ZIUA LIVE. Crucea Roșie face eforturi să gestioneze criza refugiaților. Constănțenii nu mai donează. Hrana și produsele de igienă vin prin intermediul transporturilor umanitare (VIDEO)

  • Voluntarii Crucii Roșii, filiala Constanța fac eforturi să reziste oboselii după trei luni pline în care au gestionat criza refugiaților cantonați la Constanța
  • În prezent nu se mai primesc haine, ci doar produse neperisabile de hrană și igienă
  • Numărul refugiaților a crescut de 2-3 ori față de momentul izbuncnirii conflictului din Ucraina
  • Nu doar de donații este nevoie ci și de voluntary. Află cum poți deveni voluntar de Cruce Roșie!
     

Voluntarii Crucii Roșii, filiala Constanța fac eforturi să reziste oboselii după trei luni pline în care au gestionat criza refugiaților cantonați la Constanța.
 
Din cauza faptului că locuitorii județului donează și tot mai puțin, activitatea de la Centrul deschis Pavilionul Expozițional se bazează pe transporturile umanitare venite din țară.
 
Cum puteți ajuta în continuare refugiații dar și cum se descurcă voluntarii Crucii Roșii am aflat la ZIUA LIVE de la directorul interimar al filialei Constanța, Cristina Fodor.
 
„Fiecare voluntar s-a implicat atât cât i-a permis timpul și resursele. În ceea ce privește donațiile, fiecare își cunoaște resursele fizice și financiare. La începutul războiului, oamenii nu au fost atenți la apelul nostru. Multe haine donate nu erau purtabile. Dar toate au fost triate de voluntari și au ajuns la refugiați doar cele în stare bună.
 
În prezent nu mai primim haine, ci doar produse neperisabile de hrană și igienă.

În Centrul de la Pavilionul Expozițional, voluntarii organizează pe mese produsele disponibile în acel moment. Ucrainenii vin aici ca la un magazin social, așa cum l-am numit noi.

De mai bine de o săptămână am început să facem un fel de înregistrare a celor care vin să ne ceară sprijinul. De aceea estimăm că numărul refugiaților a crescut de 2-3 ori față de momentul izbuncnirii conflictului din Ucraina.

Pentru donațiile nu mai sunt substanțiale, apelăm la transporturi umanitare. Până în acest moment au fost organizate trei astfel de transporturi și le vom organiza ori de câte ori va fi nevoie”, a precizat directorul interimar al Crucii Roșii, filiala Constanța, Cristina Fodor.

Aceasta a povestit și despre interacțiunea cu refugiații ucrainieni, care trăiesc cu speranța că vor avea posibilitatea că se întoarcă cât mai curând la casele lor.

 
„Unii au povestit cum au văzut live la TV cum le-a explodat apartamentul. Mulți oameni îl consideră bogați și cu o condiție superioară multora dintre români, dar ei nu au negat că erau persoane înstărite în țara lor. Din păcate unii dintre ei nu vor mai avea unde să se întoarcă. Aceasta este adevărata dramă”, a explicat Cristina Fodor.
 
Crucea Roșie s-a ocupat de organizarea donațiilor primite la Constanța și încearcă pe cât posibil să rezolve punctual și probleme juridice sau medicale pentru refugiați.
 
„Din păcare mulți dintre aceștia nu vor fi luați în evidența autorităților, de teama că nu vor mai putea părăsi țara în orice moment, acesta fiind motivul penntru care este posibil ca pe viitor prezența lor în număr mare să genereze o criză socială”, este de părere directorul interimar al Crucii Roșii.


 
Banca de Alimente, o în continuare o metodă ușoară de a ajuta refugiații. Puțin cu puțin înseamnă mult.
 
„În aproape toate hypermarket-urile din orașul Constanța găsiți un coș pe care scrie Crucea Roșie, unde puteți dona alimente neperisabile. Donații mai pot fi făcute și la Pavilionul Expozițional dar și la sediul Crucea Roșie, filiala Constanța, de pe strada Constantin Brătescu nr.71.
 
Nu doar de donații este nevoie ci și de voluntari.


Despre profilul voluntarului de Crucea Roșie am vorbit cu Cristina Fodor. „Solicitările sunt simple. Să fie empatic, conștiincios și să aibă timp liber.
Nu există limită de vârstă. Ne puteți contacta la sediul nostru sau pe pagina de Facebook a Crucii Roșii”.


Pentru cele trei luni de efort, stress și situații de criză depășite cu brio, directorul interimar al Crucii Roșii, filiala Constanța, Cristina Fodor are de spus doar un singur cuvânt: „Multumesc”!
 
„Fiecare dintre noi are rolul lui. Noi putem să ajută, fără voluntari, nu putem ajunge la refugiați. Fără donatori, nu avem ce să trimitem celor care au nevoie de ajutor”, a conchis Cristina Fodor.
 
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Donațiile, în cădere liberă. Crucea Roșie face eforturi să gestioneze situația de la Pavilionul Expozițional

Interviul video poate fi urmărit aici:


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 493

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 551

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 506

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 757

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 684

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 851

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 570

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1232

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 614

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 418

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 617

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 663

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1014

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1238