ZIUA LIVE. Parenting post Covid! Reușitele școlare în ochii părinților

  • Ca părinți, în fiecare an vrem, poate, să dovedim cât este de bun copilul nostru la școală, să știe toată lumea de notele sale bune, de aprecierile pe care le primește, îl înscriem la cât mai multe activități în afara programului de la școală, îi dăm să lucreze suplimentar, pentru că, iată, ne simțim datori să facem „totul“ pentru copiii noștri.
  • Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 14.00, este prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
  • Pe parcursul emisiunii, profesorul ne va explica dacă este benefică această competiție în care părinții intră benevol ori poate chiar fără să își dea seama.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
În luna septembrie a acestui an, primul clopoțel a sunat încă și mai devreme față de anii anteriori, chemând în bănci elevi mici și mari, preșcolari și antepreșcolari.
 
În fiecare an, stresul examenelor de orice fel, al competiții, ori chiar al temelor îl trăiesc nu numai elevii care urmează cursurile unei unități de învățământ, ci și, adesea, părinții acestora, angajați într-o competiție cu alți elevi (ori, mai degrabă, cu alți părinți).
 
Ca părinți, în fiecare an vrem, poate, să dovedim cât este de bun copilul nostru la școală, să știe toată lumea de notele sale bune, de aprecierile pe care le primește, îl înscriem la cât mai multe activități în afara programului de la școală, îi dăm să lucreze suplimentar, pentru că, iată, ne simțim datori să facem „totul“ pentru copiii noștri.
 
Șantajul cu tăierea tuturor beneficiilor în cazul unei note mai mici de 10 (treacă-meagă, un 9 accidental) este încă o practică frecventă pentru mulți dintre părinți, aceasta venind la pachet cu recompensele generoase financiar atunci când elevul vine cu nota dorită de părinte.
 
În întreg acest context, cu o presiune pusă tot mai mare asupra copii pentru reușitele școlare (așa cum le înțelege părintele), ne întrebăm adesea, în cazul unei clacări din partea elevului, unde am greșit.
 
Pentru a încerca să aflăm dacă este benefică această competiție în care părinții intră benevol ori poate chiar fără să își dea seama, invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 14.00, este prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, coordonator al Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică și consilier de imagine, în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța.
 
Pe parcursul emisiunii, profesorul ne va vorbi despre cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său, despre efectele pe care atitudinea părintelui față de notele copilului le are asupra celui din urmă, dar și despre cum putem construi o relație sănătoasă, în privința reușitelor școlare, cu copiii noștri.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 561

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 809

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1292

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 952

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 734

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 703

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 918

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 893

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 764

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 645

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1312

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 769

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 682

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1140

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment de Ziua Dobrogei la Constanța- Membrii din minoritățile reprezentantive ale regiunii împărtășesc din experiențele lor în Dobrogea (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 970