ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!



La ZIUA LIVE, consilierul local PSD, Liviu Merdinian a vorbit despre activitatea din CLM după primul an din acest mandat, dar și cele mai fierbinți subiecte care fac agenda constănțenilor - majorarea taxelor și impozitelor în 2022, introducerea taxei pentru spații verzi și Regulamentele privind plata parcării, respectiv, cel privind restricționarea traficului auto în zona Peninsulară a municipiului Constanța, acolo unde își are sediul și Parohia Bisericii Armene.

Președintele Uniunii Armenilor din România, filiala Constanța a candidat pe listele PSD Constanța pentru CLM, la alegerile locale din 2020.
Merdinian este membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase, dar face parte și din Comisia de specialitate pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

La ZIUA LIVE, consilierul local PSD a vorbit despre activitatea din CLM după primul an din acest mandat, dar și cele mai fierbinți subiecte care fac agenda constănțenilor - majorarea taxelor și impozitelor în 2022, introducerea taxei pentru spații verzi și Regulamentele privind plata parcării, respectiv, cel privind restricționarea traficului auto în zona Peninsulară a municipiului Constanța, acolo unde își are sediul și Parohia Bisericii Armene.

Introducerea unei taxe pentru spații verzi

„Eu înainte de 2013-2014 umblam deja pe străzi (...) să plantăm pe unde se putea. Acum, dacă cetățeanul este întrebat de chestiunea asta, într-adevăr o să compare chestiunea asta (...) promisiunea versus ceea ce se așteaptă acum, (...) e blamabil. Din punct de vedere al sumei, eu personal aș da și mai mult”, a spus Merdinian la ZIUA LIVE.

Consilierul mai spune că ar fi această taxă, dacă va fi în cele din urmă introdusă, ar trebui să se materializeze prin apariția unor parcuri în următorii ani.

„ Aprecierea mea este din punct de vedere cetățenesc și sunt subiectiv. (...) aș face mai mult de atât, aș face voluntariat în parcul respectiv”

însă a dat dreptate și celor care nu sunt de acord cu această taxă pe principiul „am vrut mai multă verdeață, am vrut mai multă liniște (...) și deja acum se consideră că suntem impozitați pentru niște drepturi promise”.


Regulamentul Zonei Peninsulare a municipiului Constanța

Trebuie ținut cont de doleanțele oamenilor care locuiesc în această zonă, este de părere consilierul PNL.

„Consider că pe un schelet funcțional se pot face adăugiri particulare. (...) Inițiatori au fost primarul, cu grupul de specialiști.
Îmi doresc și eu ca peninsula să nu fie o mare parcare.

Dar acolo nu este o zonă de agrement pur pentru că sunt foarte multe familii care locuiesc (acolo n.r.). Apropo de traseul unui taxi, care poate să fie acreditat să intre. Ambulanțe și orice altceva. E particularizabil și rezolvabil.

Trebuie să găsim o soluție cât se poate de justă pentru locuitorii din peninsulă”, a afirmat Liviu Merdinian.

Și dacă am ajuns la discuția despre Peninsulă, se cades ă vorbit și despre cultură și multiculturalitatea cu care ne lăudăm la malul mării.
 
„Eu sper în Constanța aia pe care o visez liniștită, organizată. Mă deranjează că nu avem o identitate a Constanței. Voi insista pentru continurea investițiilor în cultură și sănătate publică.

Pentru sănătatea publică, eu aș vrea să văd aliniamentul stradal pentru fiecare străduță. Oamenii trebuie să învețe din nou să iubească copacii, nu doar în parc”, a mai spus alesul local social-democrat

Constanța are singurul spital închis total în urma unui incendiu

După aproape o lună și jumătate, Spitalul de Boli Infecțioase încă nu a fost redeschis. Se discută despre o reluare parțială a activității unității medicale, undeva către sfârșitul anului.

L-am întrebat și pe Liviu Merdinian, de ce s-au mișcat atât de greu autoritățile?

„Orice aș spune, ar fi un blam la adresa administrației. E dificil de spus, dar spitalul ar trebui deschis. Nu discutăm doar despre COVID, vorbim despre SIDA, (...) boli transmisibile. (...) S-a blocat. Nu e vorba numai despre infrastructură. Am fost cu o zi înainte, am trecut pe acolo. Totul era liniște, era funcțional. Spitalul ăla urma să intre într-un amplu proces de reabilitare.

Marea majoritate a persoanelor care au trecut prin Spitalul de Boli Infecțioase au fost mulțumite de servicii. 

„Eu nu pot să răspund ce a gândit administrația când a luat decizia să-l închidă. Poate că s-au speriat, să nu se repete o poveste similară”, a spus Liviu Merdinian, întrebat de ce nu s-a redeschis încă Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 

Citește și:

ZIUA LIVE. Statutul consilierului local în Consiliul Local Municipal Constanța


Interviul integral poate fi urmărit aici:

 .


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 291

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 538

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 485

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 738

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 676

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 840

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 569

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1218

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 613

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 418

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 617

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 660

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1011

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1230