ZIUA LIVE. Facem Live pe rețelele de socializare de la un accident? Ce spun salvatorii

Cpt. Paula Anghel - ISU Dobrogea
  • „Live“-ul de la accident transmis pe rețelele de socializare virtuală adesea face mai mult rău decât se poate imagina.
  • Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 29 iunie, de la ora 14.00 a fost cpt. Paula Anghel, șef Centrul de Fomare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
  • Pe parcursul emisiunii, șeful Centrului de Formare și Pregătire SMURD a explicat, printre altele, cât de mult rău poate face intervenției un „live“ de la locul producerii accidentului, transmis pe rețelele de socializare.
 
Simpli spectatori ai tragediilor produse altora, unii dintre martorii unui accident rutier pot adesea cădea în capcana filmării intervenției echipajelor de salvare, din dorința de a-și crește urmăritorii profilului online sau de a deveni brusc mai interesanți în rândul prietenilor.
 
Cu toate acestea, „Live“-ul de la accident transmis pe rețelele de socializare virtuală adesea face mai mult rău decât se poate imagina.
 
Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 29 iunie, de la ora 14.00 a fost cpt. Paula Anghel, șef Centrul de Fomare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 
Pe parcursul emisiunii, șeful Centrului de Formare și Pregătire SMURD a explicat, printre altele, cât de mult rău poate face intervenției un „live“ de la locul producerii accidentului, transmis pe rețelele de socializare.
 
„Aparținătorii acelui om, ai victimei, nu știu despre producerea accidentului și nu știu despre starea acelui om. Și să vezi la televizor că o rudă este implicată în accident și pe tine nu a apucat nimeni să te sune, să știți că nu este deloc bine. Sau să vezi pe Facebook, indiferent unde. Dar, ca să-l vezi, vă dați seama că impactul emoțional este foarte mare, pentru cei de acasă, în primul rând. Impactul emoțional este mare și dacă nu-l cunoști și să vezi că un om este resuscitat sau să vezi o fractură deschisă, vezi mult sânge, vezi imagini care te pot afecta emoțional. Nu sunt blurate aceste imagini. O instituție de presă le blurează, le cenzurează, există niște limite. Un Live pe o rețea de socializare nu respectă dreptul la propria demnitate. Pacientul respectiv are și el o demnitate. Omul își revine, nu este în regulă să fie arătat așa“, a explicat șeful Centrului de Formare SMURD.
 
De asemnena, aceasta a atras atenția și asupra dificultăților de a interveni pentru a salva viața cuiva într-un astfel de context:
 
„Tu nu apuci să faci nimic, pentru că cineva filmează și se vede la televizor, pe rețele de socializare sau oriunde în toată «splendoarea» sa, nu este normal așa ceva“.
 
În plus, șeful de echipaj SMURD a subliniat faptul că o atitudine agresivă a celui ce filmează pentru rețelele de socializare îi face și pe ceilalți oameni să creadă că echipajul de salvare nu își face datoria.

 
Nu în ultimul rând, cpt. Paula Anghel a atras atenția și asupra faptului că echipajul de salvare răspunde de toți cei prezenți acolo, trebuie să se asigure că nu există alte victime în plus, iar cei care transmit „Live“ accidentul riscă să se accidenteze pe ei, din neatenție, sau pe cei din jur.
 

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:
 
 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Cum se pregătesc salvatorii de vieți?
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/ziua-live-cum-se-pregatesc-salvatorii-de-vieti-788382.html

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 416

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 232

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 522

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 500

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 569

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 443

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1023

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 227

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 505

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 550

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1091

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 621

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1275

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 481

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 426