ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a fost invitata emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022.
  • Pe parcursul emisiunii, profesorul a vorbit pe larg despre efectele pe care o astfel de presiune le are asupra copilului și, implicit, a viitorului adult.
  • Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș a precizat că, pentru un părinte, nu este nevoie ca al său copil să ia Premiul I pentru ca părintele să aibă un copil excelent: „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“.
Orice început de an școlar presupune noi presiuni asupra copilului privind notele și calificativele obținute la învățătură, adesea aceste presiuni venind chiar din partea părintelui ce ar trebui să-l susțină și să-l iubească necondiționat.
 
Prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, a fost invitata emisiunii ZIUA LIVE   de miercuri, 28 septembrie 2022, iar pe parcursul emisiunii, profesorul a vorbit pe larg despre efectele pe care o astfel de presiune le are asupra copilului și, implicit, a viitorului adult.
 
„În viață avem nevoie de un echilibru. Competiția există oriunde în societate, însă trebuie să fim atenți în ce privește competiția la școală. Dacă ne gândim la competiția școlară, mă gândesc dacă e părintelui sau a copilului. Dacă părintele e în competiție cu altți părinți, atunci este competiția părintelui. Ca părinte, nu trebuie să-l las pe copil să nu vadă că este susținut și ajutat. Copilul are nevoie să fie într-un mediu securizant, în familie și școală. Indiferent ce ar însemna notă sau performantă, dacă ei ar avea medii securizante, copiii s-ar simți fericiți“, a explicat prof. consilier școlar Liliana Țepeluș.
 
Totodată, coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică a explicat că notele luate de un copil nu sunt, în fapt, copilul respectiv.
 
„Nu este un lucru rău ca copilul să aibă note de 10, nu este un capăt de lume nici dacă la un test a luat nota 7! Se poate întâmpla. Atenție la reacția părinților! Dacă eu, ca părinte, îi spun că nu a avut o zi bună sau că nu s-a simțit bine, spunându-i că va reuși cu siguranță să ia data viitoare un 10 lângă acel 7, copilul nu va prelua acest 7 ca pe un eșec“, a explicat prof. consilier școlar Liliana Țepeluș.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, pentru un părinte, nu este nevoie ca al său copil să ia Premiul I pentru ca părintele să aibă un copil excelent: „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

 
Citește și

ZIUA LIVE Cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său în privința reușitelor școlare (VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 302

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 400

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 834

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 516

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 518

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 536

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 736

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 521

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 604

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 576

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 489

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 542

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 719