ZIUA LIVE Doctor Adriana Mosor - despre cum ne îngrijim pielea iarna

  • Invitatul emisiunii ZIUA LIVE este dr. Adriana Mosor, medic specialist Dermatovenerologie în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria - Pozimed.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
Vântul aspru, dublat de briza Mării Negre, temperaturile scăzute, adesea sub zero grade în sezonul rece, ploile și precipipațiile specifice iernilor la malul mării, toți acești factori ne afectează pielea, uneori chiar în moduri la care nu ne gândim.

De asemenea, diferențele mari de temperatură de la o zi la alta, care pot crea impresia că anotimpurile se succed în Constanța cu o frecvență de 24 de ore, afectează, la rândul lor, tenul.

Dr. Adriana Mosor ne vorbește despre îngrijirea tenului, despre cum ne putem proteja pielea și tenul de încercările pe care le aduce cu sine sezonul rece.

„Într-adevăr ne afectează pielea temperaturile scăzute. Temperaturile acestea scăzute determină aerul să fie mai uscat și automat un aer uscat ne va usca și nouă pielea.“

 
„Avem nevoie de aer curat (…) dar nu să ne expunem pe o perioadă prea lungă. (…) Vântul (…) aduce o grămadă de impurități, de microbe, de praf, de particule de poluare care s epun toate pe piele și ne pot afecta pielea, mai ales dacaă avem o pielă sensibilă.“

 

„În primul rând, ne protejăm. Când ieșim afară purtăm mănuși și nu ieșim cu mâinile expuse direct la frig și la vânt, purtăm un fural, poate chiar și un fes. (…) Există și anumite ritualuri de îngrijire a pielii pe care ar fi bine să le urmăm, în special în sezonul rece, și anume: ne schimbăm cumva produsele de îngrijire cu unele mai blânde (…) ne ferim de parfumuri în produsul respectiv (…) de aceea cel mai bine ar fi să luăm niște produse fie destinate special pielii sensibile sau uscate sau pur și simplu din farmacii pentru că știm că acele produse sunt sigure, sunt safe.“

 

„Trebuie să fim conștienți exact de ce factori ne protejăm. (….) Avem nevoie de protecție pe mai multe planuri (…) În primul rând, o cream hidratantă ca să ne protejăm de frig și de aceste diferențe de temperature, și în al doilea rând, dacă ieșim afară și este soare, este zi, trebuie să ne protejăm și de soare, deci o cream cu factor de protecție solar.“

 

„Dacă simpla folosire a cremei noastre hidratante pe care o folosim zi de zi, pe care o avem în rutina noastră obișnuită nu este suficientă, adică o aplic de mai multe ori pe zi și tot nu mă ajută, sau o aplic și mă ustură (…) atunci cel mai bine este o vizită la un dermatolog pentru că e posibil să fie o afecțiune a pielii care a apărut din cauza acestor factori de mediu: o eczemă sau o dermatită.“

 „Sezonul rece este sezonul în care avem liber la tot felul de proceduri de înfrumusețare sau o curățare mai profundă a tenului sau de corecție a diverselor imperfecțiuni ale tenului pentru că soarele nu e atât de puternic, nu este prezent atât de mult pe ten să acționeze în plus asupra pielii și putem lua măsuri din punctul acesta de vedere.“

„E bine să citim ingredientele de pe produsele cosmetice.“

 

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 178

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 371

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 812

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 504

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 514

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 525

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 719

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 515

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 598

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 472

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 538

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 569

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 585

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 718