ZIUA LIVE Felicia Ovanesian - „Lucrările toate sunt în întârziere majoră. Nu au fost făcute analize de risc“ (VIDEO)





Fostul city-manager al municipiului Constanța, avocata Felicia Ovanesian a vorbit la ZIUA LIVE despre provocările funcției deținute timp de doi ani și jumătate în administrația condusă de Vergil Chițac. Ovanesian a demisionat din funcție pe 22 martie a.c.
 
„A fost o provocare poziția de city manager. Regret că multe au rămas nefăcute”, a concluzionat avocata.

Considerată timp de mai bine de doi ani, primarul de facto al Constanței, Ovanesian a fost numită în funcție de city-manager la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020 și a coordonat Direcţia de Urbanism, Serviciile Publice și Direcția Fonduri Europene.

A fost acuzată în repetate rânduri că a generat haosul care plutea în documentele urbanistice, că bloca avize după bunul plac, că avea ca repere doar răzbunarea personală faţă de anumiţi angajaţi sau investitori și că ar fi adus DNA-ul în Primăria Constanța.

În demisia transmisă pe 22 martie a.c. primarului Vergil Chițac, Felicia Ovanesian, a notat printre altele: „Mi-a fost ignorată orice dispoziție”!

Ulterior a trasmis presei, că a fost hărțuită degeaba!
 

Principalele declarații făcute de Felicia Ovanesian, fost city manager al municipiului Constanța:


„Administrația Chițac a dat rateuri copleșitoare la comunicare!"



Am fost numită city-manager cu acceptul PNL!
 

 

„Blocajul de la urbanism nu mi-a aparținut

„Prima dată când mi-am dat demisia neoficial a fost acum un an. În 19 ianuarie 2023 mi s-a retras Urbanismul pentru că am solicitat acest lucru după ce am aflat că se eliberaseră două autorizații de supraetajare.

Chiar domnul arhitect șef mi-a cerut acest lucru la mine în birou, cu toate că știa că este ilegal. Am aflat despre eliberarea acestor autorizații care după părerea mea nu sunt legale. A doua zi am fost chemată în biroul primarului care m-a întrebat dacă sunt Gestapo și de ce sperii angajații din Primărie. I-am spus că am experiență să știu care documente sunt legale sau nu. Atunci am solicitat să îmi fie retrase autorizațiile de Urbanism. A fost întocmit imediat actul de retragere. Nu l-am semnat imediat pentru că nu avea informațiile cerute de mine. Am cerut să fie menționat expres că mi se retrag atribuțiile la solicitarea mea. 

Eu am încercat să rezolv problemele din Direcția de Urbanism. Nu s-a vrut. Nu știu cine a lucrat la imaginea mea negativă. Mă aștepta lumea în parcare”. 
 

 

 
Primarul a dat ordin să se monteze barierele în Peninsula”
 
„Regulamentul de acces din Peninsulă a fost făcut de o comisie constituită prin dispoziția Primarului. Am făcut și eu parte din comisie. Aparatul executiv propune o formă consiliului local care este analizată în comisiile de specialitate. 

Regulamentul a stat în dezbatere publică. Nimeni nu a sesizat. Ulterior s-a întocmit un proiect de hotărâre prin care erau aduse modificări favorabile. Ne-am dus cu modificările la domnul primar care a refuzat deoarece instanța suspendase regulamentul și nu a vrut să îl bage în Consiliul Local. 

A fost foarte simplu să se dea vina pe Felicia Ovanesian”!
 
 


„Ani Merlă nu a învățat nimic din ce a făcut prost”!
 
„În primăria Constanța am descoperit oameni superprofesioniști, dar și funcționari corupți, incompetenți și indolenți. 

Pentru 2021 am dat nesatisfăcător unii angajat de la Urbanism. Jignea, corupt (dovedit) a avut și o plângere la Comisia de Disciplină. Acesta lucrează la o Primărie din județ. Primăria și orașul ar merge unsă cu zace oameni competenți. 

Nu am abdicat la principiile pe care le-am avut când am intrat în Primărie. Nu se poate fără compromisuri. Pe Ani Merlă o cunosc de dinainte să intru în Primărie. Să spunem că se pricepe să atragă fonduri europene.

Proiectul de reabilitare a b-dului Lăpușneanu este o rușine. Se spune că a fost făcut în două săptămâni. Este făcut de o firmă din București care nu le face bine. Aceeași firmă a făcut studiile și pentru bd Brătianu și pentru b-dul Mamaia. Ambele sunt greșite. 

Proiectele europene sunt atrase în mod expres. Dă bine la CV. Primăria se poate lipsi cu siguranță de doamna Merlă. Are funcționari în subordine care sunt foarte competenți. Sunt unii care își doresc să plece deoarece sunt supuși unei terori. 

Pe bulevardul Lăpușneanu am propus rezilierea proiectului din 2021. Ceea ce se întâmplă în intersevcție la City trebuia să fie gata diun februarie 2022. Pe Ștefan cel Mare am descoperit borduri de trei culori și dimensiuni. Aceste proiecte trebuiau făcute, dar trebuiau făcute altfel. Funcționari din cadrul direcției conduse de Ani Merlă trebuiau să ia măsuri. Aceștia primesc bani pentru participarea la fonduri europene. 

Lucrările toate sunt în întârziere majoră. Nu au fost făcute analize de risc. 

I-am spus domnului primar că sunt probleme și m-a întrebat ce să facă”
 

 
 


„Tranzacția extrajudiciară cu fostul Pomacost, stațiile de autobuz, problemele de la CT BUS, sunt verificate de instituțiile statului”!
 
 

„Am sesizat DNA pe chestii punctuale”!

„Au existat plângeri penale făcute de Primărie la DNA pentru problemele descoperite. Un exemplu ar fi după neregulile găsite la CT BUS. A mai fost ceva în legătură cu documentele găsite în depozitele de la CT BUS. Unele au fost semnate de mine, altele de domnul primar. 

Am scris despre nereguli în demisie. Nu eu am dat demisia mea la presă. Din cauza RAEDPP am avut o relație sinistră cu domnul primar. Am susținut ideea de transformare în SRL dar și de fuziune. S-a solicitat un studiu de oportunitate. Domnul primar a apreciat că tot ce era la RAEDPP pot trece la Confort Urban”.


„Nu trebuie să fie vândut terenul din Mamaia firmei lui Dumitrache. Nici măcar dacă avea dreptul de preemțiune

„Constanța are de unde să recupereze bani, nu are nevoie de banii din vânzarea bucății de plajă către firma lui Ion Dumitrache. Constanța nu stă în cei 1,5 milioane de euro. Mă feresc să speculez. Cu siguranță a fost rezultatul unei negocieri”. 
 
 

 
Felicia Ovanesian: „Eu cred în potențialul Constanței. Nu l-aș mai vota niciodată pe Vergil Chițac”!

Mi-a plăcut tare mult în Primărie. Puteam să fac mai mult. A fost frustrant să văd că nu se fac lucruri care se pot face. Am decis pe 22 la ora 11 am decis să demisionez. Domnul primar a dat dispoziția la teii de pe bd. Ferdinand. Am insistat să nu se toaleteze rădăcinile de pe Ferdinand. I-au distrus antreprenorii. Sunt peste 100 de arbori ce trebuiau tăiați. Au fost tăiați luni iar marți dimineață mi-a reproșat că au fost tăiați și nu a recunoscut că el a dat dispoziția. 

Nu l-aș mai vota niciodată pe Vergil Chițac. Nu știu pe cine aș mai vota. Nu am niciun fel de frustrare că am plecat din Primărie. 

Cred în potențialul Constanței foarte mult. Constanța poate funcționa spectaculos doar cu zece oameni buni în primărie și să dispară cei zece care fac nefăcutele din primărie”. 
 



 
 
„Primarul mi-a spus că a făcut PNL un sondaj și pierde 6- 7% din cauza mea”


 

- Candidați la Primărie? 
- Felicia Ovanesian : „Never, say never! Deocamdată mă întorc în avocatură”!


„Nu am plecat nici la presiuni nici la ceea ce se auzea că urma să fiu debarcată. L-am confruntat pe domnul primar despre zvonuri și mi-a spus că intenționează să mă debarcheze. Mi-a spus că s-a făcut un sondaj din care ar fi reieșit că pierde 7 la sută din cauza mea. Nu am cunoștință despre rezultatele sondajelor făcute de PNL. 

Nu iau în calcul o candidatură. O iau alții pentru mine. Nu pot spune cine. Funcționez după principiul Never say never".
 
 

„Nu am plecat la presiunea nimănui. Tăierea teilor de pe Ferdinand a pus capac”!

Interviul Live integral poate fi urmărit aici:





PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
ZIUA LIVE Felicia Ovanesian - „A fost o provocare poziția de city manager. Regret că multe au rămas nefăcute în urmă“ (VIDEO)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 540

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 778

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 540

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 697

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 853

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 576

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1241

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 615

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 425

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 627

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 664

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1021

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1249