ZIUA LIVE. Există magie albă? Ce spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

  • Invitat al emisiunii ZIUA LIVE, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a vorbit pe larg despre persoanele care anunță pe diferite site-uri de socializare virtuală că practică vrăjitoria, folosindu-se de magie albă pentru a ușura problemele cuiva.
  • „A spune că cineva practică magia albă înseamnă să umbli cu cioara vopsită“, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
  • „Nu există magie albă, pentru că magia, în sine, este o formă neagră. Ce este magia, în sine? Magia este o formă de a te supune unor întâmplări, fapte, care nu sunt în controlul tău, care acționează dincolo de tine și care, la un moment dat, te și pun în situația de a sta și aștepta să se întâmple. Ești la mâna unor forțe nedefinite, totul se întâmplă în exteriorul tău, tu nu ai nicio contribuție, ești, practic, fie victima, fie sclavul acelor întâmplări. Aceasta nu este starea firească a omului“, a spus preotul Eugen Tănăsescu.
 
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuriu, 10 august 2022, de la ora 13.00.
 
Pe parcursul emisiunii, părintele a vorbit pe larg despre persoanele care anunță pe diferite site-uri de socializare virtuală că practică vrăjitoria, folosindu-se de magie albă pentru a ușura problemele cuiva.
 
„A spune că cineva practică magia albă înseamnă să umbli cu cioara vopsită“, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
„Știți cum e cu magia albă? E ca și cum ai încerca să umbli cu cioara vopsită. Oricât ai de albă ai vrea tu să pretinzi că-i cioara, ea rămâne tot neagră. Pentru că oamenii, în trecut, li s-a explicat și au înțeles că magia este o formă neagră de practică spirituală, s-a inventat termenul de magie albă, ca și cum ai vrea, prin nume, să speli negreala ocultismului și el să rămână alb și pur. Nu există așa ceva! O cioară vopsită nu există, îmi pare rău“, spune părintele Eugen Tănăsescu.
 
În continuare, acesta a punctat:
 
„Nu există magie albă, pentru că magia, în sine, este o formă neagră. Ce este magia, în sine? Magia este o formă de a te supune unor întâmplări, fapte, care nu sunt în controlul tău, care acționează dincolo de tine și care, la un moment dat, te și pun în situația de a sta și aștepta să se întâmple. Ești la mâna unor forțe nedefinite, totul se întâmplă în exteriorul tău, tu nu ai nicio contribuție, ești, practic, fie victima, fie sclavul acelor întâmplări. Aceasta nu este starea firească a omului“.
 
A mai subliniat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: „asta este o gândire neagră asupra a ceea ce Dumnezeu ne-a dat, cel mai mare dar – liberul arbitru“.
 
„A-l scădea pe om, a-l coborî pînă la nivelul acesta este o gândire neagră, oricât ai vrea tu s-o faci de albă. Și de sclavie s-a vorbit la un moment dat că este albă – nu este albă deloc! Sclavia rămâne neagră, fie că vorbim despre sclavia semenului tău, fie că vorbim de autosclavie, în care tu te faci rob al unor astfel de practici și de «așteptări magice», un cuvânt care vinde foarte mult, dar care, pe cât de mult vinde, pe atât de gol și de lipsit de substanță este și cine devine victima magiei e un om care trebuie recuperat, e un om păcălit“, a mai spus preotul.

 
„Atunci când gândești greșit, efectele gândirii tale greșite se vor întoarce asupra ta“, a conchis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului
 

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
  

Citește și
„Mai grea decât dictatura e libertatea, care include și responsabilitatea“
ZIUA LIVE. Poziția Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la pedepsirea celor ce fac glume pe seama Bisericii (VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1645

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 633

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 863

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1562

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1103

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 769

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 743

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 1048

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 930

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 888

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 679

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1350

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 813

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 707

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1205