ZIUA LIVE. Pr. Bertea - „Copilul care plânge în biserică uneori vorbește cu Dumnezeu. Noi nu-l putem înțelege, dar Dumnezeu îl ascultă“

Părintele Dănuț Marius Bertea, în studioul ZIUA LIVE
  • Părintele Dănuț Marius Bertea, parohul Parohiei Buna Vestire, din Constanța, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 6 aprilie, de la ora 14.00.
  • „Copilul care plânge în biserică uneori vorbește cu Dumnezeu. Dar noi nu-l înțelegem ce spune. Dar Dumnezeu îl ascultă, este modul lui de a cânta, poate!“, spune părintele Dănuț Marius Bertea, parohul Bisericii Buna Vestire din Constanța.
  • Părintele a vorbit pe larg despre modul în care se pregătesc copiii care participă la acest concurs, despre cele cinci cateheze desfășurate și despre activitățile practice.
  • Foarte important, pe parcursul discuțiilor, parohul a atras atenția asupra faptului că prezența copiilor în biserică nu trebuie să supere pe nimeni, indiferent dacă aceștia fac gălăgie, fiind mici.
 
„Copilul care plânge în biserică uneori vorbește cu Dumnezeu. Dar noi nu-l înțelegem ce spune. Dar Dumnezeu îl ascultă, este modul lui de a cânta, poate!“, spune părintele Dănuț Marius Bertea, parohul Bisericii Buna Vestire din Constanța.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 6 aprilie 2022, de la ora 14.00, părintele a vorbit despre activitățile de dezvoltare personală care se desfășoară în cadrul parohiei, dar și despre Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației.
 
Părintele a vorbit pe larg despre modul în care se pregătesc copiii care participă la acest concurs, despre cele cinci cateheze desfășurate și despre activitățile practice.
 
Foarte important, pe parcursul discuțiilor, parohul a atras atenția asupra faptului că prezența copiilor în biserică nu trebuie să supere pe nimeni, indiferent dacă aceștia fac gălăgie, fiind mici.
 
„Câteva doamne în biserică s-au tulburat. Copilașii, fiind micuți, s-au jucat și au răsturnat o vază și s-a spart. Vaza respectivă era o vază frumoasă, cu chipul Mântuitorului pe ea. Una dintre doamne a reacționat puțin și a spus «Părinte, nu este normal să se întâmple acest lucru în biserică». Și atunci, am spus doamnei, foarte elegant și frumos: «Doamnă, nu are importanță ce sparg sau dărâmă copiii în biserică. Le cumpărăm. În biserică, îmi doresc foarte mult să am icoane vii. Copiii sunt icoane vii, care Îl arată pe Dumnezeu. Hristos nu este trist!»“
 
„Cum să oprească cineva un copil să vină la Hristos?!“
 
În continuare, părintele a adus aminte despre cele scrise în Evanghelie legat de cei mici:
 
„Știți ce a spus Hristos în Evanghelia de la Matei - «Lăsați copiii să vină la mine! A unora ca aceștia este împărăția Lui Dumnezeu.» De unde eu, ca preot, sau o doamnă, sau un domn, sau oricine ar fi în biserică, orice funcție ar avea acolo, cum să oprească un copil să vină la Hristos?! Încalcă porunca dumnezeiască. Copilul are prioritate în biserică!“

 
Totodată, părintele a subliniat și faptul că nu suntem concentrați în rugăciune dacă ne lăsăm să fie deranjați de ceea ce fac copiii în biserică:
 

„Și mai spun un lucru: dacă te deranjează un copil în biserică, înseamnă că tu nu ești în biserică, nu te rogi. Când tu te rogi, toată grija cea lumească de la noi s-o lepădăm, spune la Heruvimi. Înseamnă că noi nu am lepădat grija cea lumească, îl văd pe copil că se joacă, îl văd pe celălalt că se mișcă, m-a deranjat – înseamnă că nu sunt concentrat în rugăciune“.
 
Întreaga emisiune cu părintele Dănuț Marius Bertea, paroh al Parohiei Buna Vestire, din Constanța, poate fi urmărită aici:

 
 
 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Părintele Dănuţ Marius Bertea, despre concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parohia Buna Vestire Constanța prezintă, în Ajun, concertul extraordinar de colinde „Din străbuni noi colindăm“

24 Dec 2023 917

Oficial de la DNA Șeful Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni și doi agenți, reținuți pentru fapte de corupție

22 Nov 2023 828

ZIUA LIVE. Părintele Dănuţ Marius Bertea, despre concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“

06 Apr 2022 1870

ZIUA LIVE. Cum să păstrăm vie flacăra credinței, în vremuri tulburi

05 Apr 2022 1964

Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“ La Parohia Buna Vestire, din Constanța, micuții au aflat cum se face coliva și au cinstit sufletele celor plecați dintre noi

21 Mar 2022 2989

Tenis Iris Zbrancă, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională. În semifinală, a eliminat principala favorită (DOCUMENTE)

19 Jan 2022 2489

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, slujește mâine la Parohia Buna Vestire, din Constanța

17 Oct 2020 4336

Unde va sluji ÎPS Teodosie mâine seară

09 Aug 2020 3667

Interviu cu preotul Dănuț Marius Bertea, paroh al Bisericii Buna Vestire „După această perioadă, cred că toți vom aprecia mai mult creația Lui Dumnezeu“

24 Apr 2020 8871

Concert extraordinar de colinde, la Parohia „Buna Vestire“ din Constanţa

23 Dec 2019 2923

Concluziile Conferinţei regionale organizate de Comitetul Judeţean al Părinţilor Constanţa Beneficiile învăţământului profesional în sistem dual, direct proporţionale cu implicarea agenţilor economici (galerie foto)

19 Sep 2019 2969

„Agenţii de circulaţie din Casa Domnului! Aşa se face, mamaie!“ Interviu online cu părintele Dănuţ Bertea - „De ce trebuie să mergem la biserică?“

25 Jan 2018 7563

Momente speciale pentru copiii din diverse centre Dănuţ Bertea, paroh al Bisericii „Buna Vestire“ - „Trebuie să ajutăm. Asta ne e menirea“

08 Dec 2017 4500

Accident la Bertea. Copil lovit de mașină în curtea casei

11 Feb 2017 2790