ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum va acționa ANPC pentru a ajuta turismul pe litoralul românesc

ZIUA LIVE
  • Cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate aflăm la ZIUA LIVE, în condițiile în care acțiunile Comandamentului Litoral vor continua pe toată durata sezonului estival?



Și tot la ZIUA LIVE aflăm dacă echipele ANPC vor continua controalele atât în benzinării dar și în spitale, la locurile de joacă dar și în cazul unor lucrări edilitare care agasează și provoacă disconfort cetățenilor


Au început primele acțiuni de verificare în cadrul Comandamentului Litoral.

Care sunt concluziile acțiunilor derulate în ultima perioadă dar și premizele unui sezon estival avatajos pentru toate părțile implictate, aflăm joi, 5 mai 2022 de la 13.30 de la Horia Constantinescu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Cum va acționa ANPC pentru a da o șansă litoralului românesc în raport cu concurența din străinătate aflăm la ZIUA LIVE, în condițiile în care acțiunile Comandamentului Litoral vor continua pe toată durata sezonului estival.

Și tot la ZIUA LIVE aflăm dacă echipele ANPC vor continua controalele atât în benzinării dar și în spitale, la locurile de joacă dar și în cazul unor lucrări edilitare care agasează și provoacă disconfort cetățenilor.


Horia Constantinescu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), precizează că lucrările sunt necesare.


 

Cred în continuare că lucrările trebuie făcute. 
 



Cred în bunăstarea constănțenilor. aceste lucrări sunt ușor de realizat în sezonul în care nu plouă, care coincide cu sezonul turistic.

Trebuie să găsim rute alternative pentru a decongestiona traficul. Turismul este pentru tot județul o sursă de venit, explică șeful ANPC.


Horia Constantinescu mai spune că  acest cost exagerat al unei părcari zilnice ar trebui reevaluat pentru ca șoferii să nu mai parcheze pe iarbă, așa cum se întâmplă la acest moment.
 

În acest moment, cei care doresc evitarea plătirii taxei tarifului de parcare, parchează pe iarbă. Dialogul ar fi putut rezolva problema încă din toamna anului trecut.


 Horia Constantinescu vorbește și despre animalele fără stăpân.

 

Și eu sunt proprietar de câine și iubesc animalele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie găsită o soluție. Nu își dorește nimeni ridicarea animalelor.





Ce-i lipsește litoralului românesc pentru a deveni o atracție pentru turiștii străini

Aș începe cu colaborarea dintre administrațiile publice locale, operatori economici și cei care au posibilitatea dea comunica și aici mă refer la cei din presă.

Având informații primite pe mai multe canale și comunicând mult mai bine, lucrurile se pot așeza.

Anul trecut , mesajul transmis pe toate canalele a fost că plaja din Mamaia este atât de mare încât nu merită să petreci timpul acolo. Culmea, erau chiar actori principali din turism cei care transmiteau acest mesaj. Dacă ar fi schiiombat cu o variantă de plaja mai mare ne oferă mai multe posibilități” și ar fi văzut jumătatea plină a sticlei, lucrurile ar fi stat cu totul altfel, explică Horia Constantinescu.

 

Avem cetățile dobrogene unice în Europa, avem drumul printre acestea acre est espectaculos. Este momentul de a oferi turiștilor și alte variante decât a sta în hotel și pe plajă.Hai să-i invităm să vadă Histria, Adamclisi, să vadă lucrurile minunate și să le promovăm. 



Șeful ANPC subliniază că trebuie să existe o colaborare între autorități, presă și operatorii economici din domeniul turismului.

 

Este un moment în care întâlnirea la jumătatea distanței pare a fi singura soluție, explică el.



ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 411

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 405

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 878

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 293

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 651

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 685

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 653

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 487

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 517

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 540

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 240

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 777

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 697