ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

  • Președintele Consiliului Județean Constanța a fost invitat la ZIUA LIVE
  • Acesta a vorbit despre proiecte derulate la nivelul județului și a făcut precizări importante cu privire la licitația lansată pentru construirea spitalului de pediatrie "Mama și Copilul"
  • 27 de agenți economici s-au arătat interesați de această licitație pe care CJC își propune s-o finalizeze până în luna octombrie a.c., astfel încât în noiembrie să fie dat ordinul de începere al lucrărilor
  • În luna aprilie a.c. a fost lansată licitația pentru Proiectarea și Execuția de Lucrări a celui mai important obiectiv de investiții al Județului Constanța pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" cu o valoare estimată de 430 milioane de lei
  • Cât privește investițiile în infrastructura culturală, președintele CJ, Mihai Lupu spune că lucrările la mormântul pictat de tip Hypogeu și pentru Edificiul Roman cu Mozaic au termen de finalizare sfârșitul acestui an
 
 
 
Președintele Consiliului Județean Constanța a fost invitat la ZIUA LIVE. Acesta a vorbit despre proiecte derulate la nivelul județului și a făcut precizări importante cu privire la licitația lansată pentru construirea spitalului de pediatrie "Mama și Copilul" .
 
Lupu a declarat că a vrut să știe câți agenți economici au descărcat caietul de sarcini aferent achiziției pentru acest proiect, pentru a avea o imagine a interesului acestora pentru derularea în bune condiții a licitației care va fi una internațională.
 
„Am cerut să aflu câte firme au descărcart caietul de sarcini, pentru că va fi o licitație internațională. 27 de agenți economici s-au arătat interesați de această licitație pe care ne propunem s-o finalizăm până în luna octombrie a.c., astfel încât din noiembrie să înceapă lucrările efective, să dăm ordinul de începere al lucrărilor.

Acesta unitate spitalicească este absolut necesară pentru județul nostru, o vom finanța prin PNRR și obligatoriu va trebui finalizată până în 2026.   

Pentru Proiectul Tehnic se alocă 9 luni, iar pentru execuția propriu-zisă de lucrări 26 de luni”, a spus Mihai Lupu la ZIUA LIVE. 
 
Beneficiarul investiției este Consiliul Județean Constanța, având ca beneficiar final Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa.
 
Construcția nou propusă va avea funcțiunea de spital, destinată Departamentului ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și va avea o suprafața construită la sol de aproximativ 3.500 mp și un regim de înălțime format din: 2 etaje subsol, un demisol, un parter, 8 etaje medicale și etajul 9 tehnic retras. 


În luna aprilie a.c. a fost lansată licitația pentru Proiectarea și Execuția de Lucrări a celui mai important obiectiv de investiții al Județului Constanța pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" cu o valoare estimată de 430 milioane de lei.
 

Tot la ZIUA LIVE, președintele CJC a anunțat că a primit de la Compania Națională de Investiții confirmarea că blocul operator de la Spitalul de Pneumoftiziologie va fi realizat cu fonduri ale companiei.

„Astăzi am fost înștiințați că suntem pe lista de investiții. CNI ne-a anunțat că a fost acceptat acest proiect pentre finanțare” a spus Mihai Lupu.
 
Vă reamintim, proiectul unui pavilion nou la spitalul din Palazu Mare a trecut de prima selecție dar nu a fost declarat în final eligibil pentru finanțarea prin PNRR. Pavilionul ar urma să aibă demisol, parter și trei etaje și ar urma să fie ridicat în curtea unității medicale din Palazu Mare.
 
Cât privește investițiile în infrastructura culturală, președintele CJ, Mihai Lupu spune că : „Încep să se vadă rezultatele eforturilor noastre de a salva și pune în valoare un deosebit monument istoric - Mormântul pictat de tip Hypogeu. Construcția sarcofagului care va proteja mormântul și cu ajutorul căreia vom putea pune în valoare acest obiectiv începe să fie din ce în ce mai vizibilă.

Fiind amplasat într-o zonă de necropole din perioada antică, acest obiectiv necesită o atenţie specială şi o cercetare amănunţită, astfel încât investiția să poată continua fără a afecta eventualele noi descoperiri.
 
Respectăm întru totul condiţiile impuse şi absolut tot ceea ce înseamnă norme arheologice, pentru a păstra autenticitatea acestui mormânt şi a-l reda patrimoniului cultural istoric al judeţului Constanţa. Ne aflăm pe un trend pozitiv în ceea ce priveşte evoluţia lucrărilor, pe care le vom duce la bun sfârsit într-un termen apropiat de cel agreat.

Mai sunt câteva lucrări esenţiale de consolidare a mormântului, urmând a se intra în faza în care îi vom da propriu-zis valoare acestui obiectiv exceptional”, a mai spus Lupu.
 
Atât pentru Mormântul pictat de tip Hypogeu cât și pentru Edificiul Roman cu Mozaic termenul de finalizare ar fi sfârșitul acestui an.
 
Proiectul Delfinariului a fost o altă temă abordată la ZIUA LIVE.
 
„Ne judecăm pentru că banii s-au decontat prin devize. Trebuie să avem o abordare integrală dacă vorbim despre Delfinariu. Trebuie să ai o zonă de verde, o Grădină Botanică. Zona respectivă va fi un proiect integrat. Acolo sunt oameni extraordinari de buni.

L-am desemnat pe Mihai Nache a fost ales director interimar la Delfinariu. Este un angajat al Consiliului Județean, vom face un concurs în termenul legal pentru că avem nevoie de un manager bine pregătit care să ducă la bun sfârșit acest proiect integrat de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii care cuprinde și Teatrul de Copii și noul Acvariu”, a mai spus Mihai Lupu.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
ZIUA LIVE Ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni? Mihai Lupu ne răspunde (VIDEO)

Interviul integral poate fi urmărit aici (VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul României Programul premierului Marcel Ciolacu în data de 26 septembrie 2023

26 Sep 2023 375

Guvernul României Programul premierului Marcel Ciolacu in data de 25 sept. 2023

25 Sep 2023 291

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 913

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre testarea antidrog în școli- „Mi se pare exgerată“ (VIDEO)

14 Sep 2023 437

ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2023 557

ZIUA LIVE Spitalul Mama și Copilul din Constanța a fost pus "la întârzieri" din pix?

13 Sep 2023 813

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 13 septembrie 2023

12 Sep 2023 322

Programul premierului Marcel Ciolacu în data de 12 septembrie 2023

11 Sep 2023 342

Programul premierului Marcel Ciolacu, luni 11 septembrie 2023

08 Sep 2023 370

MAEReuniunea Anuală a Diplomației Române 2023

25 Aug 2023 342

Ziua Marinei Române 2023 Președintele României, Klaus Iohannis, alături de soția lui pe faleza Cazino din Constanța (FOTO)

15 Aug 2023 1022

Ziua Marinei Române 2023 LIVE VIDEO-TEXT. Spectacol fascinant de forță, tehnologie și tradiție la Constanța (FOTO+VIDEO)

15 Aug 2023 2806

Știri Constanța azi CT Bus anunță că autobuzele unei linii au traseu deviat

10 Aug 2023 722

Cine transmite meciul FC Urartu - Farul Constanța de joi, 3 august 2023

02 Aug 2023 4700

Rona Hartner nu a mai putut susține concertul programat la Tulcea. Iată motivul

30 Jul 2023 5047