ZIUA LIVE. La Constanța, Coaliția PNL-USR are zilele numărate! Abrogarea regulamentelor, mutare decisivă

  • Dumitru Caragheorghe,  noul președinte al USR Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre relația cu partenerii de la PNL și cu primarul Vergil Chițac
  • Acesta a punctat ce nemulțumește USR în Coaliție, a spus că vor să aducă amendamente la regulamentele parcărilor, respectiv, celui de gospodărire a orașului, sub rezerva că dacă acestea nu vor fi susținute și de partenerii de la PNL, Coaliția se va rupe la nivel de municipiu Constanța
  • Nu au ce să-și reproșeze în relația cu PNL
  • USR sesizează Prefectura și Ministerul Justitiției în chestiunea nerespectării majorității calificate în cazul votului pentru oportunitatea preluării în administrarea primăriei a Portului Tomis și a lacului Tăbăcărie
 

Dumitru Caragheorghe,  noul președinte al USR Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre relația cu partenerii de la PNL și cu primarul Vergil Chițac.

Caragheorghe a punctat ce nemulțumește USR în Coaliție, a spus că vor să aducă amendamente la regulamentele parcărilor, respectiv, celui de gospodărire a orașului, sub rezerva că dacă acestea nu vor fi susținute și de partenerii de la PNL, Coaliția se va rupe la nivel de municipiu Constanța.
 
Interviul video, integral poate fi urmărit aici: https://fb.watch/6tsSgXhe4u/.

Noua conducere a filialei se găsește într-un context delicat

Dumitru Caragheorghe a recunoscut că noua conducere a filialei se găsește într-un context delicat.
“Avem aceste probeleme de la nivelul municipiului Constanța. Există probleme și la nivel național, dacă le privim într-o perspectivă generală, toate pot fi legate între ele, având în vedere lupta internă, din ambele partide, dar mai ales din partea PNL, pentru că este mai pregnantă și mai vizibilă în acest moment, vis a vis de lupta pentru presedenția partidului. 
 
Cu siguranță, noi am fost și suntem focusați pe a fi parteneri la guvernare locală, de a reprezenta pe cei care ne-au votat, așa cum trebuie, în administratrea localităților.  Acesta a fost scopul nostru de la început. Noi am făcut tot ce a depins de noi ca să întreprindem acest lucru. Am stat la masa negocierilor am încheiat un acord politic mulțumitor”, a precizat Caragheorghe.



Nu avem ce să ne reproșăm în relația cu PNL

Vis-a-vis de principiiile acordului politic încheiat între USR și PNL, imediat după alegerile locale, Caragheorghe, spune că reprezentanții USR nu au  ce să să-și reproșeze.
“Din contră, de -a lungul acestei perioade de timp, am făcut concesii permanente în ceea ce privește prioritatea în diverse aspecte ce urma să fie pe ordinea de zi a situației.
 
Timpul, cronologia efectivă,  pune în pericol existența acordului politic, lipsa faptelor concrete. Noi ne-am respectat partea de atribuții, dar ceilalți nu și-au respectat partea. E un cumul permanent, unde noi suntem pe post de minge de ping-pong într-un joc. Probleme sau încălcări sunt din toate direcțiile, și dintr-o parte și din cealaltă parte. Există un blocaj în comunicare, mai sunt deschise niște canale, dar firave, a spus  președintele USR Constanța la ZIUA LIVE.

E limpede că această situație nu mai poate continua, motiv pentru care reprezentanții USR sunt deciși să tranșeze situația din Coaliție, până la sfârșitul acestei luni.

“În trei-patru săptămâni vom decide care este drumul de urmat. Fie împreună, alături de parteneri, dacă vor învăța să ne respecte, fie intrăm în opoziție, cu tot ce presupune acest lucru”, a afirmat Dumitru Caragheorghe.

Capacitatea de răspuns a liberalilor la următoarele  mutări pe care vrea să le facă USR, sunt capitale în funcționarea Coaliției sau în ruperea acesteia.

Vom face o convocare de ședință extraordinară pentru amendarea regulamentului parcărilor. Vrem totodată și abrogarea Regulamentului de gospodărire. Bugetul orașului are capacitatea să rezolve situația spațiilor verzi, această chestiune nu trebuie pasată asociațiilor de proprietari.

Atât pe noi, cât și pe cei de la PNL, constănțenii ne-au votat în aceiași măsură. Trebuie să găsim o soluție! Vom lua o soluție tranșantă într-un interval scurt de timp. Protocolul încheiat nu este respectat. Noi vrem respectăm în continuare constănțeanul, a anunțat Dumitru Caragheorghe la ZIUA LIVE.
 
Sesizăm Prefectura și Ministerul Justitiției

Consiliul Local Municipal Constanța a votat pentru preluarea în administrare a Portului Tomis și a lacului Tăbăcărie. Proiectele au trecut fără voturile consilierilor USR, care au ridicat problema majorității calificate pentru adoptarea celor două proiecte, pe care aceștia de consideră de oportunitate transfer patrimoniu.
Acesta este motivul pentru care, grupul aleșilor locali de la USR vor sesiza atât Prefectura cât și Ministerul Justiției în a media această chestiune.
 
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

ZIUA LIVE. Ia în calcul USR Constanța denunțarea acordului politic cu PNL?



 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1729

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1838

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 764

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1441

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3812

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 871

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 560

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 727

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1248

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1099

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 946

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1663