ZIUA LIVE. Femeie atacată în sală, la Judecătoria Constanța! Cum ne apără, efectiv, ordinul de protecție


 
  • În urmă cu nici măcar o lună, pe data de 23 iunie 2022, dimineața, un bărbat față de care fosta concubină reușise să obțină un ordin de protecție, a atacat-o în sala de judecată.
  • Într-o altă speță, judecătorii din Constanța au dispus condamnarea unui individ la închisoare, pentru repetate încălcări ale ordinelor de protecție emise împotriva sa.
  • Miercuri, 13 iulie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța, ne răspunde la întrebările privind cât de eficient se dovedește a fi, în realitatea de zi cu zi trăită cu teama agresorului, ordinul de protecție.
  • Vom discuta care sunt limitele acestui act și ce se întâmplă când o victimă ce a reușit să obțină un astfel de ordin în instanță se răzgândește, din varii motive.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Violența în familie, violența domestică în ochii legii, sub toate formele sale, este incriminată de legislația din România.
 
Față de anii anteriori, victimele sau potențialele victime ale violenței domestice se pot adresa justiției, solicitând emiterea unui ordin de protecție.
 
Cu toate acestea, evenimente recente, produse chiar în Constanța, în sala de judecată, sub ochii martorilor, ne fac să ne întrebăm sincer cu privire la eficiența acestei măsuri.
 
În urmă cu nici măcar o lună, pe data de 23 iunie 2022, dimineața, un bărbat față de care fosta concubină reușise să obțină un ordin de protecție, a atacat-o în sala de judecată.
 
Agresorul, în vârstă de 44 de ani, a tăiat-o pe femeie pe față cu un cuter și, ulterior, victima a fost transportată la spital, iar agresorul a fost arestat preventiv.
 
Într-o altă speță, judecătorii din Constanța au dispus condamnarea unui individ la închisoare, pentru repetate încălcări ale ordinelor de protecție emise împotriva sa.
 
În întreg acest context, încercăm să aflăm, la ZIUA LIVE, cât de eficient se dovedește a fi, în realitatea de zi cu zi trăită cu teama agresorului, ordinul de protecție, care sunt limitele acestuia și ce se întâmplă când o victimă ce a reușit să obțină un astfel de ordin în instanță se răzgândește, din varii motive.
 

La toate aceste întrebări vom afla răspunsul miercuri, 13 iulie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, de la avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța.
 
De asemenea, avocatul ne va vorbi și despre pârghiile legale pe care le au la dispoziție victimele violenței domestice, dar și despre îmbunătățirile ce s-ar putea aduce legislației în domeniu.

 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 772

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1181

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 881

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 724

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 682

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 874

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 870

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 715

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 632

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1299

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 761

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 663

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1126

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment de Ziua Dobrogei la Constanța- Membrii din minoritățile reprezentantive ale regiunii împărtășesc din experiențele lor în Dobrogea (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 951

LIVE Evenimentele de Ziua Dobrogei au început și la Tulcea (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 856