ZIUA LIVE Leșinurile din centrele de vaccinare există. Populația nu a fost educată să vină, la imunizare, după ce a mâncat ceva înainte!

  • Andreea Bugescu este studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța

  • Şi-a început activitatea anul trecut, când a fost repartizată la Spitalul Militar Modular de Intervenție şi Tratament (SMMIT) Constanța

  • Odată cu debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Andreea a ales să se implice în lupta de prevenire a infecției cu virusul SARS-COV2, în centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța

  • La ZIUA LIVE, Andreea Bugescu a vorbit despre cum decurge activitatea în centrul de vaccinare, despre temerile și întrebările celor care trec pragul centrului în care își desfășoară activitatea

Andreea Bugescu este studentă în anul VI, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța.
Încă de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în spitalele din România, a căutat să se implice, voluntar, pentru a se alătura personalului medical în lupta împotriva pandemiei provocată de virusul SARS-COV2.

Şi-a început activitatea anul trecut, când a fost repartizată la Spitalul Militar Modular de Intervenție şi Tratament (SMMIT) Constanța.
Odată cu debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Andreea a ales să se implice în lupta de prevenire a infecției cu virusul SARS-COV2, în centrul de vaccinare deschis în cadrul Spitalului Militar Constanța.
La ZIUA LIVE, Andreea Bugescu a vorbit despre cum decurge activitatea în centrul de vaccinare, despre temerile și întrebările celor care trec pragul centrului în care își desfășoară activitatea.


„Am stat 1 lună și jumătate la SMMIT. Noi am ajutat logistic, au încercat să ne protejeze să nu intrăm la pacienți infectați dar am fost nevoiți să ne echipăm și să intrăm la pacienții cu COVID-19. Acum au început să vină foarte mulți tineri cu probleme respiratorii. Nu se mai face față.”, a povestit Andreea Bugescu.
Andreea este cea care, mereu cu zâmbetul pe buze, verifică programările, asigură primul triaj, discută cu cei programați referitor la procedura de vaccinare și îi îndrumă către cabinetele de vaccinare.
„Eu sunt prima figură pe care o vede omul când intră la vaccinare. Eu fac un mic triaj, pun întrebări. Au existat persoane care au avut lipotimii. Noi îi spunem sindromul halatului alb. Am văzut peste 7.000 de oameni și nu am văzut nicio reacția gravă. Leșinurile au existat din cauză că populația nu a fost educată să vină mâncată la vaccin. Oamenii nu vin la analize! Trebuie să mănânce înainte să se vaccineze! Au fost cazuri de oameni, care deși se știau cu frică de ace, nu ne-au spus și au leșinat”, ne-a mărturisit Andreea, despre cum se desfășoară “viața” celor care au ales să facă voluntariat în centele de vaccinare.

Am fost curioși să aflăm, care sunt cele mai frecvente întrebări ale celor care se prezintă la vaccin. Și am aflat. Neaoș, românește, cea mai adresată întrebare după vaccin este: „La cât timp după vaccin pot să consum alcool?”
Andreea ne-a răspuns: „La 48 de ore de la vaccin.”
De ce alte reguli trebuie să ținem cont între prima doză și rapel: „De preferat ar fi în luna în care ne facem vaccinul să ne ferim de contactul uman, cât mai mult posibil”, a explicat Andreea.
Constănțenii se află printre primii din țară când vine vorba despre receptivitate la vaccinare. Cu toate acestea, există și persoane care nu cred în beneficiul vaccinului. Am discutat și despre această categorie.


„Din păcate este această modă a formatorilor de opinie care nu sunt medici. Probabil această încredere va crește în câteva luni când se vor face studii suplimentare despre vaccin”, a fost răspunsul voluntarului Andreea Bugescu.
Cu toate acestea, a mai adaugat tânăra, „oamenii sunt mai disciplinați aici (n.r. Constanța). Am vorbit cu colegi din țară. Noi nu am avut incidente”.

Citește și:


ZIUA LIVE Andreea Bugescu, studentă la Facultatea de Medicină - La cât timp după vaccin se poate consuma alcool?

ZIUA LIVE. Voluntarii din linia I. Cum se desfășoară o zi într-un centru de vaccinare anti COVID-19
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Clădirea Spitalului Clinic Județean Sf. Apostol Andrei Constanța, în pericol să se prăbușeacă?

12 May 2021 694

ZIUA LIVE. Judecătorul Ciprian Coadă, detalii despre acordarea daunelor morale

12 May 2021 273

ZIUA LIVE. Industria ospitalității a trecut printr-o perioadă dificilă. Siguranță pentru turiști și consumatori dar și prețuri cu 10-15% mai mari, în acest sezon estival

12 May 2021 661

ZIUA LIVE Corina Martin, președintele de onoare și Egevit Aslan, președintele asociației RESTO, despre sosirile și vacanțele pe litoralul românesc

11 May 2021 654

ZIUA LIVE. Cum se stabilesc daunele morale în procesele de ucidere din culpă?

11 May 2021 933

Ce trebuie să faci pentru a avea mai mult succes la biletul zilei

11 May 2021 464

ZIUA LIVE. RESTO susține și recomandă vaccinarea personalului din industria ospitalității!

10 May 2021 1190

ZIUA LIVE. Întrebat despre nemulțumirile constănțenilor privind Regulamentul parcărilor, Vergil Chițac a răspuns «Îmi pun dopuri în urechi»”!

07 May 2021 1632

ZIUA LIVE Jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian, despre relaxarea restricțiilor în sezonul estival

06 May 2021 762

ZIUA LIVE. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța – o tradiție vie a excelenței în educație, ce dăinuie de 125 de ani

06 May 2021 1809

ZIUA LIVE Profesorul Vasile Nicoară, directorul CNMB, despre amplele evenimente ce marchează cel de-al 125-lea an de existență a instituției de învățământ

05 May 2021 599

ZIUA LIVE. Șase luni de guvernare liberală la Constanța!

05 May 2021 1955

ZIUA LIVE. 125 de la înființarea Colegiului Mircea cel Bătrân

04 May 2021 1817

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu „Dacă Postul nu are la bază intenția bună, degeaba este ținut. Când primim lumină, ea se duce către casa și viața noastră. Intrăm în circuitul Luminii”

30 Apr 2021 1481

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu, paroh la Parohia Sfântul Nicolae Vechi „Postul trebuie să fie un mod de viață în care trebuie să ne bucurăm, că îi dăm organismului și altceva“

29 Apr 2021 1130