ZIUA LIVE. Incendiul de la Arhiepiscopie s-a stins, problema stâlpișorilor ficși a rămas!

  • În seara de sâmbătă, 15 octombrie 2022, pompierii s-au chinuit minute în șir să taie stâlpișorii ficși, pentru a putea ajunge la incendiu.
  • Incendiul de la Palatul Arhiepiscopiei a venit pentru mulți dintre noi ca un semn ori, mai degrabă, ca un semnal de alarmă.
  • Pentru a afla exact cât de gravă se dovedește a fi o astfel de restricționare definitivă a accesului pe străzile din Peninsulă, invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 2 noiembrie, de la ora 13.00 este Daniela Ghițoi, rezident al Zonei Peninsulare Constanța.
  • Totodată, Daniela Ghițoi este reclamant în procesele deschise de persoanele fizice pentru suspendarea și, ulterior, pentru anularea Regulamentului de acces în Peninsulă, administrator al grupului de Facebook „Zona Peninsulară – grup cetățenesc“, dar și membru fondator al Asociației TACT – Tomis Așa Cum  Trebuie.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
În seara de 15 octombrie 2022, un puternic incendiu a distrus podul Palatului Arhiepiscopal al Arhiepiscopiei Tomisului, pe o suprafață totală de circa 800 de metri pătrați.
 
Monument istoric arhitectural, a cărui construcție a fost finalizată între anii 1924-1931, Palatul Arhiepiscopal este situat în inima veche a Constanței, în vecinătatea ruinelor vechi de sute de ani, în Peninsula Constanța.
 
Incendiul de la Palatul Arhiepiscopiei, însă, a venit pentru mulți dintre noi ca un semn ori, mai degrabă, ca un semnal de alarmă.
 
Situat în cea mai veche zonă a orașului, zonă supusă unei serii de experiemente în ultimii ani cu privire la implementarea unui regulament de acces menit să restricționeze accesul vehiculelor în perimetru, Palatul a fost nevoit să aștepte sosirea echipajelor de salvare și de stingere a incendiului, care erau blocate de stâlpișorii ficși!
 
Acești stâlpișori îngrădesc definitiv accesul pe o serie dintre străzile din Peninsula Constanța.
 
În seara de sâmbătă, 15 octombrie 2022, pompierii s-au chinuit minute în șir să taie stâlpișorii ficși, pentru a putea ajunge la incendiu.
 
Cu toate acestea, incendiul de la Arhiepiscopie, în care numai Providența a făcut să nu existe victime, a atras atenția asupra gestionării situațiilor de urgență ce s-ar putea ivi în Zona Peninsulară.
 
Numeroasele monumente istorice din zonă, clădirile vechi, apropierea de Portul Constanța în care sunt operate inclusiv mărfuri periculoase, altitudinea joasă a Peninsulei față de restul orașului – toate aceste aspecte fac autoritățile în domeniu să privească mai degrabă cu îngrijorare când se pune problema unei situații de urgență în Peninsulă.
 

Pentru a afla exact cât de gravă se dovedește a fi o astfel de restricționare definitivă a accesului pe străzile din Peninsulă, invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 2 noiembrie, de la ora 13.00, este Daniela Ghițoi, rezident al Zonei Peninsulare Constanța.
 

Totodată, Daniela Ghițoi este reclamant în procesele deschise de persoanele fizice pentru suspendarea și, ulterior, pentru anularea Regulamentului de acces în Peninsulă, administrator al grupului de Facebook „Zona Peninsulară – grup cetățenesc“, dar și membru fondator al Asociației TACT – Tomis Așa Cum Trebuie.

 
De asemenea, în cadrul emisiunii, vom încerca să aflăm o parte din răspunsurile pe care autoritățile locale le-au transmis rezidenților cu privire la problemele și întrebările legitime ridicate de aceștia prin prisma stâlpișorilor ficși, în contextul ivirii unei situații de urgență.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 585

Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)

17 Apr 2024 768

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1109

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 755

RAJA Constanța Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara! Iată în ce perioadă

21 Feb 2024 970

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3403

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța vinde un teren intravilan

10 Feb 2024 816

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 666

Știri Constanța azi Scandal în zona peninsulară din Constanța! Implicat un bătrân de 80 de ani (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1949

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3102

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 766

Cel puțin 30 de persoane au murit după cutremurul violent din Japonia

02 Jan 2024 806

DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula Constanța (MINUTA)

29 Dec 2023 1136

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 894

Rusia confirmă avarierea unei nave, în urma unui atac ucrainean asupra Crimeei

26 Dec 2023 778