ZIUA LIVE. Dobrogea 143 - De la grecii din Milet la generația Millennials

  • Începând cu data de 5 august 2021 și până pe 17 septembrie 2021, echipa ziarului ZIUA de Constanța, formată din Nicușor Bușurică, Ionuț Druche - reprezentant Biblioteca Județeană I.N. Roman, împreună cu cinci Millennials și reprezentanții  MINAC - Cristian Cealera și directorul instituției, Aurel Mototolea - a călătorit într-un microbuz pus la dispoziție de partenerul de mobilitate SC Metropolitan SRL și au vizitat toate cetățile Dobrogei.
  • Scopul acestui inventar inedit al cetăților dobrogene este conectarea generației Millennials cu patrimoniul arheologic al Dobrogei și editarea unui volum, „Dobrogea 143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, cu informații actualizate și structurate, atât in format print, cît și digital, care va fi lansat de Ziua Dobrogei.
  • Proiectul este finanțat integral de ziarul ZIUA de Constanța.
  • Cu doi dintre reprezentanții generației Millennials discutăm marți, 19 octombrie, de la ora 14.00, la ZIUA LIVE.
  • Isabela Boantă și Dima Nancu vor vorbi despre cetățile pe care le-au cercetat și din ale căror taine vor împărtăși cititorilor ZIUA de Constanța.
 
ZIUA de Constanța, în parteneriat cu MINAC,  ICEM Tulcea, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, alături de Consiliul Județean Constanța, Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Colegiul National Mircea cel Bătrân și cinci  tineri  din generația Millennials - Adelina Cioi (absolventă Facultatea de jurnalism, București, 2018), Cezara Alexandra Trușcă (absolventă Facultatea de Stiințe Economice Administrarea Afacerilor, Constanța,  2019) , Isabela Boantă (absolventă Facultatea de Litere, Constanța, 2014) , Alex Sârbu (absolvent Facultatea de Drept și Stiințe Administrative, Constanța, 2018) și Dima Nancu (elev, clasa a XI-a, Colegiul National Mircea cel Bătrân) și împreună cu partenerul de mobilitate SC  Metropolitan SRL, a inițiat și susținut proiectul Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials.

Începând cu data de 5 august 2021 și până pe 17 septembrie 2021, echipa ziarului ZIUA de Constanța, formată din Nicușor Bușurică, Ionuț Druche - reprezentant Biblioteca Județeană I.N. Roman, împreună cu cinci Millennials și reprezentanții  MINAC - Cristian Cealera și directorul instituției, Aurel Mototolea - a călătorit într-un microbuz pus la dispoziție de partenerul de mobilitate SC Metropolitan SRL și au vizitat toate cetățile Dobrogei.

De la Tomis (Constanța), s-a mers, timp de 21 de zile, la Histria și la Callatis (Mangalia), la Albești, la Complexul Muzeal Adamclisi, la Sacidava (Rasova), la Păcuiul lui Soare, apoi la Capidava (Topalu), de la Carsium (Hârșova) la Troesmis, de la Arrubium (Măcin) la Dinogeția, de la Basilica de la Niculițel la Noviodunum (Isaccea), de la Aegysus (Tulcea) la Halmyris (Murighiol), de la Enisala la Argamum (Jurilovca), de la Ibida (Slava Rusă) la Ulmetum (Pantelimon) și la Ansamblul de bisericuțe de la Murfatlar.

Scopul acestui inventar inedit al cetăților dobrogene este conectarea generației Millennials cu patrimoniul arheologic al Dobrogei și editarea unui volum, „Dobrogea 143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“,  cu informații actualizate și structurate, atât in format print, cît și digital, care va fi lansat de Ziua Dobrogei. Proiectul este finanțat integral de ziarul ZIUA de Constanța.

Structura editorială este marcată de generația Millennials, pe de o parte, prin materiale de autor care vor reda experiența lor proprie pe parcursul călătoriei, precum și prin materiale video cu specialiștii care ne-au fost gazde și ghizi.

Cu doi dintre reprezentanții generației Millennials discutăm marți, 19 octombrie, de la ora 14.00, la ZIUA LIVE.

Isabela Boantă și Dima Nancu vor vorbi despre cetățile pe care le-au cercetat și din ale căror taine vor împărtăși cititorilor ZIUA de Constanța.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 420

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 673

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 511

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1035

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 554

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 403

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 581

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 642

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 980

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1130

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1946

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1101

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 749

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1947