ZIUA LIVE. Numărul victimelor bullying-ului crește Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa - „Ne preocupă prevenția dar și consilierea de specialitate și rezultatele acesteia”! (VIDEO)

  • Starea de alertă epidemică a generat o presiune la nivelul unităților medicale, dar este una suportabilă. Nu este la fel ca în pandemia de Covid
  • Din datele pe care le avem pentru trimestrul IV al anului 2022, cele mai multe cazuri de bullying s-au produs în mediul urban
  • Orice acțiune legată de prevenire în acest domeniu trebuie să fie urmată și de preluarea unui feedback din partea beneficiarilor consilierii de specialitate
 

 
Ne aflăm în stare de alertă pandemică. La ZIUA LIVE, am vrut să aflăm de la prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa dacă există o presiune în acest moment pe sistemul sanitar județean, dar și care au fost concluziile grupului de lucru pentru gestionarea epidemiilor, care monitorizează la nivelul județului infecțiile acute respiratorii, gripele și pneumoniile.
 
„ În prima săptămâna a acestui an, situația oarecum a stagnat. Avem o ușoară creștere a cazurilor de gripă confirmată. Până în momentul de față nu trebuie să ne alarmăm. Trebuie să luăm măsurile corecte. Dacă simptomele sunt grave, să ne adresăm serviciului de primiri urgențe. Se întâmplă ca cei care au simptome ușoare să se prezinte la Unitățile de Primiri Urgențe.

Este o presiune la nivelul unităților medicale, dar este una suportabilă. Nu este la fel ca în pandemia de Covid.

Au fost alocate mai puține de doze de vaccin alocate județului. Acestea s-au terminat. Există oarecare reticență în ceea ce privește vaccinarea.

Ne-am obișnuit cu ea. Monitorizăm situația, ca să avem o imagine la început și una la final de săptămână. Starea de alerta vis a vis de gripă evoluează.

În privința cazului de flurona de la Constanța, nu avem ce măsură specială să luăm. Este vorba de o pacientă a cărei  stare este stabilă, dar este urmărită constant”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.
 
Un alt subiect abordat la ZIUA Live a fost cel al violenței în școli, după ce la începutul anului, prin ordin de prefect s-a constituit o Comisie pentru verificarea normele menite să înlăture bullying-ul din unitățile de învățâmânt.

 
„Există o Comisie care analizează tot ce înseamnă violență în unitățile școlare. Fac parte din comisie echipaje MAI, CJC, etc. Din datele puse la despoziție de ei, au fost două situații de șantaj reclamate. Vreau să ne asigurăm că sunt semnalate toate cazurile de bullying.

Trebuie să vedem ce este de făcut pentru reducerea acestui fenomen. Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a desfășurat multe acțiuni de prevenție. Cadrele didactice au fost instruite în acest sens. Și Inspectoratul Județean de Jandarmi a avut acțiuni de patrulare în zonele unde se produce afluirea personalului didactic și a elevilor. 

Din datele pe care le avem pentru trimestrul IV al anului 2022, cele mai multe cazuri de bullying s-au produs în mediul urban.

Toate cazurile sunt în atenția organelor de cercetare, atunci când există o reclamație.
 
Atât victimele, agresorii, copiii și familiile lor beneficiază de consiliere psihologică. Totul este să-și dorească această consiliere.  

Ne dorim ca din acest an, orice acțiune legată de prevenire în acest domeniu să fie urmată și de preluarea unui feedback din partea beneficiarilor consilierii de specialitate”, a mai spus prefectul județului Constanța. 

Și consumul de stupefiante este prezent în școli. Legat de acest subiect, Silviu Coșa a precizat că se implică ca Agenția Națională Antidrog, filiala Constanța să aibă la îndemână un sediu stabil și intrumentele necesare pentru a oferi tratament de specialitate pentru adicții, indiferent că este vorba despre consum de droguri, jocuri de noroc, șamd.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE Prefectul Silviu Coșa, precizări importante despre primul caz de flurona de la Constanța (VIDEO)


Interviul integral îl puteți urmări aici:

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 78

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 448

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 449

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 486

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 491

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 577

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 542

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 535

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 577

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 701

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 466

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 883

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 10 aprilie 2024

10 Apr 2024 283