ZIUA LIVE. Parenting post Covid! Reușitele școlare în ochii părinților

  • Ca părinți, în fiecare an vrem, poate, să dovedim cât este de bun copilul nostru la școală, să știe toată lumea de notele sale bune, de aprecierile pe care le primește, îl înscriem la cât mai multe activități în afara programului de la școală, îi dăm să lucreze suplimentar, pentru că, iată, ne simțim datori să facem „totul“ pentru copiii noștri.
  • Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 14.00, este prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
  • Pe parcursul emisiunii, profesorul ne va explica dacă este benefică această competiție în care părinții intră benevol ori poate chiar fără să își dea seama.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
În luna septembrie a acestui an, primul clopoțel a sunat încă și mai devreme față de anii anteriori, chemând în bănci elevi mici și mari, preșcolari și antepreșcolari.
 
În fiecare an, stresul examenelor de orice fel, al competiții, ori chiar al temelor îl trăiesc nu numai elevii care urmează cursurile unei unități de învățământ, ci și, adesea, părinții acestora, angajați într-o competiție cu alți elevi (ori, mai degrabă, cu alți părinți).
 
Ca părinți, în fiecare an vrem, poate, să dovedim cât este de bun copilul nostru la școală, să știe toată lumea de notele sale bune, de aprecierile pe care le primește, îl înscriem la cât mai multe activități în afara programului de la școală, îi dăm să lucreze suplimentar, pentru că, iată, ne simțim datori să facem „totul“ pentru copiii noștri.
 
Șantajul cu tăierea tuturor beneficiilor în cazul unei note mai mici de 10 (treacă-meagă, un 9 accidental) este încă o practică frecventă pentru mulți dintre părinți, aceasta venind la pachet cu recompensele generoase financiar atunci când elevul vine cu nota dorită de părinte.
 
În întreg acest context, cu o presiune pusă tot mai mare asupra copii pentru reușitele școlare (așa cum le înțelege părintele), ne întrebăm adesea, în cazul unei clacări din partea elevului, unde am greșit.
 
Pentru a încerca să aflăm dacă este benefică această competiție în care părinții intră benevol ori poate chiar fără să își dea seama, invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 14.00, este prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
 
Pe parcursul emisiunii, profesorul ne va vorbi despre cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său, despre efectele pe care atitudinea părintelui față de notele copilului le are asupra celui din urmă, dar și despre cum putem construi o relație sănătoasă, în privința reușitelor școlare, cu copiii noștri.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu(candidat PSD la Consiliul Local- „Îmi doresc să candidez și să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii. “ (VIDEO)

24 Apr 2024 503

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 204

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 439

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 442

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 463

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 593

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 462

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 550

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 481

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 504

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 227

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 751

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 673

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 473

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1357