ZIUA LIVE. Poate fi „fentat“ detectorul de minciuni? Ce spune avocatul constănțean Constantin Gudu

Avocatul Constantin Andrei Gudu, din Baroul Constanța
  • Miercuri, 17 august, invitatul emisiunii ZIUA LIVE a fost avocatul Constantin Andrei Gudu, din cadrul Baroului Constanța.
  • În cadrul interviului, avocatul a vorbit pe larg despre puterea detectorului de minciuni în legislația din România.
  • Acesta a subliniat că, la noi în țară, testul poligraf constituie mai degrabă un indiciu, care trebuie coroborat cu alte probe.
 
Avocatul Constantin Andrei Gudu, din cadrul Baroului Constanța, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 17 august 2022, iar cu această ocazie avocatul a vorbit pe larg despre puterea pe care o are testul poligraf – cunoscut popular drept detectorul de minciuni.
 
În cadrul interviului, avocatul constănțean a explicat care sunt motivele pentru care, în legislația din România, detectorul de minciuni nu este considerat probă, ci, mai degrabă, un indiciu, ce trebuie coroborat cu dovezi clare, așa încât să poată conduce la o concluzie concludentă, concluzie ce revine instanței de judecată.
 
De asemenea, avocatul Constantin Gudu a vorbit și despre faptul că detectorul de minciuni poate fi fentat, însă de către puține persoane, pentru că este vorba despre puterea unei persoane de a-și controla tensiunea arterială, transpirația, respirația, precum și alte valori care sunt măsurate cu ajutorul poligrafului.
 
„Nu sunt adeptul exminării poligraf. Ea poate fi fentată. Dacă discutăm de subiecți care sunt supuși testării care au abilitățile de a-și controla pulsul, transpirația, repsirația. (...) Testarea poligraf nu este oportună atunci când există probleme de sănătate la nivelul persoanei testate. Sunt foarte mulți factori care pot influența rezultatul. Legislația nu a calificat acest test cu titlul de mijloc de probă. Codul de Procedură Penală ne dă suficiente mijloce de probă în dosarele respective“, a explicat avocatul, în cadrul emisiunii.
 
Foarte important, avocatul a subliniat că testul poligraf poate fi administrat doar cu consimțământul persoanei ce ar urma să fie testată, iar acest consimțământ poate fi ulterior retras chiar dacă, inițial, el a fost dat, de principiu.
 
De asemenea, avocatul Constantin Gudu a subliniat faptul că persoana care administrează testul, examinatorul, trebuie să cunoască foarte bine cazul cu privire la care se face acest test.
 
Întregul interviu poate fi urmărit aici

 

 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Puterea detectorului de minciuni

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 326

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 383

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 374

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 343

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 470

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 479

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 569

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 687

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 459

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 868

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 10 aprilie 2024

10 Apr 2024 279

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 716

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 475

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 620

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 579