ZIUA LIVE. Poate fi „fentat“ detectorul de minciuni? Ce spune avocatul constănțean Constantin Gudu

Avocatul Constantin Andrei Gudu, din Baroul Constanța
  • Miercuri, 17 august, invitatul emisiunii ZIUA LIVE a fost avocatul Constantin Andrei Gudu, din cadrul Baroului Constanța.
  • În cadrul interviului, avocatul a vorbit pe larg despre puterea detectorului de minciuni în legislația din România.
  • Acesta a subliniat că, la noi în țară, testul poligraf constituie mai degrabă un indiciu, care trebuie coroborat cu alte probe.
 
Avocatul Constantin Andrei Gudu, din cadrul Baroului Constanța, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 17 august 2022, iar cu această ocazie avocatul a vorbit pe larg despre puterea pe care o are testul poligraf – cunoscut popular drept detectorul de minciuni.
 
În cadrul interviului, avocatul constănțean a explicat care sunt motivele pentru care, în legislația din România, detectorul de minciuni nu este considerat probă, ci, mai degrabă, un indiciu, ce trebuie coroborat cu dovezi clare, așa încât să poată conduce la o concluzie concludentă, concluzie ce revine instanței de judecată.
 
De asemenea, avocatul Constantin Gudu a vorbit și despre faptul că detectorul de minciuni poate fi fentat, însă de către puține persoane, pentru că este vorba despre puterea unei persoane de a-și controla tensiunea arterială, transpirația, respirația, precum și alte valori care sunt măsurate cu ajutorul poligrafului.
 
„Nu sunt adeptul exminării poligraf. Ea poate fi fentată. Dacă discutăm de subiecți care sunt supuși testării care au abilitățile de a-și controla pulsul, transpirația, repsirația. (...) Testarea poligraf nu este oportună atunci când există probleme de sănătate la nivelul persoanei testate. Sunt foarte mulți factori care pot influența rezultatul. Legislația nu a calificat acest test cu titlul de mijloc de probă. Codul de Procedură Penală ne dă suficiente mijloce de probă în dosarele respective“, a explicat avocatul, în cadrul emisiunii.
 
Foarte important, avocatul a subliniat că testul poligraf poate fi administrat doar cu consimțământul persoanei ce ar urma să fie testată, iar acest consimțământ poate fi ulterior retras chiar dacă, inițial, el a fost dat, de principiu.
 
De asemenea, avocatul Constantin Gudu a subliniat faptul că persoana care administrează testul, examinatorul, trebuie să cunoască foarte bine cazul cu privire la care se face acest test.
 
Întregul interviu poate fi urmărit aici

 

 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Puterea detectorului de minciuni

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 170

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25 martie 2024

25 Mar 2024 309

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -21 martie 2024

21 Mar 2024 314

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 757

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Literatura este cultură. Fără cultură oamenii nu sunt compleți“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 495

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 661

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 842

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 508

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 689

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1127

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 12 martie 2024

12 Mar 2024 326

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 499

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 743

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 885