ZIUA LIVE. Cum ne-ar putea afecta emoţional un lockdown! Interviu cu Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist




Interviu LIVE miercuri, 29 septembrie, ora 14.00, cu cms. șef (r) Liviu Chesnoiu, profiler - psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
  • Nenumărate cazuri cu un impact emoțional deosebit, atât prin prisma circumstanțelor în care s-au produs, cât și din punct de vedere al persoanelor implicate, au zguduit Constanța și întreg județul în ultimele luni.
  • Ar putea avea acestea legătură cu presiunea psihică resimțită de fiecare individ în anul Covid?
  • Lockdown-ul trecut, dar și cel pe care oamenii par să-l aștepte în contextul creșterii incidenței , ar putea influența emoțiile indivizilor și să slăbească stăpânirea de sine?
  • Acestea sunt întrebări la care ne va răspunde miercuri, 29 septembrie, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, comisarul-șef în rezervă Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
O monstruoasă crimă la Cernavodă, în aprilie 2021, când o profesoară a fost găsită parțial dezbracată, cu un căluș în gură și cu mâinile legate la spate, în propriul apartament.
 
O mamă și fiul său, găsiți morți în apartamentul lor din strada Badea Cârțan, din Constanța, în iunie 2021. Mama era inspector școlar de fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
 
La doar câteva zile distanță, tot la Cernavodă, o fetiță de un an și zece luni, a fost găsită de autorități fără suflare în casa în care locuia alături de mama ei. Tânăra mamă a încercat să fugă la momentul sosirii polițiștilor.
 
Nu mai departe de acum două săptămâni, în Constanța, un bărbat și-a ucis viitoarea cumnată cu 42 de lovituri de cuțit, pe motiv că aceasta și-ar fi sfătuit sora, într-un anumit context, să-l părăsească.
 
Toate acestea sunt doar câteva dintre cazurile care au zguduit județul Constanța, în doar câteva luni. Acestora li se alătură și altele, cu un impact emoțional la fel de mare, atât prin prisma circumstanțelor în care s-au produs, cât și din punct de vedere al persoanelor implicate.
 
Există vreo legătură între violența crescând a cazurilor din ultima perioadă și urmările epidemiei de Coronavirus?
 

Lockdown-ul de anul trecut și carantinările succesive, limitarea libertății de mișcare și presiunea continuă existentă asupra psihicului fiecăruia, în context bolii în sine, dar și al măsurilor anti-Covid ar pute avea vreo influență asupra comportamentului uman, al stăpânirii de sine?
 
Acestea sunt întrebări la care ne va răspunde miercuri, 29 septembrie, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, comisarul-șef în rezervă Liviu Chesnoiu, profiler – psiholog criminalist, expert poligraf, fost șef al Laboratorului de Detecție al Comportamentului Disimulat Constanța, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

 
Totodată, profiler-ul ne va explica și impactul pe care l-ar putea avea asupra emoțiilor oamenilor un nou lockdown, în contextul creșterii rapide a incidenței cazurilor noi de Covid-19.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 450

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 273

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25 martie 2024

25 Mar 2024 313

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -21 martie 2024

21 Mar 2024 316

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 763

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 499

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 664

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 853

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 510

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 691

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1132

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 12 martie 2024

12 Mar 2024 333

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 500

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 746