ZIUA LIVE Prefectul Coșa - „Rotativa ar fi un foarte bun prilej pentru a continua toate investițiile care au fost demarate" (VIDEO)

 



Invitat la ZIUA LIVE este prefectul județului Constanța, Iulian-Silviu Coșa, vicepreședinte regiunea Sus-Est al PNL la nivel național.


Interviul integral poate fi urmărit aici 



Prefectul vorbește la ZIUA LIVE despre activitatea din Prefectura și acțiuni de control la nivelul județului.
 

Toate acțiunile făcute de Coprul de Control pleacă de la sesizări sau chiar o necesitate de a efectua o anumită verificate. Un exemplu este o acțiune în cadrul unor unitati de învățămant, ce vizează violența în școli și bullying. Ca urmare s-a născut acel proiect pilot care este în plină derulare. Am observat că copiii au o opinie corectă vis a vis de fenomen, ei înțeleg mai bine decât credem. Acțiunea e în plină desfășurare, au fost vizitate 3 unități de învățământ, 80 de clase. Elevii au completat formulare. S-a început o centralizare statistică., a spus Coșa. 

Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Organizația Salvați Copiii și Consiliul Județean al Elevilor Constanța au semnat astăzi, 24 martie a.c., în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, protocolul de colaborare privind activitatea de informare, evaluare și monitorizare a fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța.

Parteneriatul prevede reducerea fenomenului de violență și implicit, de bullying, în unitățile de învățământ preuniversitar, cu implicarea organizațiilor non-guvernamentale și a structurilor independente formate din elevi. În același timp, cooperarea interinstituțională vizează desfășurarea activităților de informare și conștientizare asupra fenomenului de bullying pentru cadre didactice și elevi, dar și evaluarea acțiunilor întreprinse.  

Există și violență a cadrelor didactice orientate spre copiii.
 


Bună parte din violenta în școli s-a înregistrat în mediul urban. Și acesta este un lucru trist.

Prefectul Coșa face precizări la ZIUA LIVE și despre paza în școli.

O treime din unitatile de învățământ au pază umană. Altele au un sistem mixt. Au fost verificări la un moment dat, o verificare eșantionată pentru că sunt multe unități de învățământ.

Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est, dezvoltat de Universitatea Ovidius este o altă tema de interes despre care prefectul vorbește în continuare. 

Rămânem aproape de consorțiul creat de Universitatea Ovidius. Solicitarea pe care am adresat-o permamnent acestui Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” a fost aceea de a ne ajuta în digitalizarea administrației publice locale. Vorbim de birocrația instituției. 

 
E important ca oamenii să înteleaga cum să folosească tehnică digitală. E greu pentru unii să trimită un document în mod electromnic sau să plătească o factură, cum sunt de exemplu pensionarii. , a mai pus prefectul Coșa. 

Când vom vorbi despre digitalizare la Constanța?


Unii oameni gândesc mai bine când văd lucrurile scrise de mână. Nu văd o problemă la consum de hârtie. O data cu întinerirea demnitarilor lucrurile se vor schimba. Când lucram la ANAF, scanam toate documentele și ele circulau electronic. La prefewctura am, încercat să implemetăm un sistem dual: unele documente scanate, altele printate.



Dar este destul de dificil. Cine folsoeste doar varianta digitală a unui document să știe că nu va avea probleme o dată cu trecerea timpului.
 
Nu cred că mai devreme de 3 ani vom vorbi despre digitalizare la Constanța., a mai punctat prefectul. 

Despre Ordonanța austerității, prin care Guvernul vrea să diminueze cheltuielile statului, prin ajustarea veniturilor instituțiilor, oprirea angajărilor la stat este o temă despre care prefectul a precizat că nu poate face aprecieri decât atunci când va vedea această Ordonanță publicată în Monitorul Oficial. 
 

Nu este vorba că îmi place sau nu să vorbesc despre aceasta ordonanță. Este vorba de o reticență pe care o voi avea mereu în a discuta anumite acte normative care nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Nu există discuții despre acte normative. După ce vor fi publicate, încep să le pun în aplicare. Asta e rolul meu, pentru că fac parte din executiv.

Nu pot face aprecieri decât atunci când văd acea Ordonanță publicată în Monitorul Oficial. , a mai precizat prefectul. 

La Constanța a avut loc o dezbatere pe tema actului normativ depus la Senatul României privind voucherele de vacanță de care vor beneficia aproximativ 4,2 milioane slariați din sectorul privat. 

Acestea vor fi în valoare de 1.450 de lei/an. 

Prefectul a fost și el prezent la acest eveniment.  

Argumentele prezentate de  Eugen Țapu-Nazare, senator PNL Neamț, au fost pertinente. Mai ales banii pentru voucherele celor din sistemul privat se vor întoarce într-o formă sau alta în economie., a punctat prefectul la ZIUA LIVE. 

 

„Sunt sigur că orice decizie va lua Nicolae Ciucă se va gândi la ceea ce e mai bine pentru PNL"!


În cadrul conferinței de presă susținute la Constanța, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a vorbit și despre rotativa guvernamentală de la sfârșitul lunii mai.  Acesta a precizat că după părerea sa ar trebui redus numărul ministerelor. 


Condițiile în care se va produce această rotativă sunt cele menționate în protocol. Sunt pentru respectarea protocolului! Nu este precizat în protocol dacă Ciucă rămâne în Guvern. Problema la un moment dat va fi ridicată în forurile statutare ale partidului. În momentul de față nu cred că are cineva un punct de vedere dacă primul omul al PNL-ului este bine sau nu să meargă în Senat.
 
Sunt sigur că orice decizie va lua Ciucă se va gândi la ceea ce e mai bine pentru PNL. Liber arbitru putem avea cu toții., subliniază prefectul. 

Rotativa ar fi un foarte bun prilej pentru a continua toate investițiile care au fost demarate. Toate investițiile care se reflectă în viața cetățenilor din județul Constanța.

Silviu Coșa a caracterizat PNL-ul ca un partid care a dat întotdeauna dovadă de decență.
 

PNL a dat dovadă mereu de decență. A dat anunțuri după actele normative au fost definitivate.

În fața sediului Instituției Prefectului, au avut loc declarații de presă susținute de comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, legate de subiecte care vizează județul Constanța, cum ar fi acordul pentru finanțarea triajului din Portul Constanța sau culoarele umanitare pentru cerealele de origine ucraineană.

 

Știu că la nivelul Primăriei ajunsese propunerea de finanțare a trenului metropolitan. Vor exista posibilități de finanțare a unui parteneriat în care CFR să pună la dispoziție terenurile pe care le are, autorităților, pentru a putea finanța transportul mitropolitan.

Sunt multe lucruri cu caracter de noutate., a menționat prefectul Silviu Coșa. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 409

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 617

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 835

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1151

Prefectul județului Constanța „Alegerile din 9 iunie presupun un intens efort organizatoric și logistic din partea instituțiilor“

20 Mar 2024 583

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 768

Prefectul județului Constanța, la comemorarea militarilor decedați în dublul accident aviatic - „A rămas multă durere în sufletele celor apropiați“

02 Mar 2024 636

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 977

Prefectul Silviu Coșa despre spitalul modular - „După 40 de ani, municipiul Constanța are o nouă unitate medicală. Un început“

19 Feb 2024 602

Prefectul județului Constanța, mesaj de condoleanțe după decesul președintelui CJ Vrancea - „Cătălin Toma s-a dus. Drum lin, camarade“

17 Feb 2024 832

Prefectul județului Constanța „Răzvan Filipescu, împreună cu alți membri ai Pro Romania, sunt, de azi, parte a familiei liberale“

10 Feb 2024 799

Mesajul prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea DSU

29 Jan 2024 809

Prefectul județului, Silviu Coșa, atenționează asupra măsurilor ce trebuie luate în condiții de vreme rea

19 Jan 2024 668

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa „Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!

16 Jan 2024 1015

LIVE VIDEO Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024

16 Jan 2024 885