ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac - „Nu există voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”! (VIDEO)

  • Invitați la ZIUA LIVE au fost jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian, un excelent analist politic
  • La un an de la alegerile din 2020, am încercat să creionăm imaginea României, pandemiei și Constanței, după un marcat de crize politice, schimbare de premier, intrarea în opoziție a USR și preluarea puterii de o Coaliție în care vioara întâi este PSD
  • Am discutat și despre măsurile nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac, nepopularul primar al Constanței, dar și despre celebrele «dopuri din urechi», devenite un simbol al administrației liberale de la malul mării
 
Invitați la ZIUA LIVE au fost jurnalista Feri Predescu și dr. Florian Stoian, un excelent analist politic.

La un an de la alegerile din 2020, am încercat să creionăm imaginea României, pandemiei și Constanței, după un marcat de crize politice, schimbare de premier, intrarea în opoziție a USR și preluarea puterii de o Coaliție în care vioara întâi este PSD.

Am discutat și despre măsurile nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac, nepopularul primar al Constanței, dar și despre celebrele «dopuri din urechi», devenite un simbol al administrației liberale de la malul mării.

Și am pus pe tapet și acțiunea AUR care încearcă în continuare să facă un referendum pentru demiterea primarului Vergil Chițac.

„Ne jucăm de-a politica. Ei trebuie să vină tot timpul cu fel și fel de idei care să capteze publicul. (…) este vorba despre legile pe care trebuie să le respecți, de verificarea semnăturilor (…)”, a fost de părare, jurnalista Feri Predescu.

„PNL-ul s-ar face de râs. Mă refer la PNL Constanța. În 2016, domnul Chițac a pierdut primăria. A ajuns senator liberal, ca să nu mai vorbim de atitudini și modul de comportament. L-au acceptat, s-au dus cu el în campanie, au câștigat alegerie. Păi, te joci de-a politica? Azi suntem împreună, mâine nu mai suntem împreună”, a mai spus Feri Predescu.

Mai au încredere constănțenii în primarul Vergil Chițac? Va juca PNL și în 2022 cartea administrației liberale?

„Nu au încotro. Chiar dacă va avea un deficit de imagine și mai mare (PNL – n.r.), urmează după părerea mea să vedem cum vor evolua lucrurile. Oamenii aceștia care conduc acest oraș, își dau seama, realizează câtă populație este împotrivă?”


Haosul acesta produs de la circulația prin oraș, de la strada Ștefan cel Mare, de la tot ce înseamnă bd. Lăpușneanu… șamd. Să nu credem că banii se aduc de la capitală fără influențe ” a fost de părere dr. Florian Stoian, cel care anul trecut, tot la ZIUA LIVE, vorbea despre destrămarea Coaliției PNL – USR PLUS. Iar istoria recentă i-a dat dreptate.

Cât despre ce se întâmplă în jurul României și al Constanței…

„Uitați-vă, mai devreme de acum 4 zile, Ungaria a declarat că nu mai au ce să facă (...) autostrăzi, că le-au făcut pe toate”, 

„De la Sibiu până la Budapesta, mergi pe autostradă. Există o dorință între finanțările de la Brașov încolo și de la Brașov încoace”,  a adăugat medicul .
 
„Nu există nicio voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”!
 
Inevitabil am ajuns cu discuția la ceea ce ne doare pe toți. Spitalul de Boli Infecțioase, a cărei redeschidere este un mister.

Lucrările continuă într-un ritm pe care evităm să-l mai comentăm, spitalul modular probabil va fi gata la vară, deși..

„Spitalul de Boli Infecțioase... trebuia să devină funcțională o parte a spitalului. Suntem în luna ianuarie. Este vorba despre două proiecte. (...)”, a spus jurnalista Feri Predescu.

„Am aflat acum că licitația pentru achiziția acestora se va organiza undeva la sfârșitul primăverii. (...) toate aceste proceduri se numesc de „urgență”, a adăugat aceasta. 

Dr. Stoian este mult mai tranșant. A lucrat și în sistemul de stat și știe exact cum stau lucrurile..

„Acestea sunt niște povești”

„Nu există nicio voință din partea celor de acolo (...) doctorii asistentele și infirmierele vor să lucreze, nu au unde. (...)” ,  a afirmat Florian Stoian.

Despre valul 5 al pandemiei 

Cifrele arată din nou îngrijorător.
Numărul infectărilor era ieri dublu față de alaltăieri.
„Fără testare este clar că nu vom putea identifica, nu vom putea izola și nu vom putea trata cazurile. 

Toată neîncrederea  este rezultatul vectorilor de imagine nepotriviți, din cauza unor oameni cărora le-a plăcut să iasă la televizor să spună că e o formă mică de viroză. S-au pierdut foarte multe vieți… în acel moment echilibrul în societate s-a rupt.  

Am văzut foarte mulți oameni tratați de pe scheme de pe telefoane. Medicina nu este asta. Medicina înseamnă să-l consulți, să-l dezbraci și să-l investighezi.  În momentul în care cazul era pozitiv,  să-l tratezi după o schemă dată de nu știu cine. Acel pacient nu a avut acces la servicii medicale.  

 Cei care i-au tratat în spitale (pacienți COVID - n.r.) au fost niște eroi!

Toate școlile care au început  cu niște teste de salivă neconcludente. Bani aruncați pe apa sâmbetei.

Realitățile acestea sunt - de ce nu s-au achiziționat teste rapide ca să poți să testezi copilul la școală?
 Școlile au avut prima dată o reticență incredibilă.

Într-un an de zile au fost trei miniștri ai Sănătății.

Medicul a mai adăugat că doar prin testare poate fi ținută sub stăpânire pandemia.

Populația României este îmbătrânită, cu multe afecțiuni.  Din eroarea ta poți infecta pe unchiul tău, pe mama ta”, a precizat dr. Florian Stoian.
 

Despre deciziile luate în anul 2021 pentru Constanța 
 
„Dacă ne uitam la faptul că avem o universitate care scoate 5.000 de absolvenți pe an și mai mult de jumătate dintre ei pleacă, ne putem răspunde singuri la cum poate ajuta comunitatea orașul. Acești absolvenți nu râmân aici pentru că acest oraș nu le oferă nimic.

Mergând mai departe, suntem un oraș fără spitale noi de ani de zile”, a comentat doctoral Florian Stoian, care în final a tras și concluzia emisiunii:  „Imaginea administrației? E simplu. Majoritatea constănțenilor nu mai au încredere, lucru care ar trebui să le dea de gândit”!
 
 

Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

ZIUA LIVE Florian Stoian. „Forța de muncă în România nu mai există”

UPDATE. Interviu reprogramat pentru 04.01.2022 ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac, nepopularul primar al Constanței!

Interviul integral poate fi urmărit aici:

 

l

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Zelenski este de părere că războiul se va încheia doar prin „diplomație”

21 May 2022 456

Interviu online cu luptătoarea Bianca Iancău, din Cumpăna, medaliată mondială „Sper să-mi îndeplinesc visul de a ajunge la Jocurile Olimpice“

21 May 2022 2078

Interviu în exclusivitate Ce spune decanul Facultății de Drept din cadrul Universității Ovidius din Constanța despre intrarea în câmpul muncii după absolvire (VIDEO)

21 May 2022 1424

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 703

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

19 May 2022 499

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)

18 May 2022 772

ZIUA LIVE. Reacția directorului Regiei Județene de Drumuri și Poduri cu privire la „revolta” angajaților

17 May 2022 850

ZIUA LIVE. Cine a instrumentat și cu ce scop așa-zisa „revoltă" din cadrul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța?

16 May 2022 1161

ZIUA-n amiaza mare Despre Recensământ cu directorul DJS, Monica Eliana Constantin

12 May 2022 759

ZIUA LIVE Misiunile militarilor, o grea încercare pentru familie. ”Un subordonat a primit vestea că soția a plecat de acasă, i-a luat și cardul”

11 May 2022 723

ZIUA LIVE Cum arată Satul de Vacanță în 2022

10 May 2022 599

Interviu online cu șeful ISU Dobrogea, colonelul Cristian Mihail Amarandei – „Vom înființa puncte temporare de-a lungul zonei costiere“

10 May 2022 2637

Vicepreşedinta Parlamentului European „Viitorul Europei este al femeilor”

09 May 2022 525

ZIUA LIVE. Satul de Vacanță din Constanța stă pe un butoi de pulbere!

09 May 2022 1000

Trupele ruse au capturat în întregime Popasna. Ucrainenii anunţă că s-au retras din oraşul "făcut una cu pământul"

08 May 2022 744