ZIUA LIVE. Industria ospitalității a trecut printr-o perioadă dificilă. Siguranță pentru turiști și consumatori dar și prețuri cu 10-15% mai mari, în acest sezon estival

  • La ZIUA LIVE am discutat cu reprezentanții Asociației - Corina Martin, președinte de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO
  • Campania „Membru RESTO - Locație Sigură - Noi ne-am vaccinat!“, care și-a dorit să transmită un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor de pe litoralul românesc are și adepți dar și critici
  • Cei din urmă consideră exagerat mesajul, în ideea că și persoanele vaccinate pot fi contagioase și că termenul de “sigur” este inoportun
  • Conceptul de locație sigură nu presupune numai vaccinare. Înseamnă și că acel restaurant respectă legislația privind restricțiile care trebuie impuse, normele de siguranță care trebuiesc impuse pentru personal și consumatori
  • Pandemia pe de o parte și pierderile de peste un an de zile din industrie, vor însemna în acest sezon, creșteri de prețuri în localițiile membre RESTO de 10-15%

Asociația Patronală RESTO Constanța a lansat Campania „Membru RESTO - Locație Sigură - Noi ne-am vaccinat!“.
La ZIUA LIVE am discutat cu reprezentanții Asociației - Corina Martin, președinte de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO.


Interviul video poate fi urmărit aici: .

Corina Martin, președintele de onoare a vorbit despre obiectivele Asociației RESTO: “Nu a existat niciodată în Constanța o asociație a operatorilor Horeca. Asta, însemnând cafenele, restaurante, saloane de evenimente, cluburi, baruri. 
Suntem în al doilea an de pandemie, era necesară reunirea tuturor operatorilor din Horeca, din județul Constanța,  într-o structură care să le reprezinte interesele. Așa a apărut RESTO. Centralizăm peste 100 de mebri în acest moment, majoritari din zona de alimentație publică. Este vorba de județul Constanța. Ne devin membri și companii hoteliere, și companii de agrement. Deci, RESTO se extinde. Sunt foarte mulți cei care vor să adere la asociația noastră”.
La rândul său, Egevit Aslan, președintele asociației a explicat că își dorește o acoperire națională a asociației: “Rămâne de văzut daca vom extinde. Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Asociația este membră a Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, care se înființează în aceste zile. Vom reprezenta prin federație, mai toți operatorii din întreaga țară. Ne dorim o acoperire națională, cu politici comune, cu care să apărăm intersele celor din Horeca, și nu numai.  Sperăm că vom putea să schimbăm ceva”.


Pro și contra! Campania „Membru RESTO - Locație Sigură - Noi ne-am vaccinat!“

Campania „Membru RESTO - Locație Sigură - Noi ne-am vaccinat!“, menită să transmită un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor de pe litoralul românesc are și adepți dar și critici.
Cei din urmă consideră exagerat mesajul, în ideea că și persoanele vaccinate pot fi contagioase și că termenul de “sigur” este inoportun.

Președintele asociației RESTO, Egevit Aslan a explicat ce a stat la baza acestei campanii: “Ar trebui să înțelegem că industria ospitalității a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, cu restricții, cu închideri. Ajutoarele nu au ajutat prea mult. În acest context, noi am venit cu propuneri către Guvern. Am transmis un ghid de bune practici, prin care încercăm să convingem autoritățile că putem să funcționăm într-o oarecare formă de normalitate. O parte din regulile testate au fost benefice, o parte inaplicabile. Consiliul a prelungit starea de alertă și regulile au rămas aceleași.
 Am luat în considerare vaccinarea, care ne-ar putea scoate din această situație. Nu s-a înțeles corect, noi am vrut să comunicăm mai bine cu clienții și angajații, să încurajăm vaccinarea în acest mod, ceea ce nu înseamnă sub nici o formă vreun fel de discirminare pentru cei care nu s-au vaccinat. Am respins ideea de a defavoriza pe cei nevaccinați. Este imposibi să vaccinezi pe toate lumea fără să îi obligi, iar noi suntem susținătorii libertății. Nu se pune problema vreunei discriminări. Oamenii sunt în stare să analizeze și să-și asume deciziile”.
Întrebați fiind despre condițiile în care vor putea fi organizate evenimente în locațiile RESTO, inclusiv nunți, botezuri sau petreceri private, Corina Martin a precizat că deocamdată este neclar, deoarece, un proprietar de restaurant nu se poate transforma în polițist sau în asistentă medicală.

“Sunt mii de români care își fac în acest moment rezervări. Cine restricționeaza accesul, când în acest moment se cumpară o vacanță? Oamenii au concedii rezervate și plătite. Nimeni nu poate anula vacanțele acestor oameni”, a precizat Corina Martin. 


Ce înseamnă conceptul de locație sigură?

Conceptul de locație sigura nu presupune numai vaccinarea. “Înseamnă și că acel restaurant respectă legislația privind restricțiile care trebuie impuse, normele de siguranță care trebuiesc impuse pentru personal și consumatori.
Nu e vorba doar că acea locație unde veți vedea acel certificat postatpe ușa de acces, nu înseamnă doar că personalul din acea locație este peste 90% vaccinat, ci și faptul că sunt respectate circuitele și normele de siguranță pentru turiști și consumatori. , a mai adăugat președintele de onoare al RESTO.


Servcii mai scumpe din cauza pierderilor datorite pandemiei

Pandemia pe de o parte, cheltuielile legate de dezinfecție permanentă și pierderile de peste un an de zile din industrie, vor însemna în acest sezon estival, creșteri de prețuri inclusiv în locațiile membre RESTO de 10-15%, care se vor regăsi în nota de plată a turiștilor și constănțenilor, a precizat Egevit Aslan, președintele asociației RESTO.


Citește și:

ZIUA LIVE Corina Martin, președintele de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO, despre sosirile și vacanțele pe litoralul românesc

ZIUA LIVE. RESTO susține și recomandă vaccinarea personalului din industria ospitalității!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. De ce este nevoie de cadastrare județului și ce impact va avea acest proiect, atât în mediul rural cât și urban?

16 Jun 2021 282

ZIUA LIVE. Septimiu Bourceanu(PNL) - „Ținta mea numărul unu este să deschidem Constanța. Trebuie să joace un rol foarte important în agenda națională”

16 Jun 2021 629

ZIUA LIVE. Ce spune senatorul Septimiu Bourceanu despre întreținerea spațiilor verzi în Constanța

15 Jun 2021 589

ZIUA LIVE. Septimiu Bourceanu „Proiectul cel mai dificil pe care ni l-am propus este unirea Constanței”

15 Jun 2021 769

Interviu cu Lelia Rus Pîrvan, director al Muzeului de Artă Constanța „ Lucrările de artă din muzeul nostru sunt bine păstrate și prețuite”

15 Jun 2021 1204

ZIUA LIVE. Alegeri în PNL Constanța la final de săptămână! Cine vrea să-i conducă pe liberalii din Consiliul Local Municipal?

14 Jun 2021 1429

Steluța Popescu, Garda de Mediu Constanța – „ România are mari întârzieri în ceea ce privește reciclarea deșeurilor”

12 Jun 2021 2604

ZIUA-n amiaza mare Procurorul Teodor Niţă - „Ca cetățean mi-aș dori să am siguranța că pot trăi într-un mediu curat”

11 Jun 2021 688

ZIUA LIVE Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, despre crimele greu de rezolvat

09 Jun 2021 398

ZIUA LIVE Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, despre prezumția de nevinovăție

09 Jun 2021 507

ZIUA LIVE Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, procuror șef Secție Urmărire Penală din Parchetul Tribunalului Constanța, despre GDPR, în cazul infracțiunilor cu privire la registrul sexual

09 Jun 2021 440

Ministrul Energiei a explicat de ce mai multe proiecte ale GSP Power, companie condusă de omul de afaceri Gabriel Comănescu, au fost incluse în PNRR.

09 Jun 2021 1717

ZIUA Live. Gheorghe Donțu despre administrația Chițac - „Cu indulgență, le dau nota 5. Am crezut că știu de ce vin aici. Undeva s-a rupt”

09 Jun 2021 1245

ZIUA LIVE. Anchetele penale și protecția datelor. Cazuri ce păreau de nerezolvat, aduse în instanță de procurorii din Constanța

08 Jun 2021 1309

Județul Constanța Direcția de Gestionare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Medgidia amână proba interviului pentru un post vacant

04 Jun 2021 526