ZIUA LIVE Preotul de la biserica de lemn din Parcul Tăbăcărie a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”

  • Preotul Claudiu Banu de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie intenţionează, cu sprijinul comunităţii, să ofere încălţăminte de iarnă pentru 1.000 de copii din satele sărace din județ.
  • Campania se desfăşoară în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie.
  • Pentru fiecare pereche de încălţăminte donată, parohia va achiziţiona o altă pereche.

Claudiu Banu, preotul parohul de la biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parc Tăbăcărie, implicat în multe campanii umanitare și proiecte sociale a lansat în mediul online campania „Încalţă un copil sărman”.
 

Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor carer vor să facă lucruri frumoase. Vedeam tineri venind cu cutii în brațe la biserică. Se făcea un șir. Un altfel de șir. Le-aș face oamenilor un îndemn să fie alături de preoți. Degeaba încerci dacă nu primești un ecou. E doar o voce care strigă, mai spune părintele.

Oameni cu suflet trimit colete din toate colțurile lumii.

Vor trimite colete din Mali, din Emiratele Arabe, Spania , Italia . Eu ma bucur că dăm dovadă că suntem oameni care avem suflet. Copiii sunt nevinovati.  Niciun copil nu trebuie să sufere, a spus părintele.


Părintele a subliniat importanța educației.

Educația, cultura, școala, ne scot din sărăcie. Am găsit foarte mulți copii inteligenți în mediul rural. 

M-am implicat total și mă implic total în creșterea lor. Altfel nu se poate, explică părintele.

Oamenii cu probleme sunt oameni ca și noi  Vreau să le dau totul. Așa ei redevin oameni normali, mai spune preotul Banu.


Preotul intenţionează, cu sprijinul comunităţii, să ofere încălţăminte de iarnă pentru 1.000 de copii din satele sărace din judeţ.
Campania se desfăşoară în perioada 6 octombrie – 6 noiembrie. Pentru fiecare pereche de încălţăminte donată, parohia va achiziţiona o altă pereche.

Discutăm despre această campanie și despre cum vă puteți alătura acestui demers, joi, 14 octombrie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE chiar cu inițiatorul acesteia, părintele Claudiu Banu.

Încălţămintea va fi distribuită în perioada 8-9 noiembrie.

Preotul paroh Banu Claudiu de la Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina a implementat mai multe proiecte sociale în comunitatea parohială, iar în cursul lunii august a inaugurat, la Techirghiol, un aşezământ pentru copii abandonaţi.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.










 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Biserica Sfântul Mina din parcul Tăbăcărie, donație de 10.000 lei pentru cei afectați de incendiul de pe Nicolae Grindeanu

19 Dec 2021 2652

ZIUA LIVE. Preotul Claudiu Banu Eu de fapt nu fac nimic. Sunt un mesager al oamenilor care vor să facă lucruri frumoase

14 Oct 2021 3139

Constănțeanul Victor Picu, demis din funcția de șef al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă

13 Aug 2020 3031

Slujbă de hram la biserica de lemn „Sfântul Mina” din Constanța

06 Aug 2020 2820

Corala bărbătească „Armonia“ oferă un concert de colinde în scop caritabil, la Casa de Cultură din Constanța

21 Dec 2019 4108

Constanţa Sofia Vicoveanca, concert la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”. Se colectează rechizite şcolare

27 Aug 2019 3343

Constănţeanul supărat Claudiu Banu, preot paroh la Biserica „Sfântul Mina“ Constanța, despre mizeria din Parcul Tăbăcărie - „Mă doare sufletul! Zi de zi aceeași situație. Nu caut vinovați, ci remediere”!

17 Jul 2019 4413

Mai ţineţi minte spargerea de la Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa, din 2006? Decizie de ultim moment la Judecătoria Constanţa

11 Apr 2019 2570

Exerciţiu ISU Dobrogea Plan roşu de intervenţie. Biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie riscă să piară în flăcări (galerie foto+video)

25 Nov 2016 5023

Acţiune a Polaris M Holding Elevii Colegiului Pedagogic trag un semnal de alarmă! Se implică pentru ca parcul Tăbăcărie să fie mai curat! (galerie foto)

21 Oct 2016 2979

ÎPS Teodosie va resfinți biserica Sfântul Mina din Tăbăcărie. Vezi care este motivul

31 Jul 2016 4885

Preotul Claudiu Banu La Biserica Sfântul Mina din Constanţa vor fi plantaţi tei şi castani

07 Nov 2015 3169

UPDATE Un Mercedes a ajuns în Lacul Tăbăcărie!

07 Oct 2015 3199

Creştinii îl prăznuiesc, azi, pe Sfântul Mina, protectorul celor păgubiţi

11 Nov 2014 3442

Hramul bisericii Sfântul Mina, din parcul Tăbăcăriei

09 Nov 2014 3184