai spus, în toate situațiile de acest gen, ancheta își urmează cursul, se iau în calcul absolut toate variantele, nu trebuie dată la o parte nicio suspiciune. Orice suspiciune trebuie verificată!“, a precizat președintele AMVVD Constanța.
 
De asemenea, acesta a subliniat că nu se încearcă nicidecum o mușamalizare a cazului, căci altfel nu s-ar mai fi aflat deloc anumite date importante din mersul anchetei.
 
„Dacă ar fi fost să se ascundă sau să se acopere făptașul sau făptașii, nu s-ar fi aflat de telefonul mobil, de rugăciuni sau altceva. Niciodată nu s-a procedat de această manieră, să se mușamalizeze ceva. Din contră, există o anumită transparență și, cu siguranță, atunci când se va termina ancheta, vor fi date publicității toate concluziile, iar cei vinovați vor răspunde. Tocmai de aceea, eu, personal, am încredere și în autoritățile civile, și în cele militare“, a subliniat președintele AMVVD Constanța.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici

 
 

 
Citește și
Armă și muniție de război, sustrase din Mamaia. Căutările au ajuns la Iași

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 390

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 389

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 878

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 293

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 651

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 679

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 581

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 487

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 513

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 540

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 240

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 776

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 696